Kylmäsavulohigrillileivät
Paista helpot jogurttileivät grillissä! Sipaise grillileipien päälle maustettua ranskankermaa ja täytä kylmäsavukirjolohella, punasipulilla sekä herneillä. Nam! Noin 1,40€/annos.*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
Grillileivät
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1/2dlvettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1tlsuolaa
- 3rkloliiviöljyä
- n. 6dlPirkka vehnäjauhoja
- 1rkloliiviöljyä voiteluun
Täyte
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1/4tlmustapippuria
- 1/4tlsuolaa
- 1pkt(150 g)Pirkka kylmäsavukirjolohiviipaleita
- 1/2(40 g)punasipulia hienonnettuna
- 1dl(50 g)herneitä
Koristeeksi
- tuoretta tilliä
- sitruunaviipaleita
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna jogurtti-vesiseos noin 42-asteiseksi. Lisää kuivahiiva, hunaja, suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia, kunnes taikina on lähes kaksinkertaistunut.
- Jaa taikina kuuteen osaan ja muotoile noin 1 cm:n paksuiksiksi leiviksi jauhoja apuna käyttäen. Voitele leivät molemmin puolin oliiviöljyllä ja grillaa tai paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli.
- Sekoita ranskankermaan mustapippuri ja suola. Leikkaa kylmäsavukirjolohiviipaleita tarvittaessa pienemmiksi. Levitä jäähtyneiden leipien päälle ranskankermaa ja lisää kalaviipaleet, punasipuli ja riivityt herneet.
- Koristele tuoreella tillillä ja sitruunaviipaleilla.
Tiesitkö että...
Voit käyttää täytteeseen tuoreita tai pakastettuja herneitä. Jos käytät pakasteherneitä, anna niiden sulaa ennen leipien täyttämistä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi