• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Helppoihin gluteenittomiin sämpylöihin laitetaan raastettua porkkanaa.
Gluteenittomat porkkanasämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 20 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos hieman kädenlämpöistä (+42 °C) lämpimämpään veteen. Lisää joukkoon porkkanaraaste, suola ja rakuuna. Alusta jauhoseosta vähitellen taikinan joukkoon. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi. Vaivaaminen käy mainiosti kädellä. Taikina jää tarttuvan pehmeäksi.
  3. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja pyörittele öljytyin käsin sämpylöiksi. Kohota lämpymässä paikassa.
  4. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti tai pakasta sämpylöiden jäähdyttyä kerta-annoksina ja sulata tarpeen mukaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal919 kJ
  • Proteiinia0,3 g
  • Hiilihydraatteja45,4 g
  • Rasvaa3,73 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille32