Gluteenittomat porkkanasämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteenittomat porkkanasämpylät

Helppoihin gluteenittomiin sämpylöihin laitetaan raastettua porkkanaa.

  • n. 20 kpl
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / 100 g

Ainekset

n. 20 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää seos hieman kädenlämpöistä (+42 °C) lämpimämpään veteen. Lisää joukkoon porkkanaraaste, suola ja rakuuna. Alusta jauhoseosta vähitellen taikinan joukkoon. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi. Vaivaaminen käy mainiosti kädellä. Taikina jää tarttuvan pehmeäksi.
  3. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja pyörittele öljytyin käsin sämpylöiksi. Kohota lämpimässä paikassa.
  4. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti tai pakasta sämpylöiden jäähdyttyä kerta-annoksina ja sulata tarpeen mukaan.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal919 kJ
  • Proteiinia0,3 g
  • Hiilihydraatteja45,4 g
  • Rasvaa3,73 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 67 arvostelua
  • Jade18.4.2018

    Oikein mainio resepti ja helppo. Makua saa lisäämällä jyviä, siemeniä tai raastetta.

  • Erv16.3.2018

    Ei mee kyllä mitenkään noin paljon jauhoja puolen litran taikinaan. Itse kun tein näitä, niin jauhoja meni alle 500g ja sämpylöistä tuli kuohkeita. 1,5 litran taikinaan meni jauhoja 1,2l