Gluteenittomat porkkanasämpylät
- Annosmäärän. 16 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Kuka voi vastustaa tuoreita sämpylöitä? Helpot gluteenittomat sämpylät saavat makua ja mehevyyttä raastetusta porkkanasta.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 16 kpl
2 (n. 160 g) | porkkanaa tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
5 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 dl | tai |
n. 6 1/2 dl | tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 623 kJ / 149 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 26 g |
josta sokereita | 5,6 g |
Proteiini | 2 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 °C) ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää porkkanaraaste, suola ja hunaja. Sekoita jauhoseosta vähitellen taikinan joukkoon. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää. Kohota lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä noin 10 minuuttia.
Leivo taikinasta tanko ja jaa 16 yhtäsuureen osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 20 minuuttia.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Voitele sämpylät halutessasi vedellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −28 %Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gPlussa-kortillaEtuhinta 1,00/kpl22,73/kgIlman Plussa-korttia 1,39/kpl (31,59/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,79/kpl4,21/l
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,89/kpl1,78/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Viljatuote tef jauho 400g gluteenitonHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400gHinta 3,55/kpl8,87/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min4,0(20 arviota)
- 30 - 60 min3,2(12 arviota)
- yli 60 min4,4(95 arviota)
- yli 60 min4,2(77 arviota)
- yli 60 min2,9(11 arviota)
- yli 60 min3,9(46 arviota)
- yli 60 min4,1(71 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (233 arviota)
- Päivi18 päivää sittenNestettä 5dl, jauhoja 6,5 dl. Suhde aivan pielessä. Yleensä jauhojen määrä on 2 kertainen nesteeseen nähden. Lisäsin kaurahiutaleita ja jauhoja, jotta sai edes pyöriteltävän taikinan. Saapa nähdä mikä on maku.
- Heidi2 kuukautta sittenTodella hyviä ja maukkaita sämpylöitä! Taikina saa olla sopivan löysää, itse pyörittelen pulliksi öljytyin käsin jolloin ei tartu kiinni.
- Maija9 kuukautta sittenGton-Sämpylät onnistuvat paremmin kun jauhot lisätään erissä ja sekoitetaan voimakkaasti. Taikina kestää vain yhden kohotuksen. Eli suoraan leipomaan ja sämpylöiden kohotus.
- Norppa1 vuosi sittenKahdesti olen tehnyt ja ollaan tykätty, vaikkei niistä sämpylöitä ole tullutkaan, vaan ohuita leipäsiä. Onko vinkkiä mitä kannattaisi tehdä toisin, jos haluaisi saada aikaan sämpylöitä? Olen seurannut tarkasti ohjetta. Taikina on ollut todella löysää, ja sitä ei ole voinut varsinaisesti vaivata, vaan pelkästään sekoittaa. Mitään pitkoa ja sämpylöiden pyörittelyä en ole voinut tehdä, vaan lusikalla siirtänyt pellille nokareet.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenNorppa, mikäli taikina jää kovin löysäksi, kannattaa lisätä pieni määrä jauhoseosta, esim. noin 0,5 dl.
- Saara1 vuosi sittenLisäsin taikinaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Taikinasta tuli ihan maukkaita sämpylöitä.
- Helmi1 vuosi sittenLopputulos ihan velliä. Jauhoja olisi pitänyt lisätä rutkasti enemmän, jotta lopputulos olisi onnistunut.
- Santtu1 vuosi sittenOnnistui hyvin! 16kpl reilua porkkanasämpylää. Korvasin osan jauhoista Pirkka tumma gluteeniton -jauhoseoksella. Sain vähän rouheempia. Tein taikinan yleiskoneella. Vaivasin koneella täydellä teholla 5min ennen kuin lisäsin öljyn. Annoin nousta tunnin lämpimässä. Voitelin ennen uuniin laittoa vedellä ja laitoin unikon siemeniä päälle. Namskis!
- Kake1 vuosi sittenSurkea resepti. Taikina oli velliä, jonka kaavin pellille. Ei mitään mahdollisuutta tehdä tuolla jauhomäärällä sämpylöiksi. Katsotaan tuleeko taikinasta korppuja uunissa. Lopputulos oli pannukakku sekä ulkonäön että maun suhteen.
- Samavain2 vuotta sittenIhan jees ohje, lopputuote vähän hajoikeca, mutta sen kestää kun on soijattomat jauhot.
- Ei valittamista2 vuotta sittenOikein hyviä tuli ainakin Myllärin gl. vaalealla jauhoseoksella. Kiitos reseptistä!
- Annuliina2 vuotta sittenIhanan kuohkea taikina joka kohosi hyvin taikinana sekä leivottuina sämpylöinä. Käytin vain ohjeessa mainittuja tuotteita ja laitoin porkkanaraastetta kolmen porkkanan verran. Katsotaan kuinka sämpylät maistuvat.
- Juhlat tulossa...3 vuotta sittenSopiiko tämä resepti vegaaneille?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJuhlat tulossa..., voit korvata reseptissä käytetyn hunajan esimerkiksi siirapilla, jolloin porkkanasämpylät sopivat myös vegaaneille.
- Omg3 vuotta sittenVoi apua olisinpa lukenut kommentit ennen leipomista. Lisäsin psylliumiakin ja ihan käyttökelvotonta taikinaa. Ikinä ei ole yksikään gluteeniton leipomus epäonnistunut, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Millä näitä edes voisi pyöritellä? Ei käsillä ainakaan. Lusikalla lätkin tuon vellin pellille. 😄
- Pettynyt3 vuotta sittenAivan surkea resepti. Niin kuin joku tässä jo kommentoi, ei voi taikinaksi kutsua vaan velliksi. Ei jatkoon.
- Huoh3 vuotta sittenJätin raasteen pois kun ei ollut porkkanoita, ja käytin fin mix-jauhoja. Laitoin varmaan 8dl jauhoja mutta ei näistä todellakaan voinut sämpylöitä pyöritellä... aivan löysiä lättänöitä tuli!
- Pulla3 vuotta sittenAivan loistava resepti, suuri kiitos siitä! Miltei täysin osaamaton leipuri olen, mutta hyvin onnistui kun seurasin ohjeita. Näitä tulen myös tekemään jatkossa. p.s. Se teidän Key Lime Pie resepti on ihan liian hyvä!👌
- Kokeiltiin3 vuotta sittenKokeiltiin Semperin glut. hieno jauhoseoksella ja jouduttiin lisäämään reilusti jauhoja, mutta jäi silti ihan veteläksi ja lätistyi pellillä teeleiviksi. Eli kannattaa olla tarkkana jauhoseoksen kanssa. Pirkalla ei olla kokeiltu. Maku ihan ok. Hunajaa voi toki halutessaan vähentää, meille maistui.
- A3 vuotta sittenJauhomäärä täytyy olla väärin tässä. Tän mukaan taikinasta tulee velliä eli lisäsin jauhoja aika paljon. Hunaja on liikaa muuta sen voi helposti vähentää.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenA, reseptin toimivuus on testattu mainituilla aineilla K-Koekeittiöllä. Reseptissä käytetään Pirkka vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, jossa yhtenä ainesosana on runsaasti nestettä imevää psylliumia. Taikina on tarkoitus jättää löysähköksi, jotta sämpylöistä tulee pehmeitä ja kuohkeita.
- Seija4 vuotta sittenaivan huikea resepti, tein vilja-allergiselle sedälleni erän ja tämäpä vasta pisti poskeensa melkein jokaisen. Kiitosta vaan, kyllä näillä sämppäreillä kelpaa herkutella!!
- Aira4 vuotta sittenOnkohan kukaan onnistunut tekemään näitä sämpylöitä tuolla ohjeella? Jauhojen määrä on taatusti väärä. Korjatkaa resepti nopeasti. Tein ruokalehdessä olevalla ohjeella ja tarkistin jos tänne olisi korjattu. Ei ollut.
- Plääh4 vuotta sittenTein kaikki täsmälleen ohjeen mukaan ja sämpylöistä tuli lättäniä lättyjä. Suolaa saisi myös olla enemmän, nämä eivät maistuneet oikein miltään.
- S4 vuotta sittenOnko tuo hunaja määrä varmasti oikein... Aika paljon mun mielestä
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenS, hunajan määrä on oikein. Taikinan koko on sen verran suuri, ettei hunaja makeuta taikinaa liikaa. Halutessaan hunajan määrää voi tietenkin hieman vähentää.
- Leivottu4 vuotta sittenGluteenittomia leivonnaisia on turhaa kohottaa kahdesti, ei onnistu enää toisella kerralla. Pyöritä taikinasta sämpylät ja vasta sitten, ennen paistamista, anna kohota lämpimässä. Muuten herkullinen resepti.
- Jade6 vuotta sittenOikein mainio resepti ja helppo. Makua saa lisäämällä jyviä, siemeniä tai raastetta.
- Erv6 vuotta sittenEi mee kyllä mitenkään noin paljon jauhoja puolen litran taikinaan. Itse kun tein näitä, niin jauhoja meni alle 500g ja sämpylöistä tuli kuohkeita. 1,5 litran taikinaan meni jauhoja 1,2l