Gluteenittomat porkkanasämpylät
Kuka voi vastustaa tuoreita sämpylöitä? Helpot gluteenittomat sämpylät saavat makua ja mehevyyttä raastetusta porkkanasta. Noin 0,20€/annos.*
- n. 16 kpl
- 30 - 60 min
- 220 kcal / 100 g
Ainekset
n. 16 kpl
- 2(n. 160 g)porkkanaa
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 5dlvettä
- 1tlsuolaa
- n. 6 1/2dlPirkka vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1/2dlPirkka rypsiöljyä
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 °C) ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää porkkanaraaste, suola ja hunaja. Sekoita jauhoseosta vähitellen taikinan joukkoon. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää. Kohota lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä noin 10 minuuttia.
- Leivo taikinasta tanko ja jaa 16 yhtäsuureen osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 20 minuuttia.
- Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Tiesitkö että...
Voitele sämpylät halutessasi vedellä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 220 kcal919 kJ
- Proteiinia 0,3 g
- Hiilihydraatteja45,4 g
- Rasvaa3,73 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tein kaikki täsmälleen ohjeen mukaan ja sämpylöistä tuli lättäniä lättyjä. Suolaa saisi myös olla enemmän, nämä eivät maistuneet oikein miltään.
Onko tuo hunaja määrä varmasti oikein... Aika paljon mun mielestä
S, hunajan määrä on oikein. Taikinan koko on sen verran suuri, ettei hunaja makeuta taikinaa liikaa. Halutessaan hunajan määrää voi tietenkin hieman vähentää.
Gluteenittomia leivonnaisia on turhaa kohottaa kahdesti, ei onnistu enää toisella kerralla. Pyöritä taikinasta sämpylät ja vasta sitten, ennen paistamista, anna kohota lämpimässä. Muuten herkullinen resepti.
Oikein mainio resepti ja helppo. Makua saa lisäämällä jyviä, siemeniä tai raastetta.
Ei mee kyllä mitenkään noin paljon jauhoja puolen litran taikinaan. Itse kun tein näitä, niin jauhoja meni alle 500g ja sämpylöistä tuli kuohkeita. 1,5 litran taikinaan meni jauhoja 1,2l