Hyppää sisältöön
Gluteenittomat porkkanasämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteenittomat porkkanasämpylät

  • Annosmäärän. 16 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kuka voi vastustaa tuoreita sämpylöitä? Helpot gluteenittomat sämpylät saavat makua ja mehevyyttä raastetusta porkkanasta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 16 kpl
2 (n. 160 g)
 
porkkanaa
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
5 dl
 
vettä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
tai
n. 6 1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
623 kJ / 149 kcal
Rasva
3,7 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
26 g
josta sokereita
5,6 g
Proteiini
2 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 °C) ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää porkkanaraaste, suola ja hunaja. Sekoita jauhoseosta vähitellen taikinan joukkoon. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa olla pehmeää. Kohota lämpimässä paikassa, leivinliinalla peitettynä noin 10 minuuttia.
Leivo taikinasta tanko ja jaa 16 yhtäsuureen osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota noin 20 minuuttia.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Voitele sämpylät halutessasi vedellä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −28 %
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,00/kpl
    22,73/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,39/kpl (31,59/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,49/kpl
    9,97/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,79/kpl
    4,21/l
  • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Pirkka porkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 0,89/kpl
    1,78/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 4,15/kpl
    16,60/kg
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Viljatuote tef jauho 400g gluteeniton
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/kg
  • Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400g
    Hinta 3,55/kpl
    8,87/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (233 arviota)

  • Päivi
    18 päivää sitten
    Nestettä 5dl, jauhoja 6,5 dl. Suhde aivan pielessä. Yleensä jauhojen määrä on 2 kertainen nesteeseen nähden. Lisäsin kaurahiutaleita ja jauhoja, jotta sai edes pyöriteltävän taikinan. Saapa nähdä mikä on maku.
  • Heidi
    2 kuukautta sitten
    Todella hyviä ja maukkaita sämpylöitä! Taikina saa olla sopivan löysää, itse pyörittelen pulliksi öljytyin käsin jolloin ei tartu kiinni.
  • Maija
    9 kuukautta sitten
    Gton-Sämpylät onnistuvat paremmin kun jauhot lisätään erissä ja sekoitetaan voimakkaasti. Taikina kestää vain yhden kohotuksen. Eli suoraan leipomaan ja sämpylöiden kohotus.
  • Norppa
    1 vuosi sitten
    Kahdesti olen tehnyt ja ollaan tykätty, vaikkei niistä sämpylöitä ole tullutkaan, vaan ohuita leipäsiä. Onko vinkkiä mitä kannattaisi tehdä toisin, jos haluaisi saada aikaan sämpylöitä? Olen seurannut tarkasti ohjetta. Taikina on ollut todella löysää, ja sitä ei ole voinut varsinaisesti vaivata, vaan pelkästään sekoittaa. Mitään pitkoa ja sämpylöiden pyörittelyä en ole voinut tehdä, vaan lusikalla siirtänyt pellille nokareet.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Norppa, mikäli taikina jää kovin löysäksi, kannattaa lisätä pieni määrä jauhoseosta, esim. noin 0,5 dl.
  • Saara
    1 vuosi sitten
    Lisäsin taikinaan gluteenittomia kaurahiutaleita. Taikinasta tuli ihan maukkaita sämpylöitä.
  • Helmi
    1 vuosi sitten
    Lopputulos ihan velliä. Jauhoja olisi pitänyt lisätä rutkasti enemmän, jotta lopputulos olisi onnistunut.
  • Santtu
    1 vuosi sitten
    Onnistui hyvin! 16kpl reilua porkkanasämpylää. Korvasin osan jauhoista Pirkka tumma gluteeniton -jauhoseoksella. Sain vähän rouheempia. Tein taikinan yleiskoneella. Vaivasin koneella täydellä teholla 5min ennen kuin lisäsin öljyn. Annoin nousta tunnin lämpimässä. Voitelin ennen uuniin laittoa vedellä ja laitoin unikon siemeniä päälle. Namskis!
  • Kake
    1 vuosi sitten
    Surkea resepti. Taikina oli velliä, jonka kaavin pellille. Ei mitään mahdollisuutta tehdä tuolla jauhomäärällä sämpylöiksi. Katsotaan tuleeko taikinasta korppuja uunissa. Lopputulos oli pannukakku sekä ulkonäön että maun suhteen.
  • Samavain
    2 vuotta sitten
    Ihan jees ohje, lopputuote vähän hajoikeca, mutta sen kestää kun on soijattomat jauhot.
  • Ei valittamista
    2 vuotta sitten
    Oikein hyviä tuli ainakin Myllärin gl. vaalealla jauhoseoksella. Kiitos reseptistä!
  • Annuliina
    2 vuotta sitten
    Ihanan kuohkea taikina joka kohosi hyvin taikinana sekä leivottuina sämpylöinä. Käytin vain ohjeessa mainittuja tuotteita ja laitoin porkkanaraastetta kolmen porkkanan verran. Katsotaan kuinka sämpylät maistuvat.
  • Juhlat tulossa...
    3 vuotta sitten
    Sopiiko tämä resepti vegaaneille?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Juhlat tulossa..., voit korvata reseptissä käytetyn hunajan esimerkiksi siirapilla, jolloin porkkanasämpylät sopivat myös vegaaneille.
  • Omg
    3 vuotta sitten
    Voi apua olisinpa lukenut kommentit ennen leipomista. Lisäsin psylliumiakin ja ihan käyttökelvotonta taikinaa. Ikinä ei ole yksikään gluteeniton leipomus epäonnistunut, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Millä näitä edes voisi pyöritellä? Ei käsillä ainakaan. Lusikalla lätkin tuon vellin pellille. 😄
  • Pettynyt
    3 vuotta sitten
    Aivan surkea resepti. Niin kuin joku tässä jo kommentoi, ei voi taikinaksi kutsua vaan velliksi. Ei jatkoon.
  • Huoh
    3 vuotta sitten
    Jätin raasteen pois kun ei ollut porkkanoita, ja käytin fin mix-jauhoja. Laitoin varmaan 8dl jauhoja mutta ei näistä todellakaan voinut sämpylöitä pyöritellä... aivan löysiä lättänöitä tuli!
  • Pulla
    3 vuotta sitten
    Aivan loistava resepti, suuri kiitos siitä! Miltei täysin osaamaton leipuri olen, mutta hyvin onnistui kun seurasin ohjeita. Näitä tulen myös tekemään jatkossa. p.s. Se teidän Key Lime Pie resepti on ihan liian hyvä!👌
  • Kokeiltiin
    3 vuotta sitten
    Kokeiltiin Semperin glut. hieno jauhoseoksella ja jouduttiin lisäämään reilusti jauhoja, mutta jäi silti ihan veteläksi ja lätistyi pellillä teeleiviksi. Eli kannattaa olla tarkkana jauhoseoksen kanssa. Pirkalla ei olla kokeiltu. Maku ihan ok. Hunajaa voi toki halutessaan vähentää, meille maistui.
  • A
    3 vuotta sitten
    Jauhomäärä täytyy olla väärin tässä. Tän mukaan taikinasta tulee velliä eli lisäsin jauhoja aika paljon. Hunaja on liikaa muuta sen voi helposti vähentää.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    A, reseptin toimivuus on testattu mainituilla aineilla K-Koekeittiöllä. Reseptissä käytetään Pirkka vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, jossa yhtenä ainesosana on runsaasti nestettä imevää psylliumia. Taikina on tarkoitus jättää löysähköksi, jotta sämpylöistä tulee pehmeitä ja kuohkeita.
  • Seija
    4 vuotta sitten
    aivan huikea resepti, tein vilja-allergiselle sedälleni erän ja tämäpä vasta pisti poskeensa melkein jokaisen. Kiitosta vaan, kyllä näillä sämppäreillä kelpaa herkutella!!
  • Aira
    4 vuotta sitten
    Onkohan kukaan onnistunut tekemään näitä sämpylöitä tuolla ohjeella? Jauhojen määrä on taatusti väärä. Korjatkaa resepti nopeasti. Tein ruokalehdessä olevalla ohjeella ja tarkistin jos tänne olisi korjattu. Ei ollut.
  • Plääh
    4 vuotta sitten
    Tein kaikki täsmälleen ohjeen mukaan ja sämpylöistä tuli lättäniä lättyjä. Suolaa saisi myös olla enemmän, nämä eivät maistuneet oikein miltään.
  • S
    4 vuotta sitten
    Onko tuo hunaja määrä varmasti oikein... Aika paljon mun mielestä
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    S, hunajan määrä on oikein. Taikinan koko on sen verran suuri, ettei hunaja makeuta taikinaa liikaa. Halutessaan hunajan määrää voi tietenkin hieman vähentää.
  • Leivottu
    4 vuotta sitten
    Gluteenittomia leivonnaisia on turhaa kohottaa kahdesti, ei onnistu enää toisella kerralla. Pyöritä taikinasta sämpylät ja vasta sitten, ennen paistamista, anna kohota lämpimässä. Muuten herkullinen resepti.
  • Jade
    6 vuotta sitten
    Oikein mainio resepti ja helppo. Makua saa lisäämällä jyviä, siemeniä tai raastetta.
  • Erv
    6 vuotta sitten
    Ei mee kyllä mitenkään noin paljon jauhoja puolen litran taikinaan. Itse kun tein näitä, niin jauhoja meni alle 500g ja sämpylöistä tuli kuohkeita. 1,5 litran taikinaan meni jauhoja 1,2l