Savulohi-perunasalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Herkullinen savulohi-perunasalaatti maistuu Suomen kesältä. Varhaisperunoista, lämminsavulohesta ja kananmunista koostuva salaatti sopii hyvin juhannuspöytään.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
- 500 g varhaisperunoita
- 4 kananmunaa
- 1/2 pkt (à 2 kpl/200 g) Pirkka Parhaat rapeaa pikkusalaattia
- 8 (80 g) retiisiä
- n. 350 g Erikkson lämminsavustettua kirjolohifileetä
- 1/2 prk (à 50 g/35 g) Pirkka kapriksia
- 1 dl (55 g) tuoreita herneitä riivittynä
- tuoretta tilliä
Kermaviilikastike
- 1 prk (200 g) Pirkka laktoositonta kermaviiliä
- 2 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 tl Pirkka Dijon-sinappia
- 1 tl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1 tl sitruunankuorta raastettuna
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia621 kJ / 149 kcal
- Rasva7,4 g
- josta tyydyttynyttä2,4 g
- Hiilihydraatit8,9 g
- josta sokereita2,1 g
- Proteiini10,4 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori tarvittaessa. Paloittele perunat.
- Keitä munat kypsiksi, noin 6 1/2 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Halkaise munat.
- Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
- Huuhdo pikkusalaatti ja irrota siitä lehdet. Leikkaa pestyt retiisit ohuiksi viipaleiksi. Paloittele lohi ja valuta kaprikset.
- Asettele vadille kerroksittain perunoita, salaattia, retiisiä, lämminsavulohipaloja, kapriksia ja herneitä. Asettele päällimmäiseksi halkaistut kananmunat. Viimeistele tillitupsuilla ja kermaviilikastikkeella.
Jos käytät pakasteherneitä, kuumenna ne pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Etuhinta 0,99/kpl4,95/kgnorm. 2,69/kpl (13,45/kg)
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(22 arviota)
- alle 30 min3,2(26 arviota)
- alle 30 min3,4(43 arviota)
- alle 15 min3,8(51 arviota)
- 30 - 60 min3,8(22 arviota)
- alle 30 min3,8(24 arviota)
- alle 15 min4,4(21 arviota)
- Video30 - 60 min4,2(41 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (54 arviota)
- Leena1 kuukausi sittenHyviä reseptejä, joilla saa tehtyä helpolla ja hyvää ruokaa. Kiitos!
- NK6 kuukautta sittenHerkullinen ruokalaji
- Ranttali10 kuukautta sittenMiksi tungette aina tilliä pakonomaisesti kaikkiin kalaruokiin? Jopa persilja ja mustapippuri parempi.
- AKN1 vuosi sittenResepti on hyvä, mutta hinta-arvio aivan pielessä. 3€/hlö ei saa edes tuota määrää lohta kun tämä resepti on kuudelle.
- Tintti1 vuosi sittenMaukas ja raikas, kesäisen kevyt. Tehty ensin tällä ohjeella, ilman pippuria, uusiaperunoita oli 1kg, runsas suolavesi, kuivatus kuumalla levyllä. Seuraavana päivänä sovellettiin, tuli vielä parempaa - herneen, retiisin ja kapriksen tilalle kuutioitiin tuorekurkku & Amerikan kurkku, kermaviili vaihtui majoneesiin, lisättiin paljon sitruunamehua. Tilliä vain kastikkeessa, joka pyöräytettiin perunoihin, ei koko salaatin päälle. Tuorekurkusta leikattiin pehmytosat pois. Kananmunia 4kpl sijaan 6kpl. Lämminsavulohi oli maustettu punapippurilla, se toi ruokaan hyvän säväyksen. Jollei mahdollista valmistaa salaattia etukäteen, niin ainakin kananmunat ja perunat kannattaa keittää jo aiemmin. Tämä helposti muunneltava ruoka jää vakioresepteihin.
- Ellu1 vuosi sittenJättäisin salaatista kaprikset pois jaDijon sinapin, joka on hapanta korvaisin Kotisinapilla.
- Ehas8 vuotta sittenMinulle sopivat ainekset. Kaikki ainekset löytyvät kotoa. Tänään syödään vieraiden kanssa.