Hyppää sisältöön
Savulohi-perunasalaatti Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Savulohi-perunasalaatti

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
Herkullinen savulohi-perunasalaatti maistuu Suomen kesältä. Varhaisperunoista, lämminsavulohesta ja kananmunista koostuva salaatti sopii hyvin juhannuspöytään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta

Kermaviilikastike

Ravintosisältö

  • Energia
    621 kJ / 149 kcal
  • Rasva
    7,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,4 g
  • Hiilihydraatit
    8,9 g
  • josta sokereita
    2,1 g
  • Proteiini
    10,4 g
  • Suola
    1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori tarvittaessa. Paloittele perunat.
  2. Keitä munat kypsiksi, noin 6 1/2 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Halkaise munat.
  3. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
  4. Huuhdo pikkusalaatti ja irrota siitä lehdet. Leikkaa pestyt retiisit ohuiksi viipaleiksi. Paloittele lohi ja valuta kaprikset.
  5. Asettele vadille kerroksittain perunoita, salaattia, retiisiä, lämminsavulohipaloja, kapriksia ja herneitä. Asettele päällimmäiseksi halkaistut kananmunat. Viimeistele tillitupsuilla ja kermaviilikastikkeella.
Jos käytät pakasteherneitä, kuumenna ne pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (54 arviota)

  • Leena
    1 kuukausi sitten
    Hyviä reseptejä, joilla saa tehtyä helpolla ja hyvää ruokaa. Kiitos!
  • NK
    6 kuukautta sitten
    Herkullinen ruokalaji
  • Ranttali
    10 kuukautta sitten
    Miksi tungette aina tilliä pakonomaisesti kaikkiin kalaruokiin? Jopa persilja ja mustapippuri parempi.
  • AKN
    1 vuosi sitten
    Resepti on hyvä, mutta hinta-arvio aivan pielessä. 3€/hlö ei saa edes tuota määrää lohta kun tämä resepti on kuudelle.
  • Tintti
    1 vuosi sitten
    Maukas ja raikas, kesäisen kevyt. Tehty ensin tällä ohjeella, ilman pippuria, uusiaperunoita oli 1kg, runsas suolavesi, kuivatus kuumalla levyllä. Seuraavana päivänä sovellettiin, tuli vielä parempaa - herneen, retiisin ja kapriksen tilalle kuutioitiin tuorekurkku & Amerikan kurkku, kermaviili vaihtui majoneesiin, lisättiin paljon sitruunamehua. Tilliä vain kastikkeessa, joka pyöräytettiin perunoihin, ei koko salaatin päälle. Tuorekurkusta leikattiin pehmytosat pois. Kananmunia 4kpl sijaan 6kpl. Lämminsavulohi oli maustettu punapippurilla, se toi ruokaan hyvän säväyksen. Jollei mahdollista valmistaa salaattia etukäteen, niin ainakin kananmunat ja perunat kannattaa keittää jo aiemmin. Tämä helposti muunneltava ruoka jää vakioresepteihin.
  • Ellu
    1 vuosi sitten
    Jättäisin salaatista kaprikset pois jaDijon sinapin, joka on hapanta korvaisin Kotisinapilla.
  • Ehas
    8 vuotta sitten
    Minulle sopivat ainekset. Kaikki ainekset löytyvät kotoa. Tänään syödään vieraiden kanssa.