Savulohi-perunasalaatti
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Herkullinen savulohi-perunasalaatti maistuu Suomen kesältä. Varhaisperunoista, lämminsavulohesta ja kananmunista koostuva salaatti sopii hyvin juhannuspöytään.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
500 g | varhaisperunoita tai |
4 | kananmunaa tai |
1/2 pkt (à 2 kpl/200 g) | tai |
8 (80 g) | retiisiä tai |
n. 350 g | tai |
1/2 prk (à 50 g/35 g) | tai |
1 dl (55 g) | tuoreita herneitä riivittynä tai |
tuoretta tilliä tai | |
Kermaviilikastike | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
2 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 621 kJ / 149 kcal |
Rasva | 7,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,4 g |
Hiilihydraatit | 8,9 g |
josta sokereita | 2,1 g |
Proteiini | 10,4 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Keitä pestyt varhaisperunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä ja kuori tarvittaessa. Paloittele perunat.
Keitä munat kypsiksi, noin 6 1/2 minuuttia. Jäähdytä ja kuori ne. Halkaise munat.
Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Huuhdo pikkusalaatti ja irrota siitä lehdet. Leikkaa pestyt retiisit ohuiksi viipaleiksi. Paloittele lohi ja valuta kaprikset.
Asettele vadille kerroksittain perunoita, salaattia, retiisiä, lämminsavulohipaloja, kapriksia ja herneitä. Asettele päällimmäiseksi halkaistut kananmunat. Viimeistele tillitupsuilla ja kermaviilikastikkeella.
Jos käytät pakasteherneitä, kuumenna ne pakkauksen ohjeen mukaan, jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat rapea pikkusalaatti 2kpl/200g Espanja 1lkHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka kapris 50g/35gHinta 0,99/kpl28,29/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka laktoositon kermaviili 200gHinta 0,49/kpl2,45/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Retiisi 150g alustapakattu 1lkHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Retiisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Pirkka suomalainen savustettu kirjolohifilee n.700gHinta n. 16,07/kpl22,95/kg
- Figaro kapris etikkaliemessä 50g/35gHinta 1,19/kpl34,00/kg
- Santa Maria Kapris 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
- alle 30 min3,2(24 arviota)
- alle 15 min3,8(47 arviota)
- 30 - 60 min3,8(21 arviota)
- 30 - 60 min4,2(40 arviota)
- 30 - 60 min4,1(16 arviota)
- yli 60 min4,4(251 arviota)
- 30 - 60 min3,2(49 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (40 arviota)
- NK1 kuukausi sittenHerkullinen ruokalaji
- Ranttali5 kuukautta sittenMiksi tungette aina tilliä pakonomaisesti kaikkiin kalaruokiin? Jopa persilja ja mustapippuri parempi.
- AKN7 kuukautta sittenResepti on hyvä, mutta hinta-arvio aivan pielessä. 3€/hlö ei saa edes tuota määrää lohta kun tämä resepti on kuudelle.
- Tintti7 kuukautta sittenMaukas ja raikas, kesäisen kevyt. Tehty ensin tällä ohjeella, ilman pippuria, uusiaperunoita oli 1kg, runsas suolavesi, kuivatus kuumalla levyllä. Seuraavana päivänä sovellettiin, tuli vielä parempaa - herneen, retiisin ja kapriksen tilalle kuutioitiin tuorekurkku & Amerikan kurkku, kermaviili vaihtui majoneesiin, lisättiin paljon sitruunamehua. Tilliä vain kastikkeessa, joka pyöräytettiin perunoihin, ei koko salaatin päälle. Tuorekurkusta leikattiin pehmytosat pois. Kananmunia 4kpl sijaan 6kpl. Lämminsavulohi oli maustettu punapippurilla, se toi ruokaan hyvän säväyksen. Jollei mahdollista valmistaa salaattia etukäteen, niin ainakin kananmunat ja perunat kannattaa keittää jo aiemmin. Tämä helposti muunneltava ruoka jää vakioresepteihin.
- Ellu8 kuukautta sittenJättäisin salaatista kaprikset pois jaDijon sinapin, joka on hapanta korvaisin Kotisinapilla.
- Ehas7 vuotta sittenMinulle sopivat ainekset. Kaikki ainekset löytyvät kotoa. Tänään syödään vieraiden kanssa.