Savulohi-perunasalaatti
Ruokaisa savulohi-perunasalaatti sopii niin pääruoaksi kuin juhlien noutopöytään.
6-12 annostayli 60 min180 kcal / annos (190g)
Ainekset
6-12 annosta
- 1pieni (70 g)punasipuli
- 1nippu(n. 500 g)vihreää parsaa
- 1pkt(n. 300 g)lämminsavukirjolohta
- 1ps(60 g)Pirkka rucolaa
Marinadi
- 4rklöljyä
- 1 1/2rklsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- ripaussokeria
Valmistus
yli 60 min- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne. Hienonna punasipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele marinadi varovasti perunoiden ja sipulin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.
- Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä 4-8 minuuttia esimerkiksi paistokasarissa. Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden ja tuoreuden mukaan. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla tai veitsenkärjellä parsojen tyvestä: sopivan kypsä parsa tuntuu napakalta. Huuhdo parsat nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta parsat ja paloittele ne.
- Paloittele lohi. Levitä rucola tarjoiluvadille. Kaada päälle peruna-punasipuliseos ja asettele sen pinnalle lohi- sekä parsapalat. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin pinnalle.
Tiesitkö että...
Huom! Pääruokana salaatista riittää 6:lle, noutopöydässä noin 12:lle.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 190g100 g
- 180 kcal754 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Minulle sopivat ainekset. Kaikki ainekset löytyvät kotoa. Tänään syödään vieraiden kanssa.