• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Savulohi-perunasalaatti

Ruokaisa savulohi-perunasalaatti sopii niin pääruoaksi kuin juhlien noutopöytään.
Savulohi-perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6-12 annosta

Marinadi

    • 4rklöljyä
    • 1 1/2rklsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria rouhittuna
    • ripaussokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne. Hienonna punasipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele marinadi varovasti perunoiden ja sipulin joukkoon. Anna maustua hetki jääkaapissa.
  2. Kuori parsat nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pois 2-3 cm puumaista osaa. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä 4-8 minuuttia esimerkiksi paistokasarissa. Vettä saa olla sen verran, että parsat juuri ja juuri peittyvät. Keittoaika vaihtelee parsojen paksuuden ja tuoreuden mukaan. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla tai veitsenkärjellä parsojen tyvestä: sopivan kypsä parsa tuntuu napakalta. Huuhdo parsat nopeasti kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta parsat ja paloittele ne.
  3. Paloittele lohi. Levitä rucola tarjoiluvadille. Kaada päälle peruna-punasipuliseos ja asettele sen pinnalle lohi- sekä parsapalat. Paahda pinjansiemenet kevyesti pannulla ja ripottele salaatin pinnalle.

Tiesitkö että...

Huom! Pääruokana salaatista riittää 6:lle, noutopöydässä noin 12:lle.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 180 kcal754 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10