Grillilohi
Ihanan helppo grillilohi syntyy näin helposti: valmista marinadi, anna maustua rauhassa, grillaa meheväksi ja viimeistele tuoreella kevätsipulilla ja chilillä. Noin 2,85€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 600gkirjolohifileetä
- 1/2tlsuolaa
Marinadi
- 2valkosipulinkynttä
- 2rklrypsiöljyä
- 1rklsitruunan- tai limetinmehua
- 1tlsitruunan- tai limetinkuorta raastettuna
Lisäksi
- 1/2dlkevätsipulia hienonnettuna
- tuoretta chiliä viipaleina
- (sitruunaviipaleita)
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa kala nahkoineen 4-6 annospalaksi ja mausta suolalla. Poista mahdolliset ruodot.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
- Kaada marinadi laakeaan vuokaan ja aseta lohipalat vuokaan vierekkäin nahkapuoli ylöspäin. Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 30 minuutiksi. Jos haluat kalaan enemmän makua, anna maustua 1-2 tuntia tai yön yli.
- Grillaa kaloja nahkapuoli alaspäin muutaman minuutin ajan ja sivele paiston aikana marinadilla. Käännä kalat, kun nahka on tummanruskea ja rapea. Kypsennä toiselta puolelta vielä pari minuuttia, kunnes kala on lähes kypsää. Lohi saa jäädä keskeltä meheväksi.
- Viimeistele kevätsipulilla ja chilillä. Koristele halutessasi grillatuilla sitruunaviipaleilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit paistaa kalan myös parilapannulla. Jos haluat lisää makua, voit käyttää rypsiöljyn tilalla myös seesamiöljyä! *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi