• Erityisruokavaliot

Kylmäsavulohipiirakka ja hörppyliemi

Kylmäsavulohipiirakka ja hörppyliemi kuuluvat perinteisesti Harri Syrjäsen joulupöytään. N. 2,40€/annos. Resepti: Harri Syrjänen
Kylmäsavulohipiirakka ja hörppyliemi
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 153 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 250glohifileetä
    • 250gkylmäsavulohiviipaleita
    • 3dlrisottoriisiä
    • 7dlvettä
    • 3kananmunaa
    • merisuolaa myllystä
    • valkopippuria myllystä

Voiteluun

    • 1kananmuna

Hörppyliemi

    • 1lvettä
    • 1lihaliemikuutio
    • 1kasvisliemikuutio
    • 3-4rklkonjakkia
    • 1rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voitaikina pakkauksessaan huoneenlämmössä noin tunti. Levitä voitaikina pöydälle ja leikkaa kahteen palaan. Kauli taikinapaloja hieman suuremmiksi, noin 22 cm x 40 cm kokoisiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
  2. Keitä risottoriisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja viipaloi ne munanleikkurilla. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi.
  3. Nosta toinen taikinalevyistä leivinpaperin päälle uunipellille. Lado taikinalevyn päälle kerroksittain keitettyä risottoriisiä, lohiviipaleita, riisiä, kylmäsavulohta ja kananmunasiivuja. Jätä pari senttiä reunoilta vapaaksi täytteestä. Mausta kerrokset suolalla ja valkopippurilla.
  4. Voitele taikinan reunat kananmunalla ja aseta päälle kansitaikina. Painele haarukalla reunat yhteen ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Voitele piirakka kananmunalla. Pistele pintaan haarukalla muutamia reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia, kunnes taikinakuori on kauniin kullankeltainen ja rapea.
  5. Valmista hörppyliemi. Kiehauta vesi ja lisää liha- ja kasvisliemikuutiot. Lisää konjakkia maun mukaan. Keitä lientä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu persilja.
  6. Leikkaa lohipiirakka viipaleiksi ja tarjoa lämpimänä hörppyliemen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 153 kcal639 kJ
  • Proteiinia6,72 g
  • Hiilihydraatteja13,9 g
  • Rasvaa7,81 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5