Lohiterriini
Hienosta murekemassasta uunissa vesihauteessa valmistettu terriini sopii sekä arkeen ja juhlaan. Koristele terriini näyttävästi kylmäsavulohiviipaleilla.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 800gnahatonta lohifileetä
- 3kananmunaa
- 1rklperunajauhoja
- 2tlsuolaa
- 4dlkuohukermaa
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1/2tljauhettua valkopippuria
- 3tippaatabascoa
- 1pkt(á 150 g)kylmäsavulohta viipaleina
- pieni nippu tilliä koristeluun
Valmistus
yli 60 min- Vuoraa suorakaiteen muotoisen 1,5 litran vuoan pohja ja päädyt leivinpaperisuikaleilla, jotta valmis terriini irtoaa helpommin. Tarkista, että kaikki raaka-aineet ovat jääkaappikylmiä.
- Leikkaa lohi pienemmiksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa hienoksi. Lisää munat, perunajauhot ja suola ja sekoita hetki. Anna koneen käydä ja lisää kerma vähän kerrallaan.
- Siirrä kalaseos kulhoon ja mausta tillillä, valkopippurilla ja tabascolla.
- Kaada kalamassa vuokaan, ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat hajoavat.
- Peitä vuoka voidellulla leivinpaperilla. Nosta vuoka isompaan uuniastiaan. Kaada uuniastian pohjalle vettä sen verran, että vesi ulottuu terriinivuoan puoliväliin.
- Kypsennä terriini vesihauteessa 175-asteisen uunin keskitasolla, noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Valmis terriini on kiinteää.
- Anna terriinin jäähtyä ensin huonelämmössä, ja sitten vetäytyä peitettynä jääkaapissa yön yli, jolloin se on helpompi leikata viipaleiksi. Vastapaistettu terriini hajoaa leikattaessa.
- Koristele terriini kylmäsavulohiviipaleilla ja tuoreella tillillä.
- Säilytä terriini jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa. Terriinin voi myös pakastaa ja syödä noin kuukauden sisällä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hei! Voiko lohiterriiniä pakastaa? Minkä tyyppistä viiniä suosittelette sen kanssa? Terriini näyttää ihanan juhlavalta!
Meiju, lohiterriinin voi halutessaan pakastaa ja se kannattaa käyttää noin kuukauden sisällä pakastimeen laittamisesta.