Rapea juusto-kinkkupitko
- Annosmäärä24 viipaletta
- Valmistusaika30 - 60 min
Herkullisen rapeat kinkku-juustopitkot maistuvat lounaaksi tai iltapalaksi. Tästä ohjeesta tulee kaksi rapeaa pitkoa.
Ainekset
24 viipaletta
1 pkt (500 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1/2 (n. 50 g) | punasipulia tai |
n. 1 1/2 dl (100 g) | paprikatäytteisiä oliiveja tai |
200 g | ylikypsää palvikinkkua tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
4 dl (200 g) | tai |
Voiteluun | |
kananmuna tai | |
Pinnalle | |
seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 112 kJ / 267 kcal |
Rasva | 17,4 g |
josta tyydyttynyttä | 9,5 g |
Hiilihydraatit | 15,6 g |
josta sokereita | 0,4 g |
Proteiini | 11 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Taittele sulanut taikinalevy auki ja jaa poikittain kahteen osaan. Kaaviloi palat 20 x 35 cm:n suuruisiksi levyiksi.
Hienonna sipuli ja viipaloi oliivit. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi, sekoita täytteen ainekset sekaisin.
Jaa täyte puoliksi levyille ja kasaa se kummankin levyn keskelle pitkäksi harjanteeksi. Nosta sivut ja nipistele ne päältä yhteen tiiviiksi saumaksi. Sulje samoin päädyt.
Kiepauta pitkot leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle niin, että sauma tulee alle. Leikkaa terävän veitsen kärjellä vinoviiltoja pitkoihin. Voitele pitkot hyvin munalla ja sirottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä.
Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä 2–3 sentin viipaleiksi. Tarjoa kylmänä kahvipöydän suolaisena tai kevyesti lämmitettynä iltapalana salaatin kanssa. Rapeat juusto-kinkkupitkot voi pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Figaro vihreä oliivi 142g/85g paprikapasta täytteelläHinta 1,69/kpl19,88/kg
- Pirkka ylikypsä palvikylki 300gHinta 3,79/kpl12,63/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,69/kpl
- Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinenHinta 6,69/kpl13,38/kg
- Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38gHinta 1,99/kpl52,37/kg
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Figaro vihreitä oliiveja 340g/200g paprikatahnatäyteHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka vihreät oliivit paprikatäytteellä 350g/200gHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Pirkka ylikypsä saunapalvi 400gHinta 3,79/kpl9,48/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraasteHinta 1,85/kpl10,88/kg
- K-Menu emmentaljuustoraaste 250gHinta 2,29/kpl9,16/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 gHinta 3,29/kpl10,28/kg
- Salliselta Seesaminsiemen 400gHinta 3,69/kpl9,23/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,8(284 arviota)
- 30 - 60 min4,5(6 arviota)
- yli 60 min4,4(15 arviota)
- 30 - 60 min1,8(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(12 arviota)
- 30 - 60 min3,4(134 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (15 arviota)
- Goggi III1 vuosi sittenLuottoresepti ollut jo vuosia. Aina tullut kehuja, kun on ollut tarjolla vieraille.