Rapea juusto-kinkkupitko
Herkullisen rapeat kinkku-juustopitkot maistuvat lounaaksi tai iltapalaksi. Tästä ohjeesta tulee kaksi rapeaa pitkoa.
24 viipaletta30 - 60 min270 kcal / 100 g
Ainekset
24 viipaletta
Täyte
- 1/2(n. 50 g)punasipulia
- n. 1 1/2dl(100 g)paprikatäytteisiä oliiveja
- 200gylikypsää palvikinkkua
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
Voiteluun
- kananmuna
Pinnalle
- seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Valmistus
30 - 60 min- Taittele sulanut taikinalevy auki ja jaa poikittain kahteen osaan. Kaaviloi palat 20 x 35 cm:n suuruisiksi levyiksi.
- Hienonna sipuli ja viipaloi oliivit. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi, sekoita täytteen ainekset sekaisin.
- Jaa täyte puoliksi levyille ja kasaa se kummankin levyn keskelle pitkäksi harjanteeksi. Nosta sivut ja nipistele ne päältä yhteen tiiviiksi saumaksi. Sulje samoin päädyt.
- Kiepauta pitkot leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle niin, että sauma tulee alle. Leikkaa terävän veitsen kärjellä vinoviiltoja pitkoihin. Voitele pitkot hyvin munalla ja sirottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä.
- Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä 2-3 sentin viipaleiksi. Tarjoa kylmänä kahvipöydän suolaisena tai kevyesti lämmitettynä iltapalana salaatin kanssa. Rapeat juusto-kinkkupitkot voi pakastaa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 12 g
- Hiilihydraatteja16,7 g
- Rasvaa17,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi