Rapea juusto-kinkkupitkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapea juusto-kinkkupitko

  • Annosmäärä24 viipaletta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Herkullisen rapeat kinkku-juustopitkot maistuvat lounaaksi tai iltapalaksi. Tästä ohjeesta tulee kaksi rapeaa pitkoa.

    Ainekset

    24 viipaletta
    1 pkt (500 g)
     
    tai

    Täyte

    1/2 (n. 50 g)
     
    punasipulia
    tai
    n. 1 1/2 dl (100 g)
     
    paprikatäytteisiä oliiveja
    tai
    200 g
     
    ylikypsää palvikinkkua
    tai
    1 dl
     
    persiljaa hienonnettuna
    tai
    4 dl (200 g)
     
    tai

    Voiteluun

     
    kananmuna
    tai

    Pinnalle

     
    seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 114 kJ / 268 kcal
    Rasva
    17,4 g
    josta tyydyttynyttä
    9,2 g
    Hiilihydraatit
    15,6 g
    josta sokereita
    0,4 g
    Proteiini
    11 g
    Suola
    1,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Taittele sulanut taikinalevy auki ja jaa poikittain kahteen osaan. Kaaviloi palat 20 x 35 cm:n suuruisiksi levyiksi.

    Hienonna sipuli ja viipaloi oliivit. Leikkaa kinkku ohuiksi viipaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi, sekoita täytteen ainekset sekaisin.

    Jaa täyte puoliksi levyille ja kasaa se kummankin levyn keskelle pitkäksi harjanteeksi. Nosta sivut ja nipistele ne päältä yhteen tiiviiksi saumaksi. Sulje samoin päädyt.

    Kiepauta pitkot leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle niin, että sauma tulee alle. Leikkaa terävän veitsen kärjellä vinoviiltoja pitkoihin. Voitele pitkot hyvin munalla ja sirottele päälle seesamin- tai unikonsiemeniä.

    Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä 2–3 sentin viipaleiksi. Tarjoa kylmänä kahvipöydän suolaisena tai kevyesti lämmitettynä iltapalana salaatin kanssa. Rapeat juusto-kinkkupitkot voi pakastaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Punasipuli ulkomainen
      Hinta n. 0,25/kpl
      2,49/kg
    • Figaro vihreä oliivi 142g/85g paprikapasta täytteellä
      Hinta 1,65/kpl
      19,41/kg
    • Pirkka ylikypsä palvikylki 300g
      Hinta 3,79/kpl
      12,63/kg
    • Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g vähälaktoosinen
      Hinta 6,89/kpl
      13,78/kg
    • Santa Maria Seesaminsiemen, purkki 38g
      Hinta 1,99/kpl
      52,37/kg
    • Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
      Hinta 3,65/kpl
      7,30/kg
    • Figaro vihreitä oliiveja 340g/200g paprikatahnatäyte
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka vihreät oliivit paprikatäytteellä 350g/200g
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Korpela suussa sulava ylikypsä savusaunapalvipala 350g
      Hinta 5,49/kpl
      15,69/kg
    • Pirkka ylikypsä saunapalvi 400g
      Hinta 3,79/kpl
      9,48/kg
    • Järvikylä persilja rkk FI
      Hinta 1,59/kpl
    • Valio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraaste
      Hinta 1,85/kpl
      10,88/kg
    • K-Menu emmentaljuustoraaste 250g
      Hinta 2,25/kpl
      9,00/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • GoGreen kuorettomia seesaminsiemeniä 320 g
      Hinta 3,29/kpl
      10,28/kg
    • Salliselta Seesaminsiemen 400g
      Hinta 3,69/kpl
      9,23/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,8 (13 arviota)

    • Goggi III
      9 kuukautta sitten
      Luottoresepti ollut jo vuosia. Aina tullut kehuja, kun on ollut tarjolla vieraille.