Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (500 g) | tai |
2 dl | tai |
1 l | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
4 | kananmunaa tai |
n. 450 g | Pirkka lohifileetä tai |
3/4 tl | suolaa (kalalle) tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1/2 tl | suolaa (riisille) tai |
ripaus | valkopippuria tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Voiteluun | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 116 kJ / 267 kcal |
Rasva | 14,5 g |
josta tyydyttynyttä | 5,8 g |
Hiilihydraatit | 21,5 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 12 g |
Suola | 1,5 g |
Valmistus
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele riisi kylmällä vedellä.
Keitä kananmunat koviksi 8–10 minuuttia ja viipaloi jäähtyneinä.
Nypi kalasta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
Mausta riisi tillillä, suolalla, valko- ja mustapippurilla. (Voit vatkata kevyesti voiteluun tulevan munan ja sekoittaa riisin joukkoon puolet munasta.)
Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille. Leikkaa taikinalevyn reunoista ohuet nauhat piirakan kuviointia varten.
Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalaviipaleilla. Ripottele kalalle suolaa. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Seuraavaksi tulee riisikerros, sitten kalaviipaleet (hieman suolaa) ja päälle kananmunaa.
Käännä täytteen päälle taikinalevy. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Koristele piirakka ja voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.
Kypsennä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka viipaleina esimerkiksi tilli-voisulan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl5,50/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl
- Pirkka puuroriisi 1kgHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Urtekram puuroriisi 500g luomuHinta 4,49/kpl8,98/kg
- Myllyn Paras Puuroriisi 1 kgHinta 2,99/kpl2,99/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(175 arviota)
- yli 60 min4,1(46 arviota)
- yli 60 min3,8(12 arviota)
- 30 - 60 min4,6(60 arviota)
- 30 - 60 min4,2(17 arviota)
- 30 - 60 min4,5(6 arviota)
- 30 - 60 min3,4(44 arviota)
- 30 - 60 min4,0(45 arviota)
Arvostele resepti
- Niklas11 kuukautta sitten1 1/2 desiä keitettävää puuroriisiä riittää, muuten vaikea saada voitaikina täytteen ympäri. Ja lohtakin riitt ää 400 g. Kananmunia lisäisin taas 2.
- tam1 vuosi sittenkai tuo sitä lohta tarvitsee myös