Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevä voitaikinapiirakka kulibjaka on venäläisistä leivonnaisista tunnetuimpia. Sen täytteenä on perinteisesti lohta, riisiä ja kananmunaa.

    Ainekset

    8 annosta
    1 pkt (500 g)
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 l
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    n. 450 g
     
    Pirkka lohifileetä
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa (kalalle)
    tai
    1 dl
     
    tilliä hienonnettuna
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa (riisille)
    tai
    ripaus
     
    valkopippuria
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 116 kJ / 267 kcal
    Rasva
    14,5 g
    josta tyydyttynyttä
    5,8 g
    Hiilihydraatit
    21,5 g
    josta sokereita
    0,2 g
    Proteiini
    12 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

    Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele riisi kylmällä vedellä.

    Keitä kananmunat koviksi 8–10 minuuttia ja viipaloi jäähtyneinä.

    Nypi kalasta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.

    Mausta riisi tillillä, suolalla, valko- ja mustapippurilla. (Voit vatkata kevyesti voiteluun tulevan munan ja sekoittaa riisin joukkoon puolet munasta.)

    Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille. Leikkaa taikinalevyn reunoista ohuet nauhat piirakan kuviointia varten.

    Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalaviipaleilla. Ripottele kalalle suolaa. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Seuraavaksi tulee riisikerros, sitten kalaviipaleet (hieman suolaa) ja päälle kananmunaa.

    Käännä täytteen päälle taikinalevy. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Koristele piirakka ja voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.

    Kypsennä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka viipaleina esimerkiksi tilli-voisulan kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka puuroriisi 1kg
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,59/kpl
    • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
      Hinta 1,19/kpl
      49,58/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
      Hinta 3,65/kpl
      7,30/kg
    • Urtekram puuroriisi 500g luomu
      Hinta 4,49/kpl
      8,98/kg
    • Risella Luomu Puuroriisi 500g
      Hinta 3,09/kpl
      6,18/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
      Hinta 2,09/kpl
      87,08/kg
    • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
      Hinta 2,25/kpl
      66,18/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (198 arviota)

    • Niklas
      1 vuosi sitten
      1 1/2 desiä keitettävää puuroriisiä riittää, muuten vaikea saada voitaikina täytteen ympäri. Ja lohtakin riittää 400 g. Kananmunia lisäisin taas 2.
    • tam
      1 vuosi sitten
      kai tuo sitä lohta tarvitsee myös