Hyppää sisältöön
Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mehevä voitaikinapiirakka kulibjaka on venäläisistä leivonnaisista tunnetuimpia. Sen täytteenä on perinteisesti lohta, riisiä ja kananmunaa.

    Ainekset

    8 annosta

    Voiteluun

    • 1 kananmuna

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 115 kJ / 266 kcal
    • Rasva
      14,5 g
    • josta tyydyttynyttä
      6 g
    • Hiilihydraatit
      21,5 g
    • josta sokereita
      0,2 g
    • Proteiini
      11,9 g
    • Suola
      1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
    2. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele riisi kylmällä vedellä.
    3. Keitä kananmunat koviksi 8–10 minuuttia ja viipaloi jäähtyneinä.
    4. Nypi kalasta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
    5. Mausta riisi tillillä, suolalla, valko- ja mustapippurilla. (Voit vatkata kevyesti voiteluun tulevan munan ja sekoittaa riisin joukkoon puolet munasta.)
    6. Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille. Leikkaa taikinalevyn reunoista ohuet nauhat piirakan kuviointia varten.
    7. Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalaviipaleilla. Ripottele kalalle suolaa. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Seuraavaksi tulee riisikerros, sitten kalaviipaleet (hieman suolaa) ja päälle kananmunaa.
    8. Käännä täytteen päälle taikinalevy. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Koristele piirakka ja voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.
    9. Kypsennä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka viipaleina esimerkiksi tilli-voisulan kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (205 arviota)

    • Marski
      3 kuukautta sitten
      Aikoinaan tein työssäni kubljakaa suunnilleen tällaisella reseptillä. Mutta smetahan tästä ohjeesta puuttuu! Riisin päälle smetanaa tai kevyempi vaihtoehto tehdä piiras rahkavoitaikinaan jotta happamuus saadaan mukaan ;)
    • AleksiH
      8 kuukautta sitten
      Monta kertaa valmistanut, aina yhtä herkullinen.
    • Niklas
      2 vuotta sitten
      1 1/2 desiä keitettävää puuroriisiä riittää, muuten vaikea saada voitaikina täytteen ympäri. Ja lohtakin riittää 400 g. Kananmunia lisäisin taas 2.
    • tam
      2 vuotta sitten
      kai tuo sitä lohta tarvitsee myös