Kulibjaka eli venäläinen lohipiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mehevä voitaikinapiirakka kulibjaka on venäläisistä leivonnaisista tunnetuimpia. Sen täytteenä on perinteisesti lohta, riisiä ja kananmunaa.
Ainekset
8 annosta
- 1 pkt (500 g) Pirkka esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
- 2 dl Pirkka puuroriisiä
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 4 kananmunaa
- n. 450 g Pirkka lohifileetä
- 3/4 tl suolaa (kalalle)
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa (riisille)
- ripaus valkopippuria
- ripaus mustapippuria
Voiteluun
- 1 kananmuna
Ravintosisältö
- Energia1 115 kJ / 266 kcal
- Rasva14,5 g
- josta tyydyttynyttä6 g
- Hiilihydraatit21,5 g
- josta sokereita0,2 g
- Proteiini11,9 g
- Suola1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele riisi kylmällä vedellä.
- Keitä kananmunat koviksi 8–10 minuuttia ja viipaloi jäähtyneinä.
- Nypi kalasta ruodot ja leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi.
- Mausta riisi tillillä, suolalla, valko- ja mustapippurilla. (Voit vatkata kevyesti voiteluun tulevan munan ja sekoittaa riisin joukkoon puolet munasta.)
- Kauli voitaikina 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä levy leivinpaperille pellille. Leikkaa taikinalevyn reunoista ohuet nauhat piirakan kuviointia varten.
- Levitä puolet riisistä noin 10 cm:n levyiseksi raidaksi taikinan pitkän sivun suuntaisesti. Peitä riisi kalaviipaleilla. Ripottele kalalle suolaa. Peitä kalaviipaleet kananmunalla. Seuraavaksi tulee riisikerros, sitten kalaviipaleet (hieman suolaa) ja päälle kananmunaa.
- Käännä täytteen päälle taikinalevy. Kostuta saumakohdat kylmällä vedellä. Sulje piirakka tiiviisti haarukalla painelemalla. Koristele piirakka ja voitele munalla. Pistele haarukalla muutama ilmareikä.
- Kypsennä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka viipaleina esimerkiksi tilli-voisulan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(5 arviota)
- 30 - 60 min4,1(205 arviota)
- 30 - 60 min4,0(46 arviota)
- yli 60 min4,3(18 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,2(5 arviota)
- alle 30 min3,5(91 arviota)
- yli 60 min3,7(133 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (205 arviota)
- Marski3 kuukautta sittenAikoinaan tein työssäni kubljakaa suunnilleen tällaisella reseptillä. Mutta smetahan tästä ohjeesta puuttuu! Riisin päälle smetanaa tai kevyempi vaihtoehto tehdä piiras rahkavoitaikinaan jotta happamuus saadaan mukaan ;)
- AleksiH8 kuukautta sittenMonta kertaa valmistanut, aina yhtä herkullinen.
- Niklas2 vuotta sitten1 1/2 desiä keitettävää puuroriisiä riittää, muuten vaikea saada voitaikina täytteen ympäri. Ja lohtakin riittää 400 g. Kananmunia lisäisin taas 2.
- tam2 vuotta sittenkai tuo sitä lohta tarvitsee myös