• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Minttugraavattu lohi

Minttugraavattu lohi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 82 kcal / annos (50g)

Ainekset

10 annosta
    • 600glohi- tai kirjolohifilee
    • 1 1/2rklmerisuolaa
    • 1 1/2rklsokeria
    • valkopippuria
    • tuoreita mintun varsia

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi lohesta ruodot. Ripottele lohelle merisuolaa, sokeria ja valkopippuria. Levitä päälle mintun varret. Leikkaa filee puoliksi ja aseta lihapuolet tiiviisti vastakkain. Paketoi voipaperiin ja nosta lautaselle. Anna graavautua 1-2 vuorokautta viileässä.
  2. Pyyhi kalan pinnalta irtoavat mausteet ja mintun oksat. Leikkaa filee viipaleiksi ja asettele pienelle tarjoiluvadille. Koristele mintunlehdillä.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 82 kcal344 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja2 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille