Lakkakiisseli
Perinteinen lakkakiisseli on helppo ja herkullinen jälkiruoka niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile lakkakiisseliä jouluna riisipuuron kanssa!
6 annostaalle 30 min215 kcal / annos (170g)
Ainekset
6 annosta
- 2dl(250 g)lakkahilloa
- 5dlvettä
- 3rklsitruunanmehua
- 1kanelitanko
- 3rklperunajauhoja
- 200gpakastettuja lakkoja sulatettuna
Päälle
- ripauskanelia
Valmistus
alle 30 min- Mittaa lakkahillo kattilaan. Lisää vesi, sitruunanmehu, kanelitanko ja perunajauhot. Sekoita hyvin.
- Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja alkaa kuplia. Nosta kiisseli pois liedeltä. Sekoita lakat kiisselin joukkoon. Anna kiisselin jäähtyä.
- Ota kanelitanko pois. Kaada kiisseli tarjolle jälkiruokamaljaan tai annosmaljoihin. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Koristele kiisseli kermavaahtoruusukkeilla ja kanelilla. Tarjoa loput kermavaahdosta erikseen.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 170g100 g
- 215 kcal900 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi