Hyppää sisältöön
Lakkakiisseli Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lakkakiisseli

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Perinteinen lakkakiisseli on helppo ja herkullinen jälkiruoka niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile lakkakiisseliä jouluna riisipuuron kanssa!
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
  • 2 dl (250 g) lakkahilloa
  • 5 dl vettä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 1 kanelitanko
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 200 g pakastettuja lakkoja sulatettuna

Päälle

Ravintosisältö

  • Energia
    558 kJ / 134 kcal
  • Rasva
    7,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,5 g
  • Hiilihydraatit
    14,8 g
  • josta sokereita
    11,5 g
  • Proteiini
    0,8 g
  • Suola
    0 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa lakkahillo kattilaan. Lisää vesi, sitruunanmehu, kanelitanko ja perunajauhot. Sekoita hyvin.
  2. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja alkaa kuplia. Nosta kiisseli pois liedeltä. Sekoita lakat kiisselin joukkoon. Anna kiisselin jäähtyä.
  3. Ota kanelitanko pois. Kaada kiisseli tarjolle jälkiruokamaljaan tai annosmaljoihin. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Koristele kiisseli kermavaahtoruusukkeilla ja kanelilla. Tarjoa loput kermavaahdosta erikseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (19 arviota)