• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Rusinasoppa

Rusinasoppa eli rusinakiisseli maistuu sellaisenaan maidon, kerman tai jogurtin kanssa. Se myös kruunaa ohra- tai riisipuuron.
Rusinasoppa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 136 kcal / annos (200g)

Ainekset

4 annosta
    • 7dlvettä (tai laimennettua mehua)
    • 3/4dlsokeria
    • 1kanelitanko tai
    • 1/2dlvettä
    • 1rklsitruunanmehua
    • 2-2 1/2rklPirkka perunajauhoja

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane kattilaan rusinat, vesi (tai mehu), sokeri ja kanelitanko tai kaneli. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes rusinat ovat pehmenneet.
  2. Siirrä kattila liedeltä. Poista kanelitanko.
  3. Sekoita vesi, sitruunanmehu ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana liemen joukkoon. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna, kunnes kiisseli muutaman kerran pulpahtaa. Kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa ohra- tai riisipuuron kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 136 kcal567 kJ
  • Proteiinia0,9 g
  • Hiilihydraatteja32,4 g
  • Rasvaa0,16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7