• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lakka-vaniljavanukas

Lakka-vaniljavanukas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 250 kcal / annos (185g)

Ainekset

4 annosta
    • 4dlmaitoa
    • 1muna
    • 2rklsokeria
    • 3rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1/2vaniljatankoa

Päälle

    • 200glakkoja (pakaste)
    • 1/2-3/4dllakkahilloa

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita pinnoitetussa kasarissa kylmä maito, kerma, muna, sokeri, maissitärkkelys ja halkaistu vanilja­tangon puolikas. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos on saostunut ja kiehunut 2-3 minuuttia. Seos ei paakkuunnu, jos sitä vatkaa hyvin.
  2. Ota vaniljatanko pois seoksesta. Annostele vanukas neljään juomalasiin tai jälkiruokamaljaan.
  3. Mittaa lakkahillo pieneen kasariin ja lämmitä sitä hiukan, jotta hillo tulee notkeaksi. Sekoita joukkoon sulatetut lakat. Annostele hillo vanukkaan päälle laseihin. Anna jäähtyä ja tarjoa jälkiruokana.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 185g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille