Lakka-vaniljavanukas
Herkullinen lakka-vaniljavanukas maistuu juhavan illallisen jälkiruoaksi.
4 annostaalle 15 min250 kcal / annos (185g)
Ainekset
4 annosta
- 4dlmaitoa
- 1muna
- 2rklsokeria
- 3rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- 1/2vaniljatankoa
Päälle
- 200glakkoja (pakaste)
- 1/2-3/4dllakkahilloa
Valmistus
alle 15 min- Sekoita pinnoitetussa kasarissa kylmä maito, kerma, muna, sokeri, maissitärkkelys ja halkaistu vaniljatangon puolikas. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos on saostunut ja kiehunut 2-3 minuuttia. Seos ei paakkuunnu, jos sitä vatkaa hyvin.
- Ota vaniljatanko pois seoksesta. Annostele vanukas neljään juomalasiin tai jälkiruokamaljaan.
- Mittaa lakkahillo pieneen kasariin ja lämmitä sitä hiukan, jotta hillo tulee notkeaksi. Sekoita joukkoon sulatetut lakat. Annostele hillo vanukkaan päälle laseihin. Anna jäähtyä ja tarjoa jälkiruokana.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 185g100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja28 g
- Rasvaa12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kiva