• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Luomu luumukiisseli

Luumukiisseli maistuu jouluna riisipuuron kanssa. Kokeile myös vaniljakastikkeen, kermavaahdon, jäätelön tai jogurtin kanssa jälkiruoaksi. N. 0,75€/annos*.
Luomu luumukiisseli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 71 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 7dlvettä
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlPirkka kanelia tai
    • 1kanelitanko
    • muutama palasitruunankuorta
    • 1/2dlappelsiinitäysmehua
    • 2rklperunajauhoja

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane kattilaan luumut, vesi, sokeri, kaneli tai kanelitanko ja sitruunankuoret. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.
  2. Nostele luumut tarjoilukulhoon. Poista kanelitanko ja sitruunankuoret.
  3. Sekoita mehu ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana liemen joukkoon. Kuumenna, kunnes kiisseli sakenee ja kerran pulpahtaa.
  4. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 71 kcal297 kJ
  • Proteiinia0,82 g
  • Hiilihydraatteja15,8 g
  • Rasvaa0,16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille