JuhannusjuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juhannusjuusto

Juhannusjuusto on perinneherkku Pohjois-Pohjanmaalta. Lempeän makea "juustokeitto" maistuukin mummon tekemältä. Jälkiruoan hauduttelu vie tovin, mutta aineksia tarvitset vain pari.

  • yli 60 min

Ainekset

    • 3lhomogenoimatonta vanhanajan täysmaitoa
    • 1 1/2tljuustonjuoksutinta (Åström)
    • ripaussuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kaada 2,5 litraa maitoa isoon kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi eli 37-asteeseen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita juustonjuoksutin joukkoon. Anna maidon juoksettua noin 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut herasta.
  2. Tee juustomassaan pari viiltoa veitsellä, niin juusto erottuu herasta paremmin. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes maito kiehahtaa. Keitä juustoa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 4-6 tuntia, kunnes juusto ja hera muuttuvat punertaviksi; lisää loppu maito keittämisen puolivälissä. Mausta keitto lopuksi suolalla.
  3. Anna juustokeiton jäähtyä haaleaksi ja nosta sitten jääkaappiin. Tarjoa juhannusjuusto kylmänä sellaisenaan. Juustokeitto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Tiesitkö että...

Perinteisesti juhannusjuusto tarjotaan kylmänä sellaisenaan. Jos pidät makeammasta mausta, voit lorauttaa joukkoon hieman siirappia tai maustaa annoksen kanelilla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Arla vanhanajan täysmaito 1l luomu
    Arla vanhanajan täysmaito 1l luomu
    1,49/kpl
  • Åström juustonjuoksutin 50g
    Åström juustonjuoksutin 50g
    2,15/kpl43,00/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua