Juhannusjuusto
Juhannusjuusto on perinneherkku Pohjois-Pohjanmaalta. Lempeän makea "juustokeitto" maistuukin mummon tekemältä. Jälkiruoan hauduttelu vie tovin, mutta aineksia tarvitset vain pari.
- yli 60 min
Ainekset
- 3lhomogenoimatonta vanhanajan täysmaitoa
- 1 1/2tljuustonjuoksutinta (Åström)
- ripaussuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kaada 2,5 litraa maitoa isoon kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi eli 37-asteeseen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita juustonjuoksutin joukkoon. Anna maidon juoksettua noin 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut herasta.
- Tee juustomassaan pari viiltoa veitsellä, niin juusto erottuu herasta paremmin. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes maito kiehahtaa. Keitä juustoa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 4-6 tuntia, kunnes juusto ja hera muuttuvat punertaviksi; lisää loppu maito keittämisen puolivälissä. Mausta keitto lopuksi suolalla.
- Anna juustokeiton jäähtyä haaleaksi ja nosta sitten jääkaappiin. Tarjoa juhannusjuusto kylmänä sellaisenaan. Juustokeitto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Tiesitkö että...
Perinteisesti juhannusjuusto tarjotaan kylmänä sellaisenaan. Jos pidät makeammasta mausta, voit lorauttaa joukkoon hieman siirappia tai maustaa annoksen kanelilla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ei tartte suolaa...
Juustonjuoksutinta kun saisikin joka kylältä🤣muutama kesä sitten etsittiin mutta turhaan kun kaupoissa ei tiedetty koko tuotetta😢