JuhannusjuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Juhannusjuusto

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Juhannusjuusto on perinneherkku Pohjois-Pohjanmaalta. Lempeän makea "juustokeitto" maistuukin mummon tekemältä. Jälkiruoan hauduttelu vie tovin, mutta aineksia tarvitset vain pari.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

annosta
3 l
 
homogenoimatonta vanhanajan täysmaitoa
tai
1 1/2 tl
 
juustonjuoksutinta (Åström)
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Valmistus

yli 60 min
Kaada 2,5 litraa maitoa isoon kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi eli 37-asteeseen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita juustonjuoksutin joukkoon. Anna maidon juoksettua noin 30 minuuttia, kunnes juustomassa on erottunut herasta.
Tee juustomassaan pari viiltoa veitsellä, niin juusto erottuu herasta paremmin. Nosta kattila liedelle ja kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes maito kiehahtaa. Keitä juustoa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 4–6 tuntia, kunnes juusto ja hera muuttuvat punertaviksi; lisää loppu maito keittämisen puolivälissä. Mausta keitto lopuksi suolalla.
Anna juustokeiton jäähtyä haaleaksi ja nosta sitten jääkaappiin. Tarjoa juhannusjuusto kylmänä sellaisenaan. Juustokeitto säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Perinteisesti juhannusjuusto tarjotaan kylmänä sellaisenaan. Jos pidät makeammasta mausta, voit lorauttaa joukkoon hieman siirappia tai maustaa annoksen kanelilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    1,09/kpl
    1,09/kg
  • Åström juustonjuoksutin 50g
    Åström juustonjuoksutin 50g
    2,49/kpl
    49,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (26 arviota)

  • Juhannusruusu
    9 kuukautta sitten
    Joka juhannus keittelen tätä herkkua! Onneksi juustonjuoksutinta taas saa. Välillä oli vaikeuksia löytää Kuopiosta. Oulussa sitä on pienissäkin kaupoissa
  • Nami,nami
    9 kuukautta sitten
    Sanokaapas muuta!!Juustonjuoksutinta ei tahdo saada,ainakaan pääkaupunkiseudulta.Viimevuonna sain K-Supermarketista Martinlaakso-ostari!!Keitän ehdottomasti aina Juhannukseksi,perinteitä täytyy jatkaa!! Herkullista Juhannusta!!
  • Joka vuosi...
    2 vuotta sitten
    Ei tartte suolaa...
  • ose
    3 vuotta sitten
    Juustonjuoksutinta kun saisikin joka kylältä🤣muutama kesä sitten etsittiin mutta turhaan kun kaupoissa ei tiedetty koko tuotetta😢