• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulun pehmeä yrttijuusto

Ihanan pehmeä itsetehty yrttijuusto sopii hyvin joulun juustopöytään. Lisää yrttejä oman maun mukaan.
Joulun pehmeä yrttijuusto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

    • 2ltäysmaitoa (ei vähälaktoosista)
    • 3prk(à 2 dl)kermaviiliä (ei vähälaktoosista)
    • 3Pirkka Omega kananmunaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 2-3rklruohosipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi, mutta älä anna kiehua. Sekoita kermaviilit ja munat. Kaada seos maidon joukkoon. Anna juustomassan kokoontua lämpimässä paikassa kannen alla tunnin verran.
  2. Kerää juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun muottiin tai siivilään. Ripottele väliin suolaa ja hienonnettua ruohosipulia. Anna jäähtyä kylmässä pieni paino päällä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jäljelle jääneen heran voi käyttää nesteeksi leipä- tai sämpylätaikinaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 81,9 kcal343 kJ
  • Proteiinia3,42 g
  • Hiilihydraatteja4,16 g
  • Rasvaa5,67 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille