Hyppää sisältöön
Joulun pehmeä yrttijuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulun pehmeä yrttijuusto

  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Ihanan pehmeä itsetehty yrttijuusto sopii hyvin joulun juustopöytään. Lisää yrttejä oman maun mukaan.
  • Gluteeniton

Ainekset

  • 2 l täysmaitoa (ei vähälaktoosista)
  • 3 prk (à 2 dl) kermaviiliä (ei vähälaktoosista)
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2–3 rkl ruohosipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi, mutta älä anna kiehua. Sekoita kermaviilit ja munat. Kaada seos maidon joukkoon. Anna juustomassan kokoontua lämpimässä paikassa kannen alla tunnin verran.
  2. Kerää juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun muottiin tai siivilään. Ripottele väliin suolaa ja hienonnettua ruohosipulia. Anna jäähtyä kylmässä pieni paino päällä.
Vinkki! Jäljelle jääneen heran voi käyttää nesteeksi leipä- tai sämpylätaikinaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 5,0 (3 arviota)