Joulun pehmeä yrttijuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulun pehmeä yrttijuusto

Ihanan pehmeä itsetehty yrttijuusto sopii hyvin joulun juustopöytään. Lisää yrttejä oman maun mukaan.

Ainekset

    • 2ltäysmaitoa (ei vähälaktoosista)
    • 3prk(à 2 dl)kermaviiliä (ei vähälaktoosista)
    • 3Pirkka Parhaat vapaan kanan omega kananmunaa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 2–3rklruohosipulia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi, mutta älä anna kiehua. Sekoita kermaviilit ja munat. Kaada seos maidon joukkoon. Anna juustomassan kokoontua lämpimässä paikassa kannen alla tunnin verran.
  2. Kerää juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun muottiin tai siivilään. Ripottele väliin suolaa ja hienonnettua ruohosipulia. Anna jäähtyä kylmässä pieni paino päällä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jäljelle jääneen heran voi käyttää nesteeksi leipä- tai sämpylätaikinaan.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille1 arvostelu