• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pehmeä yrttijuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pehmeä yrttijuusto

Pehmeä yrttijuusto on kotona muun muassa täysmaidosta ja kermaviilistä tehtävä kotijuusto. Jäljelle jääneen heran voi käyttää leipä- tai sämpylätaikinassa.

  • yli 60 min
  • 82,4 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2ltäysmaitoa
    • 3munaa
    • 3prk(à 2 dl)kermaviiliä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1tlrakuunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi mutta älä anna sen kiehua. Sekoita munat ja kermaviili. Kaada seos maidon joukkoon. Anna juustomassan kokoontua lämpimässä paikassa kannen alla tunnin verran.
  2. Kerää juustomassa reikäkauhalla muottiin tai sideharsolla vuorattuun siivilään. Ripottele väliin suolaa ja kämmenellä hienonnettua rakuunaa. Anna pehmeän yrttijuuston jäähtyä kylmässä pieni paino päällä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jäljelle jääneen heran voi käyttää nesteeksi leipä- tai sämpylätaikinaan.

Ravintosisältö per 100 g

  • 82,4 kcal345 kJ
  • Proteiinia3,57 g
  • Hiilihydraatteja4,15 g
  • Rasvaa5,67 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille