Munajuusto
Perinteinen hämäläinen munajuusto paistetaan lopuksi kauniin ruskeaksi. Voit tarjota munajuuston myös ilman paistamista. Noin 0,40€/annos.*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 3ltäysmaitoa
- 4kananmunaa
- 1 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 1kananmuna (voiteluun)
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna maito sekoittaen paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi (noin 90-asteiseksi).
- Vatkaa piimä ja munat keskenään. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon.
- Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna seos uudestaan lähelle kiehumispistettä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila sivuun ja odota noin puoli tuntia kunnes seos juustoutuu ja hera erottuu.
- Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.
- Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.
- Kumoa juusto uunin kestävälle tarjoiluvadille. Riko kananmunan rakenne ja voitele juusto pinta.
- Paista juustoa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä juusto ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Valitse piimäksi tavallinen piimä (ei esim. AB tai Gefilus), jotta juustomassa juoksettuu kunnolla. Voit halutessasi käyttää laktoositonta täysmaitoa ja piimää. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi