Munajuusto
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Perinteinen hämäläinen munajuusto paistetaan lopuksi kauniin ruskeaksi. Voit tarjota munajuuston myös ilman paistamista.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
3 l | täysmaitoa tai |
1 l | tai |
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 002 kJ / 239 kcal |
Rasva | 12,2 g |
josta tyydyttynyttä | 6,9 g |
Hiilihydraatit | 17,5 g |
josta sokereita | 17,5 g |
Proteiini | 14,5 g |
Suola | 1,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuumenna maito sekoittaen paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi (noin 90-asteiseksi).
Vatkaa piimä ja munat keskenään. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon.
Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna seos uudestaan lähelle kiehumispistettä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila sivuun ja odota noin puoli tuntia kunnes seos juustoutuu ja hera erottuu.
Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.
Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.
Kumoa juusto uunin kestävälle tarjoiluvadille. Riko kananmunan rakenne ja voitele juusto pinta.
Paista juustoa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä juusto ennen tarjoamista.
Valitse piimäksi tavallinen piimä (ei esim. AB tai Gefilus), jotta juustomassa juoksettuu kunnolla. Voit halutessasi käyttää laktoositonta täysmaitoa ja piimää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenValio luomu vanhanajan täysmaito 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1lHinta 1,19/kpl1,19/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen täysmaito 1lHinta 1,29/kpl1,29/l
- Valio vapaan lehmän täysmaito 1lHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pysyvästi edullinenValio rasvaton piimä 1lHinta 1,45/kpl1,45/l
- Valio rasvaton piimä 1 lpiimä HYLA®Hinta 2,09/kpl2,09/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(32 arviota)
- yli 60 min3,8(110 arviota)
- yli 60 min4,2(38 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min3,8(57 arviota)
- yli 60 min4,5(233 arviota)
- yli 60 min4,0(177 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (44 arviota)
- Mikko1 kuukausi sittenMiten kauan paistettu juusto säilyy jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenMikko, juusto säilyy jääkaapissa viileässä noin 2-3 päivää.