• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Munajuusto ja marjahilloke

Munajuusto ja marjahilloke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 260 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 annosta

Marjahilloke

    • 1ps(400 g)Pirkka marjasekoitusta
    • 1dlsokeria
    • 1dlvettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito sekoittaen paksupohjaisessa kattilassa lähes kiehuvaksi (noin 90-asteiseksi).
  2. Vatkaa piimä ja munat keskenään. Nosta kattila pois kuumalta levyltä ja sekoita piimä-munaseos maidon joukkoon.
  3. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna seos uudestaan lähelle kiehumispistettä koko ajan sekoittaen. Nosta kattila sivuun ja odota noin puoli tuntia kunnes seos juustoutuu ja hera erottuu.
  4. Vuoraa juustomuotti tai siivilä harsokankaalla ja laita alle astia. Nostele juustomassa reikäkauhan avulla muottiin. Ripottele kerrosten väliin suolaa.
  5. Peitä juustomassa harsolla ja pane päälle kevyt paino. Siirrä juusto vuorokaudeksi kylmään ja anna heran valua alla olevaan astiaan.
  6. Mittaa marjasekoitus, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä 3 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Kumoa juusto tarjoiluvadille ja koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa juusto jälkiruoaksi marjahillokkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Juusto sopii sellaisenaan tarjottavaksi myös alkupalapöytään.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille