Lila ja keltainen sohjo
- Annosmäärä5–7 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Helppo slushie eli sohjojuoma maistuu etenkin perheen pienimmille. Tarjoa helteisenä kesäpäivänä!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
5–7 annosta
Lila sohjo | |
---|---|
1 1/2 dl | tai |
2 1/2 dl | vettä tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
Keltainen sohjo | |
4 dl | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
Valmistus
yli 60 min
Valmista lila sohjo sekoittamalla mehu ja vesi muovikulhossa. Sekoita muovikulhossa keltaista sohjoa varten mehu ja sokeri. Peitä kulhot kelmulla ja pakasta noin tunti. Sekoita jäätyviä mehuja tasaiseksi noin puolen tunnin välein. Jäätyminen kokonaan sohjomaiseksi vie pakastimen tilavuuden mukaan kolmisen tuntia.
Vaahdota sohjojen valkuaiset erikseen napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisvaahdot nopeasti sohjojen joukkoon. Pakasta sohjoja vielä tunnin verran niitä välillä vatkaten. Annostele ne viileisiin kulhoihin tai laseihin. Tarjoa heti tai säilytä pakastimessa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta