• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kummitusmarengit

Kummitusmarengit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 24 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

24 annosta
    • 2kananmunanvalkuaista
    • 1dlsokeria
    • (tummaa suklaata koristeluun)

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
  2. Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
  3. Piirrä marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä. Näin saat halloweeniin sopivia haamumarenkeja.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Johanna6 tuntia sitten

    Uunin lämpö on liian kova. Sopiva on 100astetta tunti ja tämän jälkeen jälkilämmössä hieman uuni raollaan.