KummitusmarengitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kummitusmarengit

  • Annosmäärä24 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Kummitusmarengit ovat Halloweenin hittiherkut! Helpot marengit voit tehdä valmiiksi etukäteen ja koristele ne juuri ennen tarjoamista.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

24 annosta
2
 
kananmunan valkuaista
tai
1 dl
 
sokeria
tai
 
(tummaa suklaata koristeluun)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 491 kJ / 356 kcal
Rasva
4,7 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
70,9 g
josta sokereita
70,9 g
Proteiini
6,5 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.

Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.

Piirrä marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä. Näin saat halloweeniin sopivia haamumarenkeja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200g
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Fazer taloussuklaalevy 200g
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (76 arviota)

  • Jääkarhu
    11 kuukautta sitten
    Ovat vielä uunissa jäähtymässä mutta näyttävät hyviltä. Värjäsin harmaaksi, pinkiksi, vihreäksi ja jätin osan valkoiseksi. Meni ihan vähän keltuaista, mutta vatkaantui silti erittäin hyvin.🙂
  • Ensikertalainen
    2 vuotta sitten
    Jos kuivattaa marengit uuni raollaan niin pitääkö uunin olla päällä vai laitetaanko uuni pois päältä ja kuivatetaan jälkilämmöllä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Ensikertalainen, paistamisen jälkeen uunista voi katkaista virran, avata luukun ja antaa marenkien vielä kuivua jälkilämmöllä.
  • persimon9
    4 vuotta sitten
    Voisiko kananmunan korvata jollakin muulla koska olemme vegaaneja?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    persimon9, reseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman kananmunaa, mutta välitän toivetta kananmunattomasta marenkireseptistä eteenpäin.
  • Päärynä
    4 vuotta sitten
    Helmi
  • Vv
    4 vuotta sitten
    Hyvää
  • päärynä
    5 vuotta sitten
    namm
  • VV
    5 vuotta sitten
    Helppo ja nopea resepti. Satuin tekemään tästä määrästä noin 50 pikkiriikkistä haamua - lyhyemmällä paistoajalla onnistui hyvin.
  • r
    5 vuotta sitten
    Mastuu nam nam😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • eni
    5 vuotta sitten
    ja Johanna 125 astessa eikä 100 asteessa ei pahalla daa xd👻
  • Eni
    5 vuotta sitten
    Noin 125 asteessa tullee rappeeta niin ei oo liika pehemosta maistuu tosi hyvvälle lapset tykkää. 😍😍
  • Johanna
    5 vuotta sitten
    Uunin lämpö on liian kova. Sopiva on 100astetta tunti ja tämän jälkeen jälkilämmössä hieman uuni raollaan.