Kummitusmarengit
Kummitusmarengit ovat Halloweenin hittiherkut! Helpot marengit voit tehdä valmiiksi etukäteen ja koristele ne juuri ennen tarjoamista.
24 annostayli 60 min
Ainekset
24 annosta
- 2kananmunan valkuaista
- 1dlsokeria
- (tummaa suklaata koristeluun)
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon sokeri samalla vatkaten. Vaahdon tulee olla niin kovaa, että se pysyy kulhossa, kun käännät kulhon ylösalaisin.
- Pursota valkuaisvaahdosta 24 pientä marenkia pellille leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä kuumalla pellillä tai uunissa, jotta marengeista tulee rapeita.
- Piirrä marengeille silmät sulatetulla suklaalla cocktailtikun kärjellä. Näin saat halloweeniin sopivia haamumarenkeja.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Jos kuivattaa marengit uuni raollaan niin pitääkö uunin olla päällä vai laitetaanko uuni pois päältä ja kuivatetaan jälkilämmöllä?
Ensikertalainen, paistamisen jälkeen uunista voi katkaista virran, avata luukun ja antaa marenkien vielä kuivua jälkilämmöllä.
Voisiko kananmunan korvata jollakin muulla koska olemme vegaaneja?
persimon9, reseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman kananmunaa, mutta välitän toivetta kananmunattomasta marenkireseptistä eteenpäin.
Helmi
Hyvää
namm
Helppo ja nopea resepti. Satuin tekemään tästä määrästä noin 50 pikkiriikkistä haamua - lyhyemmällä paistoajalla onnistui hyvin.
Mastuu nam nam😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
ja Johanna 125 astessa eikä 100 asteessa ei pahalla daa xd👻
Noin 125 asteessa tullee rappeeta niin ei oo liika pehemosta maistuu tosi hyvvälle lapset tykkää. 😍😍
Uunin lämpö on liian kova. Sopiva on 100astetta tunti ja tämän jälkeen jälkilämmössä hieman uuni raollaan.