Mansikkainen kookospannacotta
Mansikkainen kookospannacotta on kiisselimäinen, italialainen maidoton jälkiruoka, joka syntyy mm. kookosmaidosta ja mansikkahyytelöstä.
5 annosta30 - 60 min192 kcal / annos (200g)
Ainekset
5 annosta
- 1tlk(400 ml)Pirkka kookosmaitoa
- 1dlvettä
- 2 1/2rklperunajauhoja
- 2rklsokeria
- 2rklsitruunanmehua
- 1/2sitruunan raastettu kuori
- 2tlvanilliinisokeria
Mansikkahyytelö
- 1/2lmansikoita
- 2 1/2dlPirkka appelsiinitäysmehua
- 3/4dlhyytelösokeria
Valmistus
30 - 60 min- Kaada pinnoitettuun kattilaan kookosmaito. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kattilaan. Sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri.
- Kuumenna seosta koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Kun seos pulpahtaa, siirrä kattila pois levyltä. Mausta sitruunan mehulla ja kuorella sekä vanilliinisokerilla. Jaa seos annoslaseihin ja anna jäähtyä. Viipaloi kookoskerroksen päälle mansikat.
- Kiehauta kattilassa appelsiinimehu. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta. Jäähdytä seosta hieman ja kaada seos laseihin mansikoiden päälle. Anna hyytyä puolisen tuntia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 200g100 g
- 192 kcal810 kJ
- Proteiinia 1,4 g
- Hiilihydraatteja28,8 g
- Rasvaa7,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi