Lohi-avokado-smörrebrödTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-avokado-smörrebröd

Modernissa lohismörrebrödissä eli lohi-avokadoleivässä yhdistyvät herkullisesti täyteläinen avokado, kylmäsavulohi ja vaniljamarinoitu punasipuli. Noin 7,30 €/annos*

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2/3pkt(à 500 g)Pirkka Parhaat saaristolaisleipää
    • n. 1dlPirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 3(540 g)Pirkka syöntikypsää avokadoa
    • 1/2limetin mehu
    • n. 2dlauringonkukanversoja tai babypinaattia koristeluun
    • n. 3rklPirkka paahdettua sipulirouhetta

Marinoitu punasipuli

    • 2(120 g)pientä punasipulia
    • 1dlriisiviinietikkaa
    • 1/2limetin mehu
    • (1 vaniljatanko)
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin marinoitu punasipuli muutamaa tuntia ennen leipien kokoamista. Kuori punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan etikka, limetin mehu, halkaistu vaniljatanko, sokeri ja suola. Kiehauta seos. Nosta sivuun ja lisää sekaan punasipulirenkaat. Jätä sivuun ja jäähdytä.
  2. Leikkaa saaristolaisleivästä pituussuunnassa neljä pitkää viipaletta.
  3. Voitele viipaleet reilusti tuorejuustolla.
  4. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi puolikkaat. Valele viipaleille limetin mehua tummumisen estämiseksi. Asettele viipaleet voidelluille leipäviipaleille.
  5. Asettele päälle lohiviipaleet ja auringonkukanversoja tai pinaatinlehtiä. Ripottele päälle sipulirouhetta ja viimeistele valutetulla, marinoidulla punasipulilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua