Hyppää sisältöön
Kalatacot Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kalatacot

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Raikkaan erilaisten kalatacojen täytteeksi käy mainiosti mikä vain vaalea kala. Potkua annokseen saat chilillä maustetuista salaattijuustokuutioista.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Marinoitu punakaali

150 g
 
punakaalia
tai
1 rkl
 
limetinmehua
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
sokeria
tai

Avokadokastike

1 (250 g)
 
Pirkka syöntikypsä avokado
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

1/2 (30 g)
 
pientä punasipulia
tai
1
 
tai
500 g
 
vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
tai
 
voita paistamiseen
tai
 
suolaa ja mustapippuria
tai
6
 
Pirkka vehnätortillaa
tai
1 tlk (365/200 g)
 
tai
1/2 ruukkua
 
tuoretta korianteria
tai

Ravintosisältö

Energia
792 kJ / 189 kcal
Rasva
9,9 g
josta tyydyttynyttä
3,8 g
Hiilihydraatit
11 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
12,9 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Raasta punakaali juustohöylällä. Mausta limetinmehulla, suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä hetki.
Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kuoresta. Soseuta avokado ja sekoita kermaviilin kanssa. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja suolalla. Hienonna kuorittu punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.
Paloittele kalat reiluiksi paloiksi ja paista kalat rasvassa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lämmitä vehnätortillat uunissa. Täytä tortillat murennetuilla salaattijuustokuutioilla, chilillä, kaalilla, punasipulilla, kastikkeella ja kalalla. Lisää pinnalle tuoretta korianteria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Suomalainen punakaali 200g
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,32/kpl
    3,99/kg