Kalatacot
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Raikkaan erilaisten kalatacojen täytteeksi käy mainiosti mikä vain vaalea kala. Potkua annokseen saat chilillä maustetuista salaattijuustokuutioista.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
Marinoitu punakaali | |
---|---|
150 g | punakaalia tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | sokeria tai |
Avokadokastike | |
1 (250 g) | Pirkka syöntikypsä avokado tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
1/2 (30 g) | pientä punasipulia tai |
1 | tai |
500 g | vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha) tai |
voita paistamiseen tai | |
suolaa ja mustapippuria tai | |
6 | Pirkka vehnätortillaa tai |
1 tlk (365/200 g) | tai |
1/2 ruukkua | tuoretta korianteria tai |
Ravintosisältö
Energia | 792 kJ / 189 kcal |
Rasva | 9,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,8 g |
Hiilihydraatit | 11 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 12,9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Raasta punakaali juustohöylällä. Mausta limetinmehulla, suolalla ja sokerilla. Anna tekeytyä hetki.
Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kuoresta. Soseuta avokado ja sekoita kermaviilin kanssa. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja suolalla. Hienonna kuorittu punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili.
Paloittele kalat reiluiksi paloiksi ja paista kalat rasvassa kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lämmitä vehnätortillat uunissa. Täytä tortillat murennetuilla salaattijuustokuutioilla, chilillä, kaalilla, punasipulilla, kastikkeella ja kalalla. Lisää pinnalle tuoretta korianteria.