Lohi-avokadopizzat
Valmis pizzataikina tekee pizzan valmistuksesta nopeaa ja helppoa. Jokainen voi täyttää pizzansa oman maun mukaan. Noin 3,50€/kpl.
4 kplalle 30 min
Ainekset
4 kpl
- 1ps(4 x 150 g)Fazer pizzataikinaa (pakaste)
- 2(n. 400 g)Pirkka syöntikypsää avokadoa
- 1rs(200 g)Crème Bonjour -tuorejuustoa, maustamaton
- 1pkt(150 g)kylmäsavukirjolohta viipaleina
- 40grucolaa
- mustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinapallot leivinpaperin päällä pyöreiksi pizzoiksi (Ø noin 20 cm). Varmista leivinpaperin lämmönkestävyys pakkauksesta ja leikkaa paperin ylimääräiset reunat pizzojen ympäriltä pois.
- Kuumenna pelti tai pizzakivi uunissa ja valuta pizza leivinpaperilla kuumalle alustalle. Paista yksi kerrallaan 250-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
- Halkaise avokadot, poista kuoret sekä kivet ja viipaloi hedelmäliha. Levitä tuorejuusto pizzapohjille. Jaa kylmäsavulohiviipaleet, avokadoviipaleet ja rucola pizzojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria ja valuta päälle pestoa. Tarjoa heti.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi
Täytteen makuyhdistelmä on oikein hyvä, mutta jos ei osaa, tai viitsi tehdä itse pitsapohjaa, niin kannattaako pitsaa ylipäätään tehdä kotona? Pitsapohjan leipominen ei ole rakettitiedettä ja taikinan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä tai iltana ja laittaa jääkaappiin kohoamaan hiljalleen tuorekelmun alla lasi-tai keramiikka-astiassa. Citymarketista olen löytänyt toistaiseksi "parasta ikinä" pitsajauhoa Suomessa, Ramlösan 00-vehnäjauhoa, joka leipoutuu aivan upeasti. Itse lisään pitsapohjaan n.1/3-1/4 erran täysjyväjauhoja, esim. tavallinen ohrajauho (ei siis tärkkelys) sopii tosi hyvin vehnän kaveriksi. Omatekoisia pitsapohjia voi myös pakastaa esipaistettuina, eli kohonnutta pohjaa paistetaan 250-asteisessa uunissa nopeasti muutaman minuutin verran niin, että pohja ei vielä saa väriä, vaan on juuri ja juuri paistetun oloinen, sitten vain nopea jäähdytys huoneen lämmössä (esim. tuulettimen edessä), pussitus ja jääkaappiin tunniksi tai pariksi ja pakastus. Ota pohja(t) pakkasesta huoneenlämpöön tuntia tai puolta ennen käyttöä. Tee tuore tomaattikastike tomaateista, tomaattipyreestä, suolasta, sokerista ja oliiviöljystä (jälkimäisiä kukin voi laittaa makunsa mukaan, älä kuitenkaan liioittele) teho-/sauvasekoittimella, levitä tomaattikastike pohjalle ja täytä pitsa. Paista 250C uunissa hiukan vähemmän aikaa, kuin tuoreen, esipaistamattoman pohjan kanssa, eli n. 5-7min. Kuuma uuni ja lyhyt paistoaika ovat onnistuneen pitsan salaisuus, eli lopputulos on yhtä aikaa päältä mehevä ja pohja alta sopivasti paistunut, hieman rapeahko (ainakin jos nostaa pitsan ritilän päälle suoraan uunista, eikä jätä pellille, jolloin alla oleva kondesiokosteus pehmentää pohjan suht piankin). Onnea pitsan tekoon kaikille! Oman pitsapohjan leipominen on terapeuttinen kädentaito, suorastaan meditointia, kun sen hallitsee, joten taidon harjoittamiseen kannattaa kyllä satsata.
Vaikuttaakin kuivilta nuo pohjat ja vielä pelkkä tuorejuusto päälle kuin leipää...
Maku oli hyvä, mutta mikä meni pieleen kun uunissa laitetuista pohjista tuli ''näkkileipää'' ja mikrossa kuumennetut pohjat tulivat sitkeiksi, ei haarukalla ja veitsellä pystynyt syömään kumpaakaan.
Hei Stina, ikävä kuulla, että pohjat eivät onnistuneet. Ohje on testattu reseptin mukaan K-Koekeittiöllä. Uuneissa ja niiden paistoajoissa on kuitenkin eroja jokin uuni saattaa vaatia lyhyemmän paistoajan kuin toinen.