Lohi-avokadopizzat
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
Valmis pizzataikina tekee pizzan valmistuksesta nopeaa ja helppoa. Jokainen voi täyttää pizzansa oman maun mukaan.
Ainekset
4 kpl
1 ps (4 x 150 g) | tai |
2 (n. 400 g) | Pirkka syöntikypsää avokadoa tai |
1 rs (200 g) | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1 pkt (150 g) | kylmäsavukirjolohta viipaleina tai |
40 g | rucolaa tai |
mustapippuria tai | |
4 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 854 kJ / 204 kcal |
Rasva | 16,2 g |
josta tyydyttynyttä | 4,5 g |
Hiilihydraatit | 7,2 g |
josta sokereita | 1,2 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinapallot leivinpaperin päällä pyöreiksi pizzoiksi (Ø noin 20 cm). Varmista leivinpaperin lämmönkestävyys pakkauksesta ja leikkaa paperin ylimääräiset reunat pizzojen ympäriltä pois.
Kuumenna pelti tai pizzakivi uunissa ja valuta pizza leivinpaperilla kuumalle alustalle. Paista yksi kerrallaan 250-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
Halkaise avokadot, poista kuoret sekä kivet ja viipaloi hedelmäliha. Levitä tuorejuusto pizzapohjille. Jaa kylmäsavulohiviipaleet, avokadoviipaleet ja rucola pizzojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria ja valuta päälle pestoa. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Fazer pizzataikina 4x150g pakasteHinta 2,75/kpl4,58/kg
- K-Menu avokado 400gHinta 2,49/kpl6,23/kg
- Plussa-etu −29 %Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gPlussa-kortillaEtuhinta 1,59/kpl7,95/kgIlman Plussa-korttia 2,25/kpl (11,25/kg)
- Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifilee siivu 150gHinta 7,99/kpl53,27/kg
- Suomalainen Rucola 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka vihreä pesto 185gHinta 2,15/kpl11,62/kg
- Fontana kiviuuni pizzapohja vehnä 2/360gHinta 3,99/kpl11,08/kg
- Pirkka pizzapohja 4kpl/360g pakasteHinta 1,75/kpl4,86/kg
- Avokado s.kypsä 2kpl/320g Soft RipeHinta 3,69/kpl11,53/kg
- Avokado syöntikypsä 2kpl/320g 1lkHinta 3,99/kpl12,47/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pysyvästi edullinenEriksson Premium Seafood kirjolohifilee kylmäsavustettu 150g viipaloitu suomalainenHinta 5,99/kpl39,93/kg
- Lapin kylmäsavu kirjolohifileesiivu 100gHinta 6,59/kpl65,90/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 3,29/kpl65,80/kg
- Pirkka rucola 65gHinta 1,59/kpl24,46/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Sacla rucola-pestokastike 90gHinta 2,69/kpl29,89/kg
- Sacla genovese pestokastike 90gHinta 2,69/kpl29,89/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,4(70 arviota)
- 30 - 60 min3,4(13 arviota)
- alle 30 min5,0(10 arviota)
- alle 15 min4,1(58 arviota)
- alle 30 min4,0(44 arviota)
- alle 30 min3,5(55 arviota)
- alle 30 min4,0(46 arviota)
- alle 30 min3,9(83 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (21 arviota)
- Margherita Fresco Mozzarella6 vuotta sittenTäytteen makuyhdistelmä on oikein hyvä, mutta jos ei osaa, tai viitsi tehdä itse pitsapohjaa, niin kannattaako pitsaa ylipäätään tehdä kotona? Pitsapohjan leipominen ei ole rakettitiedettä ja taikinan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä tai iltana ja laittaa jääkaappiin kohoamaan hiljalleen tuorekelmun alla lasi-tai keramiikka-astiassa. Citymarketista olen löytänyt toistaiseksi "parasta ikinä" pitsajauhoa Suomessa, Ramlösan 00-vehnäjauhoa, joka leipoutuu aivan upeasti. Itse lisään pitsapohjaan n.1/3-1/4 erran täysjyväjauhoja, esim. tavallinen ohrajauho (ei siis tärkkelys) sopii tosi hyvin vehnän kaveriksi. Omatekoisia pitsapohjia voi myös pakastaa esipaistettuina, eli kohonnutta pohjaa paistetaan 250-asteisessa uunissa nopeasti muutaman minuutin verran niin, että pohja ei vielä saa väriä, vaan on juuri ja juuri paistetun oloinen, sitten vain nopea jäähdytys huoneen lämmössä (esim. tuulettimen edessä), pussitus ja jääkaappiin tunniksi tai pariksi ja pakastus. Ota pohja(t) pakkasesta huoneenlämpöön tuntia tai puolta ennen käyttöä. Tee tuore tomaattikastike tomaateista, tomaattipyreestä, suolasta, sokerista ja oliiviöljystä (jälkimäisiä kukin voi laittaa makunsa mukaan, älä kuitenkaan liioittele) teho-/sauvasekoittimella, levitä tomaattikastike pohjalle ja täytä pitsa. Paista 250C uunissa hiukan vähemmän aikaa, kuin tuoreen, esipaistamattoman pohjan kanssa, eli n. 5-7min. Kuuma uuni ja lyhyt paistoaika ovat onnistuneen pitsan salaisuus, eli lopputulos on yhtä aikaa päältä mehevä ja pohja alta sopivasti paistunut, hieman rapeahko (ainakin jos nostaa pitsan ritilän päälle suoraan uunista, eikä jätä pellille, jolloin alla oleva kondesiokosteus pehmentää pohjan suht piankin). Onnea pitsan tekoon kaikille! Oman pitsapohjan leipominen on terapeuttinen kädentaito, suorastaan meditointia, kun sen hallitsee, joten taidon harjoittamiseen kannattaa kyllä satsata.
- Niiiini7 vuotta sittenVaikuttaakin kuivilta nuo pohjat ja vielä pelkkä tuorejuusto päälle kuin leipää...
- Stina7 vuotta sittenMaku oli hyvä, mutta mikä meni pieleen kun uunissa laitetuista pohjista tuli ''näkkileipää'' ja mikrossa kuumennetut pohjat tulivat sitkeiksi, ei haarukalla ja veitsellä pystynyt syömään kumpaakaan.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Stina, ikävä kuulla, että pohjat eivät onnistuneet. Ohje on testattu reseptin mukaan K-Koekeittiöllä. Uuneissa ja niiden paistoajoissa on kuitenkin eroja jokin uuni saattaa vaatia lyhyemmän paistoajan kuin toinen.