Hyppää sisältöön
Lohi-avokadopizzatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohi-avokadopizzat

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
Valmis pizzataikina tekee pizzan valmistuksesta nopeaa ja helppoa. Jokainen voi täyttää pizzansa oman maun mukaan.

    Ainekset

    4 kpl
    1 ps (4 x 150 g)
     
    tai
    2 (n. 400 g)
     
    Pirkka syöntikypsää avokadoa
    tai
    1 rs (200 g)
     
    maustamatonta tuorejuustoa
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    kylmäsavukirjolohta viipaleina
    tai
    40 g
     
    rucolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    4 rkl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    854 kJ / 204 kcal
    Rasva
    16,2 g
    josta tyydyttynyttä
    4,5 g
    Hiilihydraatit
    7,2 g
    josta sokereita
    1,2 g
    Proteiini
    6 g
    Suola
    1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min
    Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinapallot leivinpaperin päällä pyöreiksi pizzoiksi (Ø noin 20 cm). Varmista leivinpaperin lämmönkestävyys pakkauksesta ja leikkaa paperin ylimääräiset reunat pizzojen ympäriltä pois.
    Kuumenna pelti tai pizzakivi uunissa ja valuta pizza leivinpaperilla kuumalle alustalle. Paista yksi kerrallaan 250-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia.
    Halkaise avokadot, poista kuoret sekä kivet ja viipaloi hedelmäliha. Levitä tuorejuusto pizzapohjille. Jaa kylmäsavulohiviipaleet, avokadoviipaleet ja rucola pizzojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria ja valuta päälle pestoa. Tarjoa heti.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Fazer pizzataikina 4x150g pakaste
      Hinta 2,75/kpl
      4,58/kg
    • K-Menu avokado 400g
      Hinta 2,49/kpl
      6,23/kg
    • Plussa-etu −29 %
      Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,59/kpl
      7,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,25/kpl (11,25/kg)
    • Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifilee siivu 150g
      Hinta 7,99/kpl
      53,27/kg
    • Suomalainen Rucola 50g
      Hinta 2,59/kpl
      51,80/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka vihreä pesto 185g
      Hinta 2,15/kpl
      11,62/kg
    • Fontana kiviuuni pizzapohja vehnä 2/360g
      Hinta 3,99/kpl
      11,08/kg
    • Pirkka pizzapohja 4kpl/360g pakaste
      Hinta 1,75/kpl
      4,86/kg
    • Avokado s.kypsä 2kpl/320g Soft Ripe
      Hinta 3,69/kpl
      11,53/kg
    • Avokado syöntikypsä 2kpl/320g 1lk
      Hinta 3,99/kpl
      12,47/kg
    • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Eriksson Premium Seafood kirjolohifilee kylmäsavustettu 150g viipaloitu suomalainen
      Hinta 5,99/kpl
      39,93/kg
    • Lapin kylmäsavu kirjolohifileesiivu 100g
      Hinta 6,59/kpl
      65,90/kg
    • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
      Hinta 3,29/kpl
      65,80/kg
    • Pirkka rucola 65g
      Hinta 1,59/kpl
      24,46/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    • Sacla rucola-pestokastike 90g
      Hinta 2,69/kpl
      29,89/kg
    • Sacla genovese pestokastike 90g
      Hinta 2,69/kpl
      29,89/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,6 (21 arviota)

    • Margherita Fresco Mozzarella
      6 vuotta sitten
      Täytteen makuyhdistelmä on oikein hyvä, mutta jos ei osaa, tai viitsi tehdä itse pitsapohjaa, niin kannattaako pitsaa ylipäätään tehdä kotona? Pitsapohjan leipominen ei ole rakettitiedettä ja taikinan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä tai iltana ja laittaa jääkaappiin kohoamaan hiljalleen tuorekelmun alla lasi-tai keramiikka-astiassa. Citymarketista olen löytänyt toistaiseksi "parasta ikinä" pitsajauhoa Suomessa, Ramlösan 00-vehnäjauhoa, joka leipoutuu aivan upeasti. Itse lisään pitsapohjaan n.1/3-1/4 erran täysjyväjauhoja, esim. tavallinen ohrajauho (ei siis tärkkelys) sopii tosi hyvin vehnän kaveriksi. Omatekoisia pitsapohjia voi myös pakastaa esipaistettuina, eli kohonnutta pohjaa paistetaan 250-asteisessa uunissa nopeasti muutaman minuutin verran niin, että pohja ei vielä saa väriä, vaan on juuri ja juuri paistetun oloinen, sitten vain nopea jäähdytys huoneen lämmössä (esim. tuulettimen edessä), pussitus ja jääkaappiin tunniksi tai pariksi ja pakastus. Ota pohja(t) pakkasesta huoneenlämpöön tuntia tai puolta ennen käyttöä. Tee tuore tomaattikastike tomaateista, tomaattipyreestä, suolasta, sokerista ja oliiviöljystä (jälkimäisiä kukin voi laittaa makunsa mukaan, älä kuitenkaan liioittele) teho-/sauvasekoittimella, levitä tomaattikastike pohjalle ja täytä pitsa. Paista 250C uunissa hiukan vähemmän aikaa, kuin tuoreen, esipaistamattoman pohjan kanssa, eli n. 5-7min. Kuuma uuni ja lyhyt paistoaika ovat onnistuneen pitsan salaisuus, eli lopputulos on yhtä aikaa päältä mehevä ja pohja alta sopivasti paistunut, hieman rapeahko (ainakin jos nostaa pitsan ritilän päälle suoraan uunista, eikä jätä pellille, jolloin alla oleva kondesiokosteus pehmentää pohjan suht piankin). Onnea pitsan tekoon kaikille! Oman pitsapohjan leipominen on terapeuttinen kädentaito, suorastaan meditointia, kun sen hallitsee, joten taidon harjoittamiseen kannattaa kyllä satsata.
    • Niiiini
      7 vuotta sitten
      Vaikuttaakin kuivilta nuo pohjat ja vielä pelkkä tuorejuusto päälle kuin leipää...
    • Stina
      7 vuotta sitten
      Maku oli hyvä, mutta mikä meni pieleen kun uunissa laitetuista pohjista tuli ''näkkileipää'' ja mikrossa kuumennetut pohjat tulivat sitkeiksi, ei haarukalla ja veitsellä pystynyt syömään kumpaakaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Stina, ikävä kuulla, että pohjat eivät onnistuneet. Ohje on testattu reseptin mukaan K-Koekeittiöllä. Uuneissa ja niiden paistoajoissa on kuitenkin eroja jokin uuni saattaa vaatia lyhyemmän paistoajan kuin toinen.