• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Tonnikalapihvit ja avokado-tomaattisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tonnikalapihvit ja avokado-tomaattisalaatti

Jätä tonnikalapihvit keskeltä meheviksi ja tarjoa lisäksi tomaatti-avokadosalaattia ja basilikakastiketta.

  • 2-3 annosta
  • alle 30 min
  • 96,7 kcal / 100 g

Ainekset

2-3 annosta

Basilikakastike

    • 1tlk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä
    • 1/2dlbasilikaa hienonnettuna
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria
    • (ripaussokeria)

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata tonnikalapihvit pakkauksen ohjeen mukaan ja kuivaa pinta talouspaperilla.
  2. Revi rucola tarjoiluvadille. Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikan avulla kuoresta. Viipaloi avokado, halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne salaattiin.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Pyyhi pannu tai parila ohuesti öljyllä ja kuumenna hyvin. Voitele pihvit öljyllä ja kypsennä niitä 1 1/2-2 1/2 minuuttia kummaltakin puolelta pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  5. Nosta valmiit tonnikalapihvit salaatille ja tarjoa basilikakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tonnikalapihvit saavat jäädä keskeltä hieman punertaviksi, jolloin ne pysyvät mehevinä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 96,7 kcal405 kJ
  • Proteiinia7,61 g
  • Hiilihydraatteja1,71 g
  • Rasvaa6,72 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua