• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohi-tuorejuustopizza

Lohi-tuorejuustopizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • 30 - 60 min
  • 226 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 2 1/2dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 2rklöljyä

Kastike

Täyte

    • 2punasipulia
    • 1-2rklöljyä
    • 1ps(150 g)Valio pizzajuustoraastetta
    • 1pkt(150 g)kylmäsavustettua kirjolohta
    • 1/2rs(à 200 g)maustamatonta tuorejuustoa
    • tuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy taikinaan ja alusta loput jauhot vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  2. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota ne öljyssä.
  3. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina kahtia. Taputtele tai kauli taikinat ohuiksi pyöreiksi pizzapohjiksi erillisille leivinpapapereille.
  4. Levitä tomaattipyree ja pesto pohjille. Ripottele pizzojen reunoille salaattisiemensekoitusta. Lisää pinnalle juustoraaste ja paloiteltu lohi.
  5. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.
  6. Jaa pizza kuuteen osaan. Ota tuorejuustosta nokareita kahdella lusikalla ja lisää pizzapalojen päälle. Koristele tuoreella basilikalla. Tarjoa heti.

Ravintosisältö per 100 g

  • 226 kcal944 kJ
  • Proteiinia9,18 g
  • Hiilihydraatteja20,8 g
  • Rasvaa11,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille