• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Paistettu avokadoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistettu avokado

Puolitetuista avokadoista ja keltuaisista loihdit hetkessä maistuvat alkupala-annokset. Tarjoa lisänä makeaa chilikastiketta. Noin 1,30€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Tarjoiluun

    • Pirkka sweet chilikastiketta

Valmistus

alle 30 min
  1. Pilko huuhdotut bimit pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää pestokastike.
  2. Halkaise avokadot, koverra pois kivi ja aseta hedelmälihapuoli ylöspäin leivinpaperille uunipellille. Jos avokadonpuolikas ei pysy tukevasti pellillä voit leikata avokadon kuoripuolelle pienen tasaisen alueen.
  3. Lisää keltuaiset avokadopuolikkaiden sisään kiven jättämään syvennykseen, niin että keltuainen säilyy ehjänä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  4. Levitä bimiseosta avokadonpuolikkaiden päälle ja paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti makean chilikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Valitse valmistukseen sopivan kypsät avokadot. Liian raaka eli kova tai liian kypsä eli pehmeä avokado eivät tähän ruokaan sovellu. Nauti avokadot heti kypsentämisen jälkeen, sillä pidempi säilytys saattaa kitkeröittää makua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 27 arvostelua
  • Pette18.1.2018

    Ruotsinkielisessä tekstissä (otsikossa) lukee että "Av frusna avokador", eli pakastetuista avokadoista. Meniköhän nyt ihan niin kuin piti?

  • K-Kuluttajapalvelu18.1.2018

    Hei Pette! Kiitos hyvästä huomiosta!