Paistettu avokado
Puolitetuista avokadoista ja keltuaisista loihdit hetkessä maistuvat alkupala-annokset. Tarjoa lisänä makeaa chilikastiketta. Noin 1,30€/annos.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 2Pirkka syöntikypsää avokadoa
- 2-3varttaBimi makeaa varsiparsakaalia
- 4kananmunan keltuaista
- ripausmustapippuria
Tarjoiluun
- Pirkka sweet chilikastiketta
Valmistus
alle 30 min- Pilko huuhdotut bimit pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää pestokastike.
- Halkaise avokadot, koverra pois kivi ja aseta hedelmälihapuoli ylöspäin leivinpaperille uunipellille. Jos avokadonpuolikas ei pysy tukevasti pellillä voit leikata avokadon kuoripuolelle pienen tasaisen alueen.
- Lisää keltuaiset avokadopuolikkaiden sisään kiven jättämään syvennykseen, niin että keltuainen säilyy ehjänä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Levitä bimiseosta avokadonpuolikkaiden päälle ja paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nauti makean chilikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Valitse valmistukseen sopivan kypsät avokadot. Liian raaka eli kova tai liian kypsä eli pehmeä avokado eivät tähän ruokaan sovellu. Nauti avokadot heti kypsentämisen jälkeen, sillä pidempi säilytys saattaa kitkeröittää makua. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ruotsinkielisessä tekstissä (otsikossa) lukee että "Av frusna avokador", eli pakastetuista avokadoista. Meniköhän nyt ihan niin kuin piti?
Hei Pette! Kiitos hyvästä huomiosta!