• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Lohialkupalaleivät ja Brie crostinitReseptin teki kumppani

Lohialkupalaleivät ja Brie crostinit

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta

Lohialkupalaleivät

    • 12kplPirkka ruisnappeja
    • maustamatonta tuorejuustoa voiteluun
    • 150gkylmäsavulohiviipaleita
    • n. 3/4dlkirjolohenmätiä
    • mustapippuria
    • yrttejä

Brie crostinit

    • 1pieni patonki
    • oliiviöljyä
    • 1pktBrie valkohomejuustoa
    • 2viikunaa
    • mustapippuria
    • oliiviöljyä
    • vesikrassia

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä tuorejuusto ruisnapeille. Leikkaa lohifileet puoliksi ja asettele kauniisti ruisnappien päälle. Lisää 1 tl kirjolohenmätiä ja viimeistele yrteillä ja mustapippurilla. Tarjoa sellaisenaan alkupalana tai alkuruokana raikkaan salaatin kanssa.
  2. Leikkaa patonki ohuiksi viipaleiksi. Levitä ne uunipellille ja lorauta hieman oliiviöljyä päälle. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes ne tummenevat hieman ja rapsakoituvat. Leikkaa juusto viipaleiksi ja lohko viikunat. Asettele juusto ja viikunalohkot leipäviipaleiden päälle. Viimeistele vesikrassilla, oliiviöljyllä ja mustapippurilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille