• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohijäädykkeet

Lohijäädykkeet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 129 kcal / annos (70g)

Ainekset

12 annosta

Koristeluun

    • 50gkirjolohen mätiä
    • sitruunaa
    • tillinoksia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sekoita juusto, lohikuutiot, purjo ja tilli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Sekoita viimeiseksi joukkoon varovasti mäti.
  2. Jaa seos 12 mahdollisimman pienikokoiseen kylmällä vedellä huuhdottuun kertakäyttöiseen muovipikariin. Kopauta pikarien pohja pöytää vasten, jotta seos täyttää pikarin tiiviisti pohjaa myöten. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Pakasta yön yli.
  3. Paina jäädykkeet irti vuoista ja asettele tarjolle. Koristele valutetulla mädillä, sitruunakolmioilla ja tillinoksilla. Tarjoa kalapöydässä keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Vuokina voit käyttää joko pieniä jogurttipurkkeja, Italian leivosvuokia, paperisia muffini- tai silikonivuokia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 129 kcal539 kJ
  • Proteiinia7,1 g
  • Hiilihydraatteja1,8 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille