Lohijäädykkeet
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Lohijäädyke on näyttävä, raikas ja herkullinen alkupala vaikkapa jouluaterialle. Valmista jäädykkeet tarjoilua edeltävänä päivänä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
1 pkt (150 g) | kylmäsavustettua kirjolohta tai |
n. 5 cm:n pala | purjoa tai |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
2 rkl | sitruunanmehua tai |
ripaus | mustapippuria tai |
100 g | kirjolohen mätiä tai |
Koristeluun | |
---|---|
50 g | kirjolohen mätiä tai |
sitruunaa tai | |
tillinoksia tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sekoita juusto, lohikuutiot, purjo ja tilli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita juuston joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Sekoita viimeiseksi joukkoon varovasti mäti.
Jaa seos 12 mahdollisimman pienikokoiseen kylmällä vedellä huuhdottuun kertakäyttöiseen muovipikariin. Kopauta pikarien pohja pöytää vasten, jotta seos täyttää pikarin tiiviisti pohjaa myöten. Tasoita pinta ja peitä foliolla. Pakasta yön yli.
Paina jäädykkeet irti vuoista ja asettele tarjolle. Koristele valutetulla mädillä, sitruunakolmioilla ja tillinoksilla. Tarjoa kalapöydässä keitettyjen perunoiden ja ruisleivän kanssa.
Vinkki! Vuokina voit käyttää joko pieniä jogurttipurkkeja, Italian leivosvuokia, paperisia muffini- tai silikonivuokia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta