Joulupizza mädistä
Joulupöydästä löytyy tänä vuonna pizza, jossa maistuvat mäti sekä smetana ja punasipuli. Joulupizzan voi tehdä myös juhlista ylijääneistä mädeistä.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Taikina
- 3dlkylmää vettä
- 1/2rklhienoa merisuolaa
- 2tl(6 g)kuivahiivaa
- 1 1/2tlkuminansiemeniä jauhettuna
- 5dlvehnä- tai 00-jauhoja
- 1/2rkloliiviöljyä
Etikkakurkut
- 1(290 g)pieni kurkku
- 5dlvettä
- 3dlsokeria
- 1 1/2dlväkiviinaetikkaa
Täytteet
- 2prk(à 120 g)Pirkka smetanaa
- 100gkirjolohen mätiä
- 100gsiian mätiä
- 1(100 g)punasipuli
- 2ruukkuatilliä
- 1ruukkuvesikrassia
Valmistus
yli 60 min- Tee taikina. Erota reseptin 3 desilitrasta 2 rkl vettä ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva sekä jauhettu kumina jauhoihin ja lisää loput vedestä. Vaivaa taikinaa yleiskoneessa matalla teholla 10 minuuttia. Lisää suolavesi ja vaivaa taikinaa, kunnes suola on imeytynyt siihen. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivausta, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa taikinaa maksimiteholla, kunnes se on sileää ja joustavaa. Anna kohota liinan alla 1 tunti.
- Valmista kurkut. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Viipaloi kurkut pituussuunnassa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, kaada liemi kurkkujen päälle ja anna maustua tunti.
- Jaa taikina 2 osaan ja pyöritä palloiksi. Ripottele alustalle vehnäjauhoja ja kauli tai muotoile käsin taikinapallot pyöreiksi. Leikkaa pizzapohjien keskelle reiät esimerkiksi vesilasia apuna käyttäen. Pistele pohjiin reikiä haarukalla ja anna kohota liinan alla 30 minuuttia. Paista pohjia tasalämmöllä 250 asteessa (kiertoilmauunissa 225 asteessa) noin 6 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hetken.
- Asettele pizzapohjille smetana nokareina ja levitä sitä vähän pohjille. Lisää päälle mäti nokareina, kurkut rullattuna ja punasipuli ohuina renkaita. Viimeistele pizzakranssit lopuksi tilillä ja vesikrassilla.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hieno resepti. Etikkakurkut sopivat tähän hyvin ja mäti ei maistu lainkaan suolaiselta.