Mätiä ja smetanaa sipulin sylissä
Nämä mätiherkut ovat oiva tarjottava illanistujaisiin. N. 1,95€/annos*.
- 6 annosta
- alle 30 min
- 119 kcal / annos (70g)
Ainekset
6 annosta
- 1iso tai 2 keskikokoistaPirkka punasipuli
- 1prk(120 g)Valio smetanaa
- 150gmätiä (esimerkiksi kirjolohen- ja siianmätiä)
- nipputilliä
- mustapippuria
- ohuita ruisleipäviipaleita
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja leikkaa iso punasipuli pitkittäissuunnassa neljään lohkoon tai - jos ne ovat keskikokoisia - jaa kumpikin kolmeen lohkoon. Irrota sipulilohkojen kerrokset erilleen. Ota alkupaloihin tarvittava määrä sipulikerrospaloja (2 ruokailijaa kohden), silppua loput.
- Pane sipulikerroksista muodostuneisiin kuppeihin lusikallinen smetanaa, silputtua sipulia ja mätiä. Koristele tillillä ja jauha päälle mustapippuria.
- Tarjoa ruisleipäviipaleita erikseen, tai pane mäti-sipulikupit smetanalla tai voilla voidellun leivän päälle. Kokoa tarjoiluvadille tai valmiiksi annoksiksi.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 70g100 g
- 119 kcal498 kJ
- Proteiinia 6,2 g
- Hiilihydraatteja2,1 g
- Rasvaa9,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi