• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lohkoperunat

Lohkoperunat on näppärä valmistaa uunissa. Mausteita voit vaihdella maun mukaan.
Lohkoperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta
    • 8(n. 1 kg)perunaa (esim. keltainen pussi)
    • 1/2dl(oliivi)öljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlpaprikajauhetta
    • ripauspippurisekoitusta
    • (1-2 tlchilijauhetta maun mukaan)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen kahtia ja puolikkaat vielä neljään lohkoon. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa perunalohkojen kanssa.
  2. Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa halutessasi dippikastiketta lohkoperunoiden kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia2,6 g
  • Hiilihydraatteja18,8 g
  • Rasvaa8,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 45 arvostelua
  • paprikajauheeton10.5.2017

    Voiko tuota paprikajauhetta olla laittamatta vai muuttuuko maku liikaa? minä en nimittäin vielä ole älynnyt ostaa uuteen asuntooni.

  • K-Kuluttajapalvelu10.5.2017

    Hei paprikajauheeton, paprikan jättäminen pois vaikuttaa makuun mutta lohkoperunat voi toki tehdä myös ilman sitä tai käyttää tilalla muuta maustetta.

  • K-Kuluttajapalvelu20.9.2016

    Hei Mietteliäs! Kiitos kysymyksestä! Resepti on K-Koekeittiössä testattu 200 c:een lämpötilassa 30 min paistoajalla ja todettu toimivaksi. Matalammassa lämpötilassa paistopinnasta ei välttämättä tule yhtä rapeaa kuin korkeassa. Voi myös kokeilla matalampaa lämpötilaa pidemmällä paistoajalla ja lopuksi kun liha on otettu uunista, lohkoperunoita voisi kypsentää vielä hetken korkeammassa lämpötilassa, jotta pinta saa väriä ja rapeutuu. Lihan kanssa paistettaessa kannattaa huomioida, että lihasta saattaa irrota lihasnestettä. Lohkoperunat ja lihan voisi kypsentää eri astioissa tai lihan esim. kääriä folioon.

  • Mietteliäs20.9.2016

    Voiko lohkoperunat kypsentää yhdessä lihan kanssa miedolla lämmöllä ( 150 astetta), tietenkin paistoaikaa pidentäen?