Lohkoperunat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohkoperunat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Lohkoperunat on näppärä valmistaa uunissa ja mausteita voit vaihdella maun mukaan. Lohkoperunat sopivat tarjottavaksi vaikkapa grillatun lihan kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
8 (n. 1 kg)
 
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
2 tl
 
paprikajauhetta
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
(1–2 tl
 
tai

Valmistus

30 - 60 min

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa perunat kuorineen kahtia ja puolikkaat vielä neljään lohkoon. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa perunalohkojen kanssa.

Levitä perunalohkot uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    Hinta 2,30/kpl
    1,15/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka chilijauhe 20g
    Hinta 0,89/kpl
    44,50/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 16,75/kpl
    16,75/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 4,25/kpl
    17,00/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Meira chilimausteseos 24g suolaton
    Hinta 0,99/kpl
    41,25/kg
  • Santa Maria Original Chili Pepper Chilimauste, purkki 34g
    Hinta 2,09/kpl
    61,47/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (437 arviota)

  • On muuten hyviä.
    3 kuukautta sitten
    Mulla ainakin toiminut tuo asteenmäärä, että aika. Mulla ei oo palanu mausteet, eikä perunat! Tää on jo 5-6 kerta, ku teen näitä😍
  • nam
    10 kuukautta sitten
    nam nam
  • Hyvän ruuan ystävä
    10 kuukautta sitten
    Nam..
  • Nam!
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvä ja helppo ohje!
  • Olw
    1 vuosi sitten
    Ihan hyvä ohje lohkoperunoille. Pitää perunoiden koko ja uunin ikä ottaa huomioon. Tällä ohjeella mausteet kuitenkin palaa perunoiden pinnalla, jos paiston alussa lisätään. Suosittelisin, että kun paistamisen puolivälissä kääntää ne, niin tekee sen kulhossa, jossa on hieman sulaa voita/öljyä haluttujen mausteiden kanssa. Sen jälkeen kun asettelee takaisin pellille niin ei ainakaan itsellä ole mausteet palaneet.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Vähän ärsyttää, resepti on testattu K-Koekeittiössä 225 c:een lämpötilassa 30-40 min paistoajalla. Uunit ovat erilaisia, joten lohkoperunoita kannattaa tarkkailla paiston aikana.
  • Pettynyt
    1 vuosi sitten
    Tulen nykyään lähes ainoastaan tsekkaamaan annoskohtaisen hinta-arvion raaka-aineista. Ei jotenkin jaksa uskoa että kukaan kokki näitä reseptejä ainakaan rustaa
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Erkki, ikävä kuulla että lohkoperunat ovat paistuneet liikaa. Reseptissä mainittu paistoaika on aina ohjeellinen, sillä uunit ovat erilaisia. Lohkoperunoita kannattaa tarkkailla paiston aikana.
  • Erkki
    1 vuosi sitten
    Ohje on muuten hyvä mutta ihan liian kauan pitää muka pitää perunat uunissa noilla lämmöillä. 40 minuutin jälkeen ei ole kuin hiiliä jäljellä.
  • Ale
    2 vuotta sitten
    Liian kauan ja liian kuumalla
  • Kalevi
    3 vuotta sitten
    Mä en usko, että näitä reseptejä oikeesti testataan. 25min uunissa ja lohkot olivat jo niin mustan hiiltyneet, että ei voinut enään syödä.
  • Ansku
    4 vuotta sitten
    Teen usein lohkoperunoita uunissa, kun paistelen broileria. Hyviä ja nopeat valmistaa.
  • Nam
    4 vuotta sitten
    Toimii myös keitetyistä perunoista tehtynä. Siinä tapauksessa lohkoja ei kannata tehdä liian kapeiksi, vaan vain puolittaa puolikkaat ja hyvää tulee.
  • Kotikokkaaja
    4 vuotta sitten
    Oikein kivat ja rapeat lohkoperunat. Testattiin myös oivariinin juoksevaa öljyn sijaan, aivan huippu hyviä!
  • Kiittäjä
    4 vuotta sitten
    Hyvät lohkoperunat tällä reseptillä tuli 😁
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei paprikajauheeton, paprikan jättäminen pois vaikuttaa makuun mutta lohkoperunat voi toki tehdä myös ilman sitä tai käyttää tilalla muuta maustetta.
  • paprikajauheeton
    6 vuotta sitten
    Voiko tuota paprikajauhetta olla laittamatta vai muuttuuko maku liikaa? minä en nimittäin vielä ole älynnyt ostaa uuteen asuntooni.
  • Mietteliäs
    7 vuotta sitten
    Voiko lohkoperunat kypsentää yhdessä lihan kanssa miedolla lämmöllä ( 150 astetta), tietenkin paistoaikaa pidentäen?