Bataattiranskalaiset Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Bataattiranskalaiset

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Bataattiranskalaiset paahtuvat maukkaiksi uunissa. Tarjoa lisäkkeenä tai sellaisenaan dipin kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 (700 g)
 
bataatti
tai
n. 1 rkl
 
(oliivi)öljyä
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
409 kJ / 98 kcal
Rasva
2,1 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
16,5 g
josta sokereita
4,1 g
Proteiini
1,5 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese bataatti huolellisesti ja kuivaa pinta. Leikkaa bataatti tikuiksi (n. 1 cm x 1 cm x 10 cm). Pyörittele tikut öljyssä ja levitä pellille leivinpaperin päälle.

Paista 225-asteissa uunissa 30–35 minuuttia. Ripottele pinnalle suolaa. Tarjoa esimerkiksi wingsien ja sinihomejuustodippikastikkeen kanssa.

Vinkki! Rapeamman lopputuloksen saat rasvakeittimellä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Bataatti
    Hinta n. 1,33/kpl
    2,95/kg
  • Bataatti luomu ulkomainen
    Hinta n. 2,56/kpl
    5,69/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (288 arviota)

  • MArkkanen
    1 vuosi sitten
    Tehtiin köksän tunnilla. Bueno!
  • Rane
    3 vuotta sitten
    Sinihomejuusto dippi kuulosti hyvältä, mutta maistui erittäin pahalta bataatti ranujen kans. Mikä dippi kylkeen?
  • Puu laiva
    4 vuotta sitten
    Kivoja ohjeita
  • Give
    4 vuotta sitten
    Hywe ohje
  • Hehheeh
    5 vuotta sitten
    Ehkä vähän ohuita tehtiin, oli vähän oudon mallinen bataatti, mutta muuten hyviä oli, jos ei lasketa sitä, että paloi vähäsen.😅
  • rmerilainen
    5 vuotta sitten
    Löysin myös hauskan reseptin: https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/bataattiranskalaiset/ On se hyvää
  • leipänen
    5 vuotta sitten
    se vaan on hyvää
  • Antti
    5 vuotta sitten
    Hyvää vaihtelua
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    bataattilover, valitettavasti bataattiranskalaisista ei saa uunissa yhtä rapeita kuin rasvassa kypsennettynä. Ranskalaiset voi toki rasvakeittimen sijaan uppopaistaa myös kattilassa.
  • bataattilover
    5 vuotta sitten
    miten saadaan niistä rapeita ilman rasvakeitintä?
  • Köksä kokeilee
    7 vuotta sitten
    Hyvää tuli . Kaikki tykkäs😁
  • Jääkaappibataatti
    7 vuotta sitten
    Hyvä ohje