Pizzapohja
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Helppo itse tehty pizzapohja valmistuu tällä reseptillä hetkessä. Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat pizzan kuumassa uunissa kuumennetun pellin päällä.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 pellillinen
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
3/4 tl | tai |
n. 5 dl | tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 949 kJ / 229 kcal |
Rasva | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 34,5 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on todella löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi oreganoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kgHinta 2,35/kpl2,35/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 8,15/kpl40,75/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 6,35/kpl25,40/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,4(82 arviota)
- yli 60 min3,9(154 arviota)
- yli 60 min3,9(66 arviota)
- 30 - 60 min3,9(544 arviota)
- 30 - 60 min3,9(218 arviota)
- yli 60 min4,0(120 arviota)
- yli 60 min4,1(59 arviota)
- 30 - 60 min3,3(133 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (604 arviota)
- lotte9 päivää sittentosi hyvä ja helppo. Tuli hyvä ja huomasin että jos kohottaa taikinaa noin 45min -1h niin tulee vielä parempi ja oikein suussa sulava!
- Alle 15v leipuri😝1 kuukausi sittenAjattelin kokeilla ohjetta viikonloppuna. Uskon että siitä tulee hyvää. Tarvitseeko tuohon oikeasti 22dl vettä??! En tee kuitenkaan pellillistä pitsaa. Teen tuosta pienemmän version.
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenAlle 15v leipuri, pizzapohjaan tulee 2,5 dl (2 1/2 dl) vettä.
- Leipuri😝🤪1 kuukausi sittenLiian iso resepti. Voisi olla myös pienempi versio tästä reseptistä rsim puolikas. Muuten hyvä:)
- Aamu1 kuukausi sittenOli hyvä pizzaohje, ja oli hyvän makuista. 😋🍕💯👍
- Ninni1 kuukausi sittenTein tavallisista vehnäjauhoista ja laitoin niitä 6 dl. Tuli muhkea mutta ihanan ilmava ja hyvä pohja. Teimme pizzan grillissä.
- Alle 15.v2 kuukautta sittenMuuten hyvä ohje mutta näyttää siltä että ohjeessa sanotaan "21 tai 22 dl vettä" niin mulla tuli aika lailla liikaa. Voisikohan joku korjata tuon vaikka näin-1½
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenAlle 15.v, harmillista kuulla, että merkintätapa on ollut epäselvä. Välitämme palautetta eteenpäin.
- Ämmi6 kuukautta sittenTein tupla-annoksen taikinaa, ja lopputulos oli kyllä hyvä taikina. Pizzat on jo syöty... Maailma on täynnä reseptejä, mutta olen vissiin tullut keski-ikäiseksi, kun nää k-ruuan reseptit ovat alkaneet vaikuttaa tosi toimivilta. Etenkin K-koekeittiössä testatut. Huomaan aina katsovani täältä, että onko täällä ohjetta johonkin, ja vertaan muihin resepteihin, että uskaltaako niitä muita testata 😆
- soffuleipoo7 kuukautta sittenIhanna kuohkea ja helppo valmistaa. Kaulinta ei ollut niin sovellettiin, mutta aivan mahtava lopputulos! Pistän talteen seuraavaa kertaa. Ohjeessa käytetyt jauhot korvasin pitsajauhoilla, varmasti toimii noinkin
- Aaron8 kuukautta sittenHyvä
- iiks8 kuukautta sittentosi jees ohje kyl👌
- CC AN11 kuukautta sittenEn itse pidä isojen ruokakauppa ketjujen resepteistä, koska niissä on likaa omien tuotteiden mainoksia. :( maku oli kyllä hyvä :)
- Mariska1 vuosi sittenHyvä tuli
- T1 vuosi sittenMielestäni paras ohje ja todella yksinkertainen. Itse korvaan aina durumvehnäjauhon tavallaisella vehnäjauholla.
- 👍1 vuosi sittenOli hyvää
- Ndnd1 vuosi sittenKsns
- McFox1 vuosi sittenTarkistan aina tästä reseptistä mittasuhteet kun teen pizzaa - yleensä käytän pizzakiveä, ja tällä reseptillä tulee sillä 3-4 pizzaa pohjan paksuudesta riippuen. Reseptistä poiketen käytän kaupan halvinta vehnäjauhoa ja lisään taikinan joukkoon vähän oreganoa ja valkosipulia. Toimii muuten myös kylmäkohotettuna - reseptiä ei tarvitse muuttaa yhtään, taikina vaan yön yli jääkaappiin ja hyvä tulee.
- Pizzatarvike.fi2 vuotta sittenHyvä resepti, tuli testattua ja se toimi!
- Nitatsu2 vuotta sittenTaikina epä onnistui
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAmatööri, tuorehiiva murennetaan ja liotetaan kädenlämpöiseen veteen.
- Amatööri2 vuotta sittenOisko tuorehiiva pitänyt murentaa? Laitoin vain paloina. Ja lämpösex paikax otin 50 asteisen uunin. Saa nyt nähdä nouseeko vieläkään?!
- leipominen on parasta2 vuotta sittenihanan nopea ja helppo pitsataikina Kyllä 4 vuotiaskin voi osallistua ;)
- Mia H.2 vuotta sittenEi tullu hyvä ollenkaan. Tein puolikarkeaan vehnäjauhoon ja korvasin n. 1,5dl ruisjauholla. Kohotin hyvän aikaa, n. 50min. Pohjaa tuli tosi niukasti pellilliseen. Oli työ saada riittämään koko peltiin. Pitsa oli uunissa n. 35-40min. Pohja silti märkä ja osa reunojen pyreestä palanut.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKrista, resepti on testattu K-koekeittiöllämme tuorehiivalla.
- Krista3 vuotta sittenTässä on vissiin ohjeessa tarkoitettu tuorehiivaa tuo 25g?
- Pizzamummo3 vuotta sittenTehty ihan tavalliseen vehnäjauhoon. Hyvä tuli. Helppo ja nopee.
- govempi guin gordon rämsi3 vuotta sitteneipäs pistetä kuivaa ruohoa ( oreganoa ) kuivumaan vielä enemmän kuumassa uunissa. se pistetään tomaattikastikepohjan sekaan vähintään puoleksi tunniksi. suolaakin saa olla enemmän jos pumppu kestää ja ehdottomasti merisuolaa.
- Silja3 vuotta sittenHyvää ja maukasta🍕
- ivi3 vuotta sittenDurum-vehnäjauho onkin se ainoa ja paras jauho pizzan valmistelussa!