• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pizzapohja

Itse tehty pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa. Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat pizzan kuumassa uunissa ja kuumennetun pellin päällä.
Pizzapohja
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 pellillinen
    • 2 1/2dlvettä
    • 25ghiivaa
    • 3/4tlsuolaa
    • n. 5dldurumvehnäjauhoja
    • 2rkloliiviöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
  2. Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on todella löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.
  3. Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi oreganoa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 41 arvostelua