Pizzapohja
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Itse tehty pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa. Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat pizzan kuumassa uunissa ja kuumennetun pellin päällä.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 pellillinen
2 1/2 dl | vettä tai |
25 g | hiivaa tai |
3/4 tl | tai |
n. 5 dl | tai |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
Ravintosisältö
Energia | 949 kJ / 229 kcal |
Rasva | 5,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 34,5 g |
josta sokereita | 0,2 g |
Proteiini | 7,9 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on todella löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.
Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi oreganoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kgHinta 2,45/kpl2,45/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,55/kpl22,20/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Ramlösa Kvarn sihdattu durumvehnä jauho 1kgHinta 2,75/kpl2,75/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 17,70/kpl17,70/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 5,55/kpl22,20/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(146 arviota)
- yli 60 min3,9(61 arviota)
- yli 60 min4,0(107 arviota)
- yli 60 min4,1(57 arviota)
- 30 - 60 min3,3(75 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- yli 60 min4,0(234 arviota)
- 30 - 60 min3,3(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (530 arviota)
- CC AN1 kuukausi sittenEn itse pidä isojen ruokakauppa ketjujen resepteistä, koska niissä on likaa omien tuotteiden mainoksia. :( maku oli kyllä hyvä :)
- Mariska7 kuukautta sittenHyvä tuli
- T9 kuukautta sittenMielestäni paras ohje ja todella yksinkertainen. Itse korvaan aina durumvehnäjauhon tavallaisella vehnäjauholla.
- 👍9 kuukautta sittenOli hyvää
- Ndnd9 kuukautta sittenKsns
- McFox11 kuukautta sittenTarkistan aina tästä reseptistä mittasuhteet kun teen pizzaa - yleensä käytän pizzakiveä, ja tällä reseptillä tulee sillä 3-4 pizzaa pohjan paksuudesta riippuen. Reseptistä poiketen käytän kaupan halvinta vehnäjauhoa ja lisään taikinan joukkoon vähän oreganoa ja valkosipulia. Toimii muuten myös kylmäkohotettuna - reseptiä ei tarvitse muuttaa yhtään, taikina vaan yön yli jääkaappiin ja hyvä tulee.
- Pizzatarvike.fi1 vuosi sittenHyvä resepti, tuli testattua ja se toimi!
- Nitatsu1 vuosi sittenTaikina epä onnistui
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAmatööri, tuorehiiva murennetaan ja liotetaan kädenlämpöiseen veteen.
- Amatööri1 vuosi sittenOisko tuorehiiva pitänyt murentaa? Laitoin vain paloina. Ja lämpösex paikax otin 50 asteisen uunin. Saa nyt nähdä nouseeko vieläkään?!
- leipominen on parasta1 vuosi sittenihanan nopea ja helppo pitsataikina Kyllä 4 vuotiaskin voi osallistua ;)
- Mia H.1 vuosi sittenEi tullu hyvä ollenkaan. Tein puolikarkeaan vehnäjauhoon ja korvasin n. 1,5dl ruisjauholla. Kohotin hyvän aikaa, n. 50min. Pohjaa tuli tosi niukasti pellilliseen. Oli työ saada riittämään koko peltiin. Pitsa oli uunissa n. 35-40min. Pohja silti märkä ja osa reunojen pyreestä palanut.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKrista, resepti on testattu K-koekeittiöllämme tuorehiivalla.
- Krista2 vuotta sittenTässä on vissiin ohjeessa tarkoitettu tuorehiivaa tuo 25g?
- Pizzamummo2 vuotta sittenTehty ihan tavalliseen vehnäjauhoon. Hyvä tuli. Helppo ja nopee.
- govempi guin gordon rämsi2 vuotta sitteneipäs pistetä kuivaa ruohoa ( oreganoa ) kuivumaan vielä enemmän kuumassa uunissa. se pistetään tomaattikastikepohjan sekaan vähintään puoleksi tunniksi. suolaakin saa olla enemmän jos pumppu kestää ja ehdottomasti merisuolaa.
- Silja2 vuotta sittenHyvää ja maukasta🍕
- ivi3 vuotta sittenDurum-vehnäjauho onkin se ainoa ja paras jauho pizzan valmistelussa!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPitsuli, resepti on testattu K-koekeittiöllämme tuorehiivalla, mutta voit toki vaihtaa tuorehiivan kuivahiivaan. Tällöin kuivahiiva lisätään kuivien aineiden joukkoon ja sekoitetaan +42-asteiseksi lämmitettyyn nesteeseen.
- Pitsuli3 vuotta sittenOnnistuuko myös kuivahiivalla?
- 🍕4 vuotta sittenHyvät pitsat tuli
- Ananas4 vuotta sittenTämä oli hyvä resepti. Tuli hyvää pitsaa.
- Da queen5 vuotta sittenIhan ok. Itse tein vaan mini pizzoja joten kärtsäsi vähän😂😂
- Pizzahullu5 vuotta sittenhyvä resepti!
- HP5 vuotta sittenLätt och gott. Räckte till 1plåt.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPizzaaja, resepti on testattu durumvehnäjauhoilla, mutta halutessasi voit tehdä pizzapohjan myös tavallisilla vehnäjauhoilla.
- Pizzaaja5 vuotta sittenKelpaako perus vehnäjauhot?
- äijä6 vuotta sittenhyvä tulee,ite laiton vähä vähemmän hiivaa
- Joujonne6 vuotta sittenAika perus resepti Itse tein suoraan vaan pizzajauhouista. Ei huono. Ei mikään ihmeellinen.
- Ok6 vuotta sittenIhan OK