PizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pizzapohja

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Helppo itse tehty pizzapohja valmistuu tällä reseptillä hetkessä. Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat pizzan kuumassa uunissa kuumennetun pellin päällä.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 pellillinen
2 1/2 dl
 
vettä
tai
25 g
 
hiivaa
tai
3/4 tl
 
tai
n. 5 dl
 
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
949 kJ / 229 kcal
Rasva
5,6 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
34,5 g
josta sokereita
0,2 g
Proteiini
7,9 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).

Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on todella löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.

Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi oreganoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    Hinta 2,35/kpl
    2,35/kg
  • Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200ml
    Hinta 7,15/kpl
    35,75/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Bertolli cucina oliiviöljy 200ml spray
    Hinta 8,15/kpl
    40,75/l
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 6,35/kpl
    25,40/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (604 arviota)

  • lotte
    9 päivää sitten
    tosi hyvä ja helppo. Tuli hyvä ja huomasin että jos kohottaa taikinaa noin 45min -1h niin tulee vielä parempi ja oikein suussa sulava!
  • Alle 15v leipuri😝
    1 kuukausi sitten
    Ajattelin kokeilla ohjetta viikonloppuna. Uskon että siitä tulee hyvää. Tarvitseeko tuohon oikeasti 22dl vettä??! En tee kuitenkaan pellillistä pitsaa. Teen tuosta pienemmän version.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Alle 15v leipuri, pizzapohjaan tulee 2,5 dl (2 1/2 dl) vettä.
  • Leipuri😝🤪
    1 kuukausi sitten
    Liian iso resepti. Voisi olla myös pienempi versio tästä reseptistä rsim puolikas. Muuten hyvä:)
  • Aamu
    1 kuukausi sitten
    Oli hyvä pizzaohje, ja oli hyvän makuista. 😋🍕💯👍
  • Ninni
    1 kuukausi sitten
    Tein tavallisista vehnäjauhoista ja laitoin niitä 6 dl. Tuli muhkea mutta ihanan ilmava ja hyvä pohja. Teimme pizzan grillissä.
  • Alle 15.v
    2 kuukautta sitten
    Muuten hyvä ohje mutta näyttää siltä että ohjeessa sanotaan "21 tai 22 dl vettä" niin mulla tuli aika lailla liikaa. Voisikohan joku korjata tuon vaikka näin-1½
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    Alle 15.v, harmillista kuulla, että merkintätapa on ollut epäselvä. Välitämme palautetta eteenpäin.
  • Ämmi
    6 kuukautta sitten
    Tein tupla-annoksen taikinaa, ja lopputulos oli kyllä hyvä taikina. Pizzat on jo syöty... Maailma on täynnä reseptejä, mutta olen vissiin tullut keski-ikäiseksi, kun nää k-ruuan reseptit ovat alkaneet vaikuttaa tosi toimivilta. Etenkin K-koekeittiössä testatut. Huomaan aina katsovani täältä, että onko täällä ohjetta johonkin, ja vertaan muihin resepteihin, että uskaltaako niitä muita testata 😆
  • soffuleipoo
    7 kuukautta sitten
    Ihanna kuohkea ja helppo valmistaa. Kaulinta ei ollut niin sovellettiin, mutta aivan mahtava lopputulos! Pistän talteen seuraavaa kertaa. Ohjeessa käytetyt jauhot korvasin pitsajauhoilla, varmasti toimii noinkin
  • Aaron
    8 kuukautta sitten
    Hyvä
  • iiks
    8 kuukautta sitten
    tosi jees ohje kyl👌
  • CC AN
    11 kuukautta sitten
    En itse pidä isojen ruokakauppa ketjujen resepteistä, koska niissä on likaa omien tuotteiden mainoksia. :( maku oli kyllä hyvä :)
  • Mariska
    1 vuosi sitten
    Hyvä tuli
  • T
    1 vuosi sitten
    Mielestäni paras ohje ja todella yksinkertainen. Itse korvaan aina durumvehnäjauhon tavallaisella vehnäjauholla.
  • 👍
    1 vuosi sitten
    Oli hyvää
  • Ndnd
    1 vuosi sitten
    Ksns
  • McFox
    1 vuosi sitten
    Tarkistan aina tästä reseptistä mittasuhteet kun teen pizzaa - yleensä käytän pizzakiveä, ja tällä reseptillä tulee sillä 3-4 pizzaa pohjan paksuudesta riippuen. Reseptistä poiketen käytän kaupan halvinta vehnäjauhoa ja lisään taikinan joukkoon vähän oreganoa ja valkosipulia. Toimii muuten myös kylmäkohotettuna - reseptiä ei tarvitse muuttaa yhtään, taikina vaan yön yli jääkaappiin ja hyvä tulee.
  • Pizzatarvike.fi
    2 vuotta sitten
    Hyvä resepti, tuli testattua ja se toimi!
  • Nitatsu
    2 vuotta sitten
    Taikina epä onnistui
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Amatööri, tuorehiiva murennetaan ja liotetaan kädenlämpöiseen veteen.
  • Amatööri
    2 vuotta sitten
    Oisko tuorehiiva pitänyt murentaa? Laitoin vain paloina. Ja lämpösex paikax otin 50 asteisen uunin. Saa nyt nähdä nouseeko vieläkään?!
  • leipominen on parasta
    2 vuotta sitten
    ihanan nopea ja helppo pitsataikina Kyllä 4 vuotiaskin voi osallistua ;)
  • Mia H.
    2 vuotta sitten
    Ei tullu hyvä ollenkaan. Tein puolikarkeaan vehnäjauhoon ja korvasin n. 1,5dl ruisjauholla. Kohotin hyvän aikaa, n. 50min. Pohjaa tuli tosi niukasti pellilliseen. Oli työ saada riittämään koko peltiin. Pitsa oli uunissa n. 35-40min. Pohja silti märkä ja osa reunojen pyreestä palanut.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Krista, resepti on testattu K-koekeittiöllämme tuorehiivalla.
  • Krista
    3 vuotta sitten
    Tässä on vissiin ohjeessa tarkoitettu tuorehiivaa tuo 25g?
  • Pizzamummo
    3 vuotta sitten
    Tehty ihan tavalliseen vehnäjauhoon. Hyvä tuli. Helppo ja nopee.
  • govempi guin gordon rämsi
    3 vuotta sitten
    eipäs pistetä kuivaa ruohoa ( oreganoa ) kuivumaan vielä enemmän kuumassa uunissa. se pistetään tomaattikastikepohjan sekaan vähintään puoleksi tunniksi. suolaakin saa olla enemmän jos pumppu kestää ja ehdottomasti merisuolaa.
  • Silja
    3 vuotta sitten
    Hyvää ja maukasta🍕
  • ivi
    3 vuotta sitten
    Durum-vehnäjauho onkin se ainoa ja paras jauho pizzan valmistelussa!