PizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pizzapohja

Itse tehty pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa. Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat pizzan kuumassa uunissa ja kuumennetun pellin päällä.

  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 pellillinen
    • 2 1/2dlvettä
    • 25ghiivaa
    • 3/4tlsuolaa
    • n. 5dldurumvehnäjauhoja
    • 2rkloliiviöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).
  2. Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on todella löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.
  3. Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi oreganoa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    1,85/kpl
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,00/kpl2,22/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,49/kpl2,77/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 246 arvostelua