PizzapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pizzapohja

  • Annosmäärä1 pellillinen
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Itse tehty pizzapohja on helppo ja nopea valmistaa. Rapeimman lopputuloksen saat, kun paistat pizzan kuumassa uunissa ja kuumennetun pellin päällä.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 pellillinen
2 1/2 dl
 
vettä
tai
25 g
 
hiivaa
tai
3/4 tl
 
tai
n. 5 dl
 
tai
2 rkl
 
oliiviöljyä
tai

Ravintosisältö

Energia
949 kJ / 229 kcal
Rasva
5,6 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
34,5 g
josta sokereita
0,2 g
Proteiini
7,9 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

Alusta pizzataikinaa muutama minuutti. Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (noin 30 minuuttia).

Kauli kohonnut taikina ohueksi levyksi. Mikäli taikina on todella löysää, käytä reilusti jauhoja apuna. Nosta pizzapohja leivinpaperin päälle pellille.

Täytä pizza haluamillasi täytteillä ja paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi oreganoa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Durumvehnäjauho 1 kg
    Hinta 2,45/kpl
    2,45/kg
  • Bertolli oliiviöljy 250ml classico
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Ramlösa Kvarn sihdattu durumvehnä jauho 1kg
    Hinta 2,75/kpl
    2,75/kg
  • Fontana oliiviöljy ONE 1l
    Hinta 17,70/kpl
    17,70/l
  • Borges classic oliiviöljy 250ml
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (530 arviota)

  • CC AN
    1 kuukausi sitten
    En itse pidä isojen ruokakauppa ketjujen resepteistä, koska niissä on likaa omien tuotteiden mainoksia. :( maku oli kyllä hyvä :)
  • Mariska
    7 kuukautta sitten
    Hyvä tuli
  • T
    9 kuukautta sitten
    Mielestäni paras ohje ja todella yksinkertainen. Itse korvaan aina durumvehnäjauhon tavallaisella vehnäjauholla.
  • 👍
    9 kuukautta sitten
    Oli hyvää
  • Ndnd
    9 kuukautta sitten
    Ksns
  • McFox
    11 kuukautta sitten
    Tarkistan aina tästä reseptistä mittasuhteet kun teen pizzaa - yleensä käytän pizzakiveä, ja tällä reseptillä tulee sillä 3-4 pizzaa pohjan paksuudesta riippuen. Reseptistä poiketen käytän kaupan halvinta vehnäjauhoa ja lisään taikinan joukkoon vähän oreganoa ja valkosipulia. Toimii muuten myös kylmäkohotettuna - reseptiä ei tarvitse muuttaa yhtään, taikina vaan yön yli jääkaappiin ja hyvä tulee.
  • Pizzatarvike.fi
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti, tuli testattua ja se toimi!
  • Nitatsu
    1 vuosi sitten
    Taikina epä onnistui
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Amatööri, tuorehiiva murennetaan ja liotetaan kädenlämpöiseen veteen.
  • Amatööri
    1 vuosi sitten
    Oisko tuorehiiva pitänyt murentaa? Laitoin vain paloina. Ja lämpösex paikax otin 50 asteisen uunin. Saa nyt nähdä nouseeko vieläkään?!
  • leipominen on parasta
    1 vuosi sitten
    ihanan nopea ja helppo pitsataikina Kyllä 4 vuotiaskin voi osallistua ;)
  • Mia H.
    1 vuosi sitten
    Ei tullu hyvä ollenkaan. Tein puolikarkeaan vehnäjauhoon ja korvasin n. 1,5dl ruisjauholla. Kohotin hyvän aikaa, n. 50min. Pohjaa tuli tosi niukasti pellilliseen. Oli työ saada riittämään koko peltiin. Pitsa oli uunissa n. 35-40min. Pohja silti märkä ja osa reunojen pyreestä palanut.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Krista, resepti on testattu K-koekeittiöllämme tuorehiivalla.
  • Krista
    2 vuotta sitten
    Tässä on vissiin ohjeessa tarkoitettu tuorehiivaa tuo 25g?
  • Pizzamummo
    2 vuotta sitten
    Tehty ihan tavalliseen vehnäjauhoon. Hyvä tuli. Helppo ja nopee.
  • govempi guin gordon rämsi
    2 vuotta sitten
    eipäs pistetä kuivaa ruohoa ( oreganoa ) kuivumaan vielä enemmän kuumassa uunissa. se pistetään tomaattikastikepohjan sekaan vähintään puoleksi tunniksi. suolaakin saa olla enemmän jos pumppu kestää ja ehdottomasti merisuolaa.
  • Silja
    2 vuotta sitten
    Hyvää ja maukasta🍕
  • ivi
    3 vuotta sitten
    Durum-vehnäjauho onkin se ainoa ja paras jauho pizzan valmistelussa!
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Pitsuli, resepti on testattu K-koekeittiöllämme tuorehiivalla, mutta voit toki vaihtaa tuorehiivan kuivahiivaan. Tällöin kuivahiiva lisätään kuivien aineiden joukkoon ja sekoitetaan +42-asteiseksi lämmitettyyn nesteeseen.
  • Pitsuli
    3 vuotta sitten
    Onnistuuko myös kuivahiivalla?
  • 🍕
    4 vuotta sitten
    Hyvät pitsat tuli
  • Ananas
    4 vuotta sitten
    Tämä oli hyvä resepti. Tuli hyvää pitsaa.
  • Da queen
    5 vuotta sitten
    Ihan ok. Itse tein vaan mini pizzoja joten kärtsäsi vähän😂😂
  • Pizzahullu
    5 vuotta sitten
    hyvä resepti!
  • HP
    5 vuotta sitten
    Lätt och gott. Räckte till 1plåt.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Pizzaaja, resepti on testattu durumvehnäjauhoilla, mutta halutessasi voit tehdä pizzapohjan myös tavallisilla vehnäjauhoilla.
  • Pizzaaja
    5 vuotta sitten
    Kelpaako perus vehnäjauhot?
  • äijä
    6 vuotta sitten
    hyvä tulee,ite laiton vähä vähemmän hiivaa
  • Joujonne
    6 vuotta sitten
    Aika perus resepti Itse tein suoraan vaan pizzajauhouista. Ei huono. Ei mikään ihmeellinen.
  • Ok
    6 vuotta sitten
    Ihan OK