• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Peruna-avokadonyytit

Peruna-avokadonyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 96,4 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 800gperunoita
    • 2(n. 300 g)avokadoa
    • n. 80gkevätsipulia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlbasilikaa kuivattua (tai tuoretta 2 rkl)
    • mustapippurirouhetta
    • 2 1/2rkloliiviöljyä
    • foliota

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko avokadot. Viipaloi kevätsipulit. Ota foliorullasta viisi neliönmuotoista palaa.Kaada folioille tippa öljyä. Lado kasvikset kerroksittain folioille. Ripottele kerroksien väliin suolaa, basilikaa ja mustapippurirouhetta. Valuta päälle oliiviöljyä. Sulje foliot nyyteiksi. Kypsenna 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys. Koristele peruna-avokadonyytit basilikalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 96,4 kcal403 kJ
  • Proteiinia1,57 g
  • Hiilihydraatteja9,85 g
  • Rasvaa5,53 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Alumiinia16.10.2017

    Folion turvallisuus ruoanlaitossa, mieityttää.

  • K-Kuluttajapalvelu16.10.2017

    "Alumiinia", alumiinifolio on tarkoitettu käytettäväksi elintarvikkeiden kanssa pakkauksen käyttöohjetta noudattaen. Halutessasi voit toki asettaa folion ja ruoan väliin vielä leivinpaperin.