Luumumarenki
Konjakissa marinoidut luumut hunnutetaan tässä reseptissä marengilla.
- 10 annosta
- 30 - 60 min
- 154 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- 2ps(à 230 g)kivettömiä luumuja
- 6dlvettä
- 1sitruunan mehu
- 3/4dlsokeria
- 1tlkanelia
- 1/2dlkonjakkia
Marenki
- 4kananmunan valkuaista
- 1dltomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Kaada kattilaan luumut, vesi, sitruunan mehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään. Sekoita joukkoon kaneli ja konjakki.
- Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahdotuksen aikana vähitellen tomusokeri. Kaada luumut vuokaan ja peitä marengilla.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia eli kunnes marenki on ruskistunut kauniisti. Voit ripotella pinnalle vielä hennon kerroksen tomusokeria.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 154 kcal645 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja33,3 g
- Rasvaa0,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi