• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Luumumarenki

Luumumarenki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 154 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • 2ps(à 230 g)kivettömiä luumuja
    • 6dlvettä
    • 1sitruunan mehu
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlkanelia
    • 1/2dlkonjakkia

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 1dltomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada kattilaan luumut, vesi, sitruunan mehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään. Sekoita joukkoon kaneli ja konjakki.
  2. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahdotuksen aikana vähitellen tomusokeri. Kaada luumut vuokaan ja peitä marengilla.
  3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia eli kunnes marenki on ruskistunut kauniisti. Voit ripotella pinnalle vielä hennon kerroksen tomusokeria.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 154 kcal645 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja33,3 g
  • Rasvaa0,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille