Marengilla peitetyt luumut
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Mehevät luumut on kuorrutettu ilmavalla marengilla. Marengilla peitetyt luumut ovat ihanan jouluinen jälkiruoka.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
2 ps (á 250 g) | tai |
6 dl | vettä tai |
1 | sitruunan mehu tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
4 | valkuaista tai |
1 dl | tomusokeria tai |
1/2 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Kaada kattilaan luumut, vesi, sitruunan mehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Siirrä kattila j äähtymään. Sekoita kevyesti nostellen joukkoon kaneli.
Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahdotuksen aikana vähitellen tomusokeri. Kaada luumut vuokaan tai laakeisiin, uuninkestäviin annoskulhoihin ja peitä marengilla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia eli kunnes marenki on ruskistunut kauniisti. Voit ripotella tarjolle vietäessä pinnalle vielä hennon kerroksen tomusokeria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,7(61 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(35 arvostelua)
- alle 30 min2,8(4 arvostelua)
- alle 30 min3,1(9 arvostelua)
- yli 60 min2,3(4 arvostelua)
- 30 - 60 min3,1(30 arvostelua)
- 30 - 60 min
- yli 60 min