• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marengilla peitetyt luumut

Mehevät luumut on kuorrutettu ilmavalla marengilla. Marengilla peitetyt luumut ovat ihanan jouluinen jälkiruoka.
Marengilla peitetyt luumut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 104 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada kattilaan luumut, vesi, sitruunan mehu ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Siirrä kattila jäähtymään. Sekoita kevyesti nostellen joukkoon kaneli.
  2. Vaahdota valkuaiset ja lisää vaahdotuksen aikana vähitellen tomusokeri. Kaada luumut vuokaan tai laakeisiin, uuninkestäviin annoskulhoihin ja peitä marengilla. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia eli kunnes marenki on ruskistunut kauniisti. Voit ripotella tarjolle vietäessä pinnalle vielä hennon kerroksen tomusokeria.

Ravintosisältö per 100 g

  • 104 kcal434 kJ
  • Proteiinia2,06 g
  • Hiilihydraatteja21,8 g
  • Rasvaa0,72 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille