• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vanhan ajan luumukiisseli

Vanhan ajan luumukiisseli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 60,8 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1pkt(227 g)kuivattuja luumuja
    • 1lvettä
    • 1dlsokeria
    • 1kanelitanko
    • muutama palasitruunan kuorta
    • 1/2dlkylmää vettä
    • 1/2sitruunan mehu
    • pinnalle sokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa vesi ja sokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Lisää luumut ja jätä likoamaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta kattila liedelle ja lisää kanelitanko ja huolella pestystä sitruunasta kuorimaveitsellä kuorittua keltaista kuorta. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat pulleita ja nousevat pintaan (10-15 minuuttia).
  2. Ota kattila liedeltä ja nosta luumut reikäkauhalla muutamaa kappaletta lukuunottamatta matalareunaiselle tarjoiluvadille ja poimi sitruunankuoret ja kanelitanko pois. Vatkaa loput luumut rikki liemessä, jotta saat enemmän makua liemeen.
  3. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja sekoita seos ohuena nauhana kiisseliliemeen. Nosta kattila liedelle ja anna kiehahtaa parin kuplan verran.
  4. Kaada kiisseli tarjoiluvadille luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi. Tarjoa jäähtyneenä jälkiruoaksi maidon, kerman tai löysäksi vatkatun kermavaahdon kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 60,8 kcal255 kJ
  • Proteiinia0,43 g
  • Hiilihydraatteja14,3 g
  • Rasvaa0,07 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua