RaparperikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihanan kirpeä raparperi maistuu mehevässä raparperikakussa juuri sopivasti, ja sen pintaa koristaa upea kalanruotokuvio. Tarjoa kakku vaniljajäätelön kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
2 dl
 
tai
2 dl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
vaniljasokeria
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
tai
2 dl
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
3 dl (150 g)
 
raparperipaloja
tai

Lisäksi

n. 200 g
 
raparperinvarsia
tai
1/2 rkl
 
sulatettua voita voiteluun
tai
1 tl
 
sokeria
tai
 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 497 kJ / 360 kcal
Rasva
22,5 g
josta tyydyttynyttä
3,7 g
Hiilihydraatit
32,3 g
josta sokereita
22,7 g
Proteiini
5,7 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Taikina

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.

Sekoita kulhossa vehnäjauho, mantelijauhe, sokerit, leivinjauhe, kardemumma sekä suola.

Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy, jogurtti ja kananmunat.

Kääntele jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimen avulla. Kääntele joukkoon myös paloitellut raparperit. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Koristelu

Huuhtele ja kuori raparperinvarret tarvittaessa. Valitse mahdollisimman ohuita varsia ja leikkaa paksuimmat pituussuunnassa kahteen tai neljään osaan. Leikkaa raparperista vinottain noin 4 cm:n kokoisia paloja ja tee niistä kalanruotokuvio kakun pintaan. Aloita kuvion tekeminen keskeltä. Leikkaa paloista tarvittaessa hieman suurempia tai pienempiä, jotta saat tehtyä kuvion vuokaan sopivaksi. Voitele raparperit lopuksi sulatetulla voilla ja ripottele päälle hieman sokeria.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoan poistamista.

Viimeistele kakku tomusokerilla ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Voit käyttää kakkutaikinaan myös pakastettua raparperia. Lisää raparperipalat taikinaan jäisinä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
    Hinta 1,85/kpl
    4,63/kg
  • Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    5,73/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (24 arviota)

  • kaisu
    9 kuukautta sitten
    joku kastike ois hyvä lisätä vanilja kastike tai kinuski
  • Täti sinipunainen
    9 kuukautta sitten
    Irtopohjavuoassa on irtoava reunaosio pohjasta. Leivonnaisen irroittamista pohjasta helpottaa leivinpaperi. Käytännössä laitat leivinpaperin pohjan päälle ja sen jälkeen nostat reunaosan niiden päälle ja kiristät. Voilà,valmis. Ylimääräiset leivinpaperista leikkaat. Kyllä siellä irtopohjavuoassa on leivinpaperin menevä rako.
  • Tätsä
    9 kuukautta sitten
    Mitä tarkalleen tarkoittaa "pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin"? Mitä tässä pitäisi ymmärtää sanalla "väli"? Tarkentakaa ohjetta, kiitos.