RaparperikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperikakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihanan kirpeä raparperi maistuu mehevässä raparperikakussa juuri sopivasti, ja sen pintaa koristaa upea kalanruotokuvio. Tarjoa kakku vaniljajäätelön kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
2 dl
 
tai
2 dl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
vaniljasokeria
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
tai
2 dl
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
3 dl (150 g)
 
raparperipaloja
tai

Lisäksi

n. 200 g
 
raparperinvarsia
tai
1/2 rkl
 
sulatettua voita voiteluun
tai
1 tl
 
sokeria
tai
 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 497 kJ / 360 kcal
Rasva
22,5 g
josta tyydyttynyttä
3,7 g
Hiilihydraatit
32,3 g
josta sokereita
22,7 g
Proteiini
5,7 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Taikina

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
Sekoita kulhossa vehnäjauho, mantelijauhe, sokerit, leivinjauhe, kardemumma sekä suola.
Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy, jogurtti ja kananmunat.
Kääntele jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimen avulla. Kääntele joukkoon myös paloitellut raparperit. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Koristelu

Huuhtele ja kuori raparperinvarret tarvittaessa. Valitse mahdollisimman ohuita varsia ja leikkaa paksuimmat pituussuunnassa kahteen tai neljään osaan. Leikkaa raparperista vinottain noin 4 cm:n kokoisia paloja ja tee niistä kalanruotokuvio kakun pintaan. Aloita kuvion tekeminen keskeltä. Leikkaa paloista tarvittaessa hieman suurempia tai pienempiä, jotta saat tehtyä kuvion vuokaan sopivaksi. Voitele raparperit lopuksi sulatetulla voilla ja ripottele päälle hieman sokeria.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoan poistamista.
Viimeistele kakku tomusokerilla ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Voit käyttää kakkutaikinaan myös pakastettua raparperia. Lisää raparperipalat taikinaan jäisinä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,59/kpl
    0,80/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 1,59/kpl
    15,90/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,79/kpl
    4,21/l
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl