Raparperikakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ihanan kirpeä raparperi maistuu mehevässä raparperikakussa juuri sopivasti, ja sen pintaa koristaa upea kalanruotokuvio. Tarjoa kakku vaniljajäätelön kanssa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
2 dl | tai |
2 dl | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
1 tl | tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 1/2 dl | tai |
2 dl | tai |
2 | kananmunaa tai |
3 dl (150 g) | raparperipaloja tai |
Lisäksi | |
---|---|
n. 200 g | raparperinvarsia tai |
1/2 rkl | sulatettua voita voiteluun tai |
1 tl | sokeria tai |
tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 497 kJ / 360 kcal |
Rasva | 22,5 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 32,3 g |
josta sokereita | 22,7 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Taikina
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla.
Sekoita kulhossa vehnäjauho, mantelijauhe, sokerit, leivinjauhe, kardemumma sekä suola.
Sekoita toisessa kulhossa rypsiöljy, jogurtti ja kananmunat.
Kääntele jauhoseos kosteisiin aineksiin taikinakaapimen avulla. Kääntele joukkoon myös paloitellut raparperit. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Koristelu
Huuhtele ja kuori raparperinvarret tarvittaessa. Valitse mahdollisimman ohuita varsia ja leikkaa paksuimmat pituussuunnassa kahteen tai neljään osaan. Leikkaa raparperista vinottain noin 4 cm:n kokoisia paloja ja tee niistä kalanruotokuvio kakun pintaan. Aloita kuvion tekeminen keskeltä. Leikkaa paloista tarvittaessa hieman suurempia tai pienempiä, jotta saat tehtyä kuvion vuokaan sopivaksi. Voitele raparperit lopuksi sulatetulla voilla ja ripottele päälle hieman sokeria.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia. Kypsyyttä voi testata cocktailtikulla. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoan poistamista.
Viimeistele kakku tomusokerilla ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Voit käyttää kakkutaikinaan myös pakastettua raparperia. Lisää raparperipalat taikinaan jäisinä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,79/kpl4,21/l
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,39/kpl6,95/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl