Suolainen piirakkapohja
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikaalle 15 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Suolainen piirakkapohja on murea, koska siihen on käytetty perunasosejauhetta.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 kpl
2 dl | tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
100 g | tai |
1 dl | kylmää vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 458 kJ / 350 kcal |
Rasva | 22,2 g |
josta tyydyttynyttä | 14,7 g |
Hiilihydraatit | 31,1 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.
Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään jähmettymään.
Täytä haluamallasi tavalla.
Vinkki! Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi graham- tai sämpyläjauhoilla. Mausta taikina halutessasi oreganolla tai timjamilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka perunamuusijauhe 2x105g maidotonHinta 1,99/kpl9,48/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Knorr Snack Pot Bacon-Onion 51gHinta 1,99/kpl39,02/kg
- Mummon Mielihyvä perunahiutaleet 140gHinta 2,85/kpl20,36/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,1(22 arviota)
- 30 - 60 min4,1(21 arviota)
- yli 60 min3,4(210 arviota)
- yli 60 min4,6(190 arviota)
- 30 - 60 min3,8(313 arviota)
- yli 60 min4,1(89 arviota)
- alle 15 min3,7(146 arviota)
- yli 60 min4,3(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (39 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenjuu vai ei, piirakkapohjaa ei tarvitse esipaistaa.
- juu vai ei7 vuotta sittenpitääkö piirakkapohja esipaistaa
- Roosamaria7 vuotta sittenTillikatkarapupiirakka on tosi hyvä!
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenKotileipuri, hyvä huomio! Sopiva paistolämpötila riippuu mm. täytteistä ja niiden määrästä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että 175-200 astetta on sopiva lämpötila.
- Kotileipuri9 vuotta sittenHei! Ohjeessa ei mainita, missä lämpötilassa piirakka olisi hyvä täyttämisen jälkeen paistaa. Paistaminen kai kuitenkin paikallaan. ;)