• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suolainen piirakkapohja

Suolainen piirakkapohja on murea, koska siihen on käytetty perunasosejauhetta.
Suolainen piirakkapohja
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 kpl
  • alle 15 min

Ainekset

1 kpl

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.
  2. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään jähmettymään.
  3. Täytä haluamallasi tavalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi graham- tai sämpyläjauhoilla. Mausta taikina halutessasi oreganolla tai timjamilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • Kuluttajapalvelu7.1.2016

    Kotileipuri, hyvä huomio! Sopiva paistolämpötila riippuu mm. täytteistä ja niiden määrästä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että 175-200 astetta on sopiva lämpötila.

  • Kotileipuri5.1.2016

    Hei! Ohjeessa ei mainita, missä lämpötilassa piirakka olisi hyvä täyttämisen jälkeen paistaa. Paistaminen kai kuitenkin paikallaan. ;)