Suolainen piirakkapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suolainen piirakkapohja

Suolainen piirakkapohja on murea, koska siihen on käytetty perunasosejauhetta.

  • 1 kpl
  • alle 15 min

Ainekset

1 kpl

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.
  2. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään jähmettymään.
  3. Täytä haluamallasi tavalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi graham- tai sämpyläjauhoilla. Mausta taikina halutessasi oreganolla tai timjamilla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    1,95/kpl0,98/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    2,09/kpl1,05/kg
  • Pirkka perunamuusijauhe 2x105g=210g
    Pirkka perunamuusijauhe 2x105g=210g
    1,29/kpl6,14/kg
  • Felix perunamuusi 12 annosta 440 g
    Felix perunamuusi 12 annosta 440 g
    2,75/kpl6,25/kg
  • Mummon perunarieskahiutaleet 280 g
    Mummon perunarieskahiutaleet 280 g
    2,85/kpl10,18/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • juu vai ei12.5.2017

    pitääkö piirakkapohja esipaistaa

  • K-Kuluttajapalvelu12.5.2017

    juu vai ei, piirakkapohjaa ei tarvitse esipaistaa.

  • Roosamaria27.2.2017

    Tillikatkarapupiirakka on tosi hyvä!

  • Kuluttajapalvelu7.1.2016

    Kotileipuri, hyvä huomio! Sopiva paistolämpötila riippuu mm. täytteistä ja niiden määrästä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että 175-200 astetta on sopiva lämpötila.

  • Kotileipuri5.1.2016

    Hei! Ohjeessa ei mainita, missä lämpötilassa piirakka olisi hyvä täyttämisen jälkeen paistaa. Paistaminen kai kuitenkin paikallaan. ;)