Suolainen piirakkapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suolainen piirakkapohja

Suolainen piirakkapohja on murea, koska siihen on käytetty perunasosejauhetta.

Ainekset

1 kpl

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.
  2. Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään jähmettymään.
  3. Täytä haluamallasi tavalla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi graham- tai sämpyläjauhoilla. Mausta taikina halutessasi oreganolla tai timjamilla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    2,89/kpl
    1,44/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    3,45/kpl
    1,72/kg
  • Felix perunamuusi 12 annosta 440 g
    Felix perunamuusi 12 annosta 440 g
    2,99/kpl
    6,79/kg
  • Mummon muusi perunamuusijauhe 210g
    Mummon muusi perunamuusijauhe 210g
    1,45/kpl
    6,90/kg
  • Mummon Puikulamuusi 140 g
    Mummon Puikulamuusi 140 g
    2,15/kpl
    15,36/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,35/kpl
    10,87/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,85/kpl
    12,12/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille34 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu12.5.2017

    juu vai ei, piirakkapohjaa ei tarvitse esipaistaa.

  • juu vai ei12.5.2017

    pitääkö piirakkapohja esipaistaa

  • Roosamaria27.2.2017

    Tillikatkarapupiirakka on tosi hyvä!

  • Kuluttajapalvelu7.1.2016

    Kotileipuri, hyvä huomio! Sopiva paistolämpötila riippuu mm. täytteistä ja niiden määrästä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että 175-200 astetta on sopiva lämpötila.

  • Kotileipuri5.1.2016

    Hei! Ohjeessa ei mainita, missä lämpötilassa piirakka olisi hyvä täyttämisen jälkeen paistaa. Paistaminen kai kuitenkin paikallaan. ;)