Suolainen piirakkapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suolainen piirakkapohja

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Suolainen piirakkapohja on murea, koska siihen on käytetty perunasosejauhetta.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

1 kpl
2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
100 g
 
tai
1 dl
 
kylmää vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 458 kJ / 350 kcal
Rasva
22,2 g
josta tyydyttynyttä
14,7 g
Hiilihydraatit
31,1 g
josta sokereita
0,7 g
Proteiini
5,4 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min
Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe ja leivinjauhe. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa leikkuuterällä.
Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään jähmettymään.
Täytä haluamallasi tavalla.
Vinkki! Voit korvata osan jauhoista esimerkiksi graham- tai sämpyläjauhoilla. Mausta taikina halutessasi oreganolla tai timjamilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Pirkka perunamuusijauhe 2x105g maidoton
    Hinta 1,99/kpl
    9,48/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Knorr Snack Pot Bacon-Onion 51g
    Hinta 1,99/kpl
    39,02/kg
  • Mummon Mielihyvä perunahiutaleet 140g
    Hinta 2,85/kpl
    20,36/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (39 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    juu vai ei, piirakkapohjaa ei tarvitse esipaistaa.
  • juu vai ei
    7 vuotta sitten
    pitääkö piirakkapohja esipaistaa
  • Roosamaria
    7 vuotta sitten
    Tillikatkarapupiirakka on tosi hyvä!
  • Kuluttajapalvelu
    9 vuotta sitten
    Kotileipuri, hyvä huomio! Sopiva paistolämpötila riippuu mm. täytteistä ja niiden määrästä. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että 175-200 astetta on sopiva lämpötila.
  • Kotileipuri
    9 vuotta sitten
    Hei! Ohjeessa ei mainita, missä lämpötilassa piirakka olisi hyvä täyttämisen jälkeen paistaa. Paistaminen kai kuitenkin paikallaan. ;)