Mansikka-britakakku
Tuoreista mansikoista, samettisesta vaahdosta ja rapsakasta marengista syntyy herkullinen britakakku. Noin 1,20€/annos.*
12 annosta30 - 60 min
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 75ghuoneenlämpöistä voita
- 1dlsokeria
- 4kananmunan keltuaista
- 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 3rklmaitoa
Marenki
- 4kananmunan valkuaista
- 2dlsokeria
Päälle
- 1 3/4dl(50 g)Pirkka mantelilastuja
Täyte
- 1lmansikoita
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 3rklsokeria
Koristeluun
- mintunlehtiä
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.
- Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes mantelit ovat saaneet paahteisen värin. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi varovasti.
- Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat viipaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää kerman joukkoon. Mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä päälle 2/3 osa vaahdosta ja puolet marjoista. Nosta toinen torttulevy päälle. Levitä pinnalle loppu vaahto nokareina ja koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
heii! Mun kakku ei kypsyny tarpeeks! Voikno laittaa sen takas uuniin vaik se on jo ollu semmoset kymmenen minuuttii uunin ulkopuolella?
Onko rasvaa todella vain 75 g ja neljä munan keltuaista?
Eevis, kyllä, juuri niin!
Kakkujen kakku. Sopii erityisen hyvin jälkiruokakakuksi.
Hyvälle vaikuttaa, helppo tehdä!