Mansikka-britakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tuoreista mansikoista, samettisesta vaahdosta ja rapsakasta marengista syntyy herkullinen britakakku.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
75 g | huoneenlämpöistä voita tai |
1 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
1 1/2 dl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
3 rkl | maitoa tai |
Marenki | |
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
Päälle | |
1 3/4 dl (50 g) | tai |
Täyte | |
1 l | mansikoita tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
3 rkl | sokeria tai |
2 tl | tai |
Koristeluun | |
mintunlehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 208 kJ / 289 kcal |
Rasva | 17,7 g |
josta tyydyttynyttä | 9,4 g |
Hiilihydraatit | 25,9 g |
josta sokereita | 21,5 g |
Proteiini | 5,8 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.