Hyppää sisältöön
Mansikka-britakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-britakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tuoreista mansikoista, samettisesta vaahdosta ja rapsakasta marengista syntyy herkullinen britakakku.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Pohja

75 g
 
huoneenlämpöistä voita
tai
1 dl
 
sokeria
tai
4
 
kananmunan keltuaista
tai
1 1/2 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai
3 rkl
 
maitoa
tai

Marenki

4
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
sokeria
tai

Päälle

1 3/4 dl (50 g)
 
tai

Täyte

1 l
 
mansikoita
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai
1 rs (180 g)
 
tai
3 rkl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai

Koristeluun

 
mintunlehtiä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 208 kJ / 289 kcal
Rasva
17,7 g
josta tyydyttynyttä
9,4 g
Hiilihydraatit
25,9 g
josta sokereita
21,5 g
Proteiini
5,8 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan.