• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikka-britakakku

Tuoreista mansikoista syntyy herkullinen täyte britakakkuun. Kokeile mansikka-britakakun täytteeseen eri hedelmiä ja marjoja sesongin mukaan.
Mansikka-britakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 palaa
  • yli 60 min
  • 168 kcal / 100 g

Ainekset

12 palaa

Pohja

    • 75gvoita
    • 1dlsokeria
    • 4keltuaista
    • 1 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 3rklappelsiininmehua

Marenki

    • 4valkuaista
    • 2dlsokeria

Täyte

Koristeluun

    • sitruunamelissan lehtiä

Lisäksi

    • 2pyöreää paistosvuokaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja jauhota kaksi aluminiista paistosvuokaa (halkaisija n. 24 cm). Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja appelsiininmehu vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi vuokiin.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri. Levitä marenkiseos vuokiin taikinoiden päälle. Paista 175-asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes marengin väri on vaaleanruskea. Anna pohjien jäähtyä paistosvuoissa. (Voit kypsentää kakkupohjat myös pellillä voidellun leivinpaperin päällä.)
  3. Paloittele mansikat ja viipaloi kuoritut kiivit. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto.
  4. Irrota jäähtyneet pohjat paistosvuoista ja kokoa kerroksittain kakuksi. Levitä kerrosten väliin ja päälle vaniljakastike-tuorejuusto-vaahtoa, mansikoita sekä kiivejä. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 168 kcal702 kJ
  • Proteiinia3,04 g
  • Hiilihydraatteja23,1 g
  • Rasvaa6,66 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3