Raparperi banana bread
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tuunaa banaanileipä eli banana bread kesäiseksi kirpeällä raparperilla. Taikina on tosi helppo valmistaa, sillä se vain sekoitetaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
- 3 (535 g) kypsää banaania
- 1/2 l (250 g) raparperia paloiteltuna
- 100 g Pirkka voita sulatettuna
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl Pirkka kaurahiutaleita
- 1 dl Pirkka pekaanipähkinöitä
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl Pirkka kardemummaa
- 1 tl Pirkka ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
Pinnalle
- 2 rkl Pirkka vaahterasiirappia
Ravintosisältö
- Energia1 445 kJ / 345 kcal
- Rasva14 g
- josta tyydyttynyttä6,4 g
- Hiilihydraatit46,8 g
- josta sokereita26,4 g
- Proteiini5,8 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka. Muussaa kuoritut banaanit haarukalla (n. 3 dl sosetta). Paloittele raparperi pieniksi paloiksi.
- Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Säästä 2 dl raparperipaloja kakun pinnalle ja kääntele loput raparperit taikinan joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan. Koristele banana bread raparperipaloilla ja valuta pinnalle siirappia.
- Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50-55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
- Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
- Tarjoa raparperibanaanileipä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Banaanileipään voi hyvin käyttää tummentuneet banaanit. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −31 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl20,00/kgIlman Plussa-korttia 3,65/kpl (29,20/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(26 arviota)
- UUSIyli 60 min4,5(8 arviota)
- yli 60 min4,1(505 arviota)
- yli 60 min4,5(891 arviota)
- 30 - 60 min3,6(66 arviota)
- yli 60 min4,6(61 arviota)
- yli 60 min4,3(47 arviota)
- Videoyli 60 min4,0(231 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (38 arviota)
- Riikkuliini7 päivää sittenTodella hyvää! Käytin pakasteraparperia viime kesältä ja vaihdoin pekaanipähkinät casheweihin. Menee kuin kuumille kiville.
- Jaana1 vuosi sittenHelppoa, vaivatonta, herkullista
- Minnah.1 vuosi sittenVoi olla semmoinen ,että muiltakin voisi ehkä onnistua.Selkeä .
- Nina1 vuosi sittenTämä on todella hyvää, teen jo toisen kerran. Raparperin ja banaanin yhdistelmä on upea!
- Veera1 vuosi sittenPäädyin tekemään tämän ilman pähkinöitä enkä korvannut niitä mitenkään. Kakku onnistui erinomaisesti myös näin!
- Veera1 vuosi sittenHei! Voikohan pekaanipähkinät jättää pois tai mitä voisi laittaa tilalle? Enemmän jauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenVeera, pekaanipähkinät voi korvata muilla pähkinöillä tai mantelijauheella. Halutessaan ne voi jättää myös kokonaan pois. Reseptiä ei ole testattu tällä muokkauksella.
- Päivi2 vuotta sittenMyös gluteenittomana onnistui (harvoin teen) ja tosi hyvä
- Marika2 vuotta sittenTosi helppo tehdä ja maistuu ihanalta!
- Frida2 vuotta sittenTosi hyvä kakku!