Hyppää sisältöön
Raparperi banana bread Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi banana bread

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tuunaa banaanileipä eli banana bread kesäiseksi kirpeällä raparperilla. Taikina on tosi helppo valmistaa, sillä se vain sekoitetaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta

Pinnalle

Ravintosisältö

  • Energia
    1 445 kJ / 345 kcal
  • Rasva
    14 g
  • josta tyydyttynyttä
    6,4 g
  • Hiilihydraatit
    46,8 g
  • josta sokereita
    26,4 g
  • Proteiini
    5,8 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka. Muussaa kuoritut banaanit haarukalla (n. 3 dl sosetta). Paloittele raparperi pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Säästä 2 dl raparperipaloja kakun pinnalle ja kääntele loput raparperit taikinan joukkoon.
  4. Kaada taikina vuokaan. Koristele banana bread raparperipaloilla ja valuta pinnalle siirappia.
  5. Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50-55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.
  6. Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.
  7. Tarjoa raparperibanaanileipä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.
Banaanileipään voi hyvin käyttää tummentuneet banaanit. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (38 arviota)

  • Riikkuliini
    7 päivää sitten
    Todella hyvää! Käytin pakasteraparperia viime kesältä ja vaihdoin pekaanipähkinät casheweihin. Menee kuin kuumille kiville.
  • Jaana
    1 vuosi sitten
    Helppoa, vaivatonta, herkullista
  • Minnah.
    1 vuosi sitten
    Voi olla semmoinen ,että muiltakin voisi ehkä onnistua.Selkeä .
  • Nina
    1 vuosi sitten
    Tämä on todella hyvää, teen jo toisen kerran. Raparperin ja banaanin yhdistelmä on upea!
  • Veera
    1 vuosi sitten
    Päädyin tekemään tämän ilman pähkinöitä enkä korvannut niitä mitenkään. Kakku onnistui erinomaisesti myös näin!
  • Veera
    1 vuosi sitten
    Hei! Voikohan pekaanipähkinät jättää pois tai mitä voisi laittaa tilalle? Enemmän jauhoja?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Veera, pekaanipähkinät voi korvata muilla pähkinöillä tai mantelijauheella. Halutessaan ne voi jättää myös kokonaan pois. Reseptiä ei ole testattu tällä muokkauksella.
  • Päivi
    2 vuotta sitten
    Myös gluteenittomana onnistui (harvoin teen) ja tosi hyvä
  • Marika
    2 vuotta sitten
    Tosi helppo tehdä ja maistuu ihanalta!
  • Frida
    2 vuotta sitten
    Tosi hyvä kakku!