Raparperi banana bread Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperi banana bread

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tuunaa banaanileipä eli banana bread kesäiseksi kirpeällä raparperilla. Taikina on tosi helppo valmistaa, sillä se vain sekoitetaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta
3 (535 g)
 
kypsää banaania
tai
1/2 l (250 g)
 
raparperia paloiteltuna
tai
100 g
 
tai
1 dl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
kananmuna
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai

Pinnalle

2 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 445 kJ / 345 kcal
Rasva
14 g
josta tyydyttynyttä
6,4 g
Hiilihydraatit
46,8 g
josta sokereita
26,4 g
Proteiini
5,8 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Voitele suorakaiteen mallinen, litran vetoinen leipävuoka. Muussaa kuoritut banaanit haarukalla (n. 3 dl sosetta). Paloittele raparperi pieniksi paloiksi.

Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt voisula, sokerit, muna ja banaanisose.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan. Säästä 2 dl raparperipaloja kakun pinnalle ja kääntele loput raparperit taikinan joukkoon.

Kaada taikina vuokaan. Koristele banana bread raparperipaloilla ja valuta pinnalle siirappia.

Paista banaanileipää 175-asteisen uunin keskitasolla 50-55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa.

Anna banaanileivän jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Tarjoa raparperibanaanileipä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Banaanileipään voi hyvin käyttää tummentuneet banaanit. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
    Hinta 1,35/kpl
    1,35/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Pirkka pekaanipähkinä 125g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 5,00/2 kpl
    20,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (25,20/kg)
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka ruokasooda 120g
    Hinta 0,89/kpl
    7,42/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka vaahterasiirappi 250 ml
    Hinta 4,99/kpl
    19,96/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,3 (23 arviota)

  • Minnah.
    5 kuukautta sitten
    Voi olla semmoinen ,että muiltakin voisi ehkä onnistua.Selkeä .
  • Nina
    10 kuukautta sitten
    Tämä on todella hyvää, teen jo toisen kerran. Raparperin ja banaanin yhdistelmä on upea!
  • Veera
    11 kuukautta sitten
    Päädyin tekemään tämän ilman pähkinöitä enkä korvannut niitä mitenkään. Kakku onnistui erinomaisesti myös näin!
  • Veera
    11 kuukautta sitten
    Hei! Voikohan pekaanipähkinät jättää pois tai mitä voisi laittaa tilalle? Enemmän jauhoja?
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Veera, pekaanipähkinät voi korvata muilla pähkinöillä tai mantelijauheella. Halutessaan ne voi jättää myös kokonaan pois. Reseptiä ei ole testattu tällä muokkauksella.
  • Päivi
    1 vuosi sitten
    Myös gluteenittomana onnistui (harvoin teen) ja tosi hyvä
  • Marika
    1 vuosi sitten
    Tosi helppo tehdä ja maistuu ihanalta!
  • Frida
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvä kakku!