Maapähkinävoifudge
Maapähkinävoin makuiset fudget sopivat vaikkapa joululahjaksi. N. 0,10€/kpl.
n. 60 palaaalle 30 min56,4 kcal / annos (12g)
Ainekset
n. 60 palaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2dlsokeria
- 2rklsiirappia
- 50gPirkka voita
- 2pkt(à 100 g)Pirkka valkoista leivontasuklaata
Valmistus
alle 30 min- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien 15-25 minuuttia, kunnes se alkaa sakeentua kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Heti, kun pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo kuitenkin keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta.)
- Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja lisää joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiksei. Sekoita joukkoon maapähkinävoi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 cm x 18 cm). Rouhi pähkinät ja ripottele fudgen pinnalle.
- Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 12g100 g
- 56,4 kcal236 kJ
- Proteiinia 0,71 g
- Hiilihydraatteja5,39 g
- Rasvaa3,56 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi