PiparifudgeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparifudge

  • Annosmäärän. 60 palaa
  • Valmistusaikaalle 30 min
Piparkakkufudge on piparkakkumausteinen joulukarkki. Piparitoffeet sopivat mainiosti lahjaksi ja glögin kanssa tarjottavaksi.

    Ainekset

    n. 60 palaa
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    siirappia
    tai
    50 g
     
    tai
    1 pkt (200 g)
     
    Fazerin Sininen maitosuklaata
    tai
    1/2 tl
     
    piparkakkumaustetta
    tai
    2
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 077 kJ / 497 kcal
    Rasva
    30 g
    josta tyydyttynyttä
    17,6 g
    Hiilihydraatit
    52,4 g
    josta sokereita
    51,5 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta.

    Anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 20-30 minuuttia, kunnes lämpötila on 123–124 astetta. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kuulakokeen tiputtamalla muutaman pisaran kuumaa karamelliseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, on seos sopivaa.

    Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja lisää joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon piparkakkumauste. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm). Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle piparimurua.

    Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Anna jähmettyä useampi tunti, mielellään yön yli. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

    Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
      Hinta 3,35/kpl
      9,57/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Panda suklaa 145g maitosuklaa RFA
      Hinta 2,25/kpl
      15,52/kg
    • Pirkka piparkakkumauste 24g mausteseos
      Hinta 0,95/kpl
      39,58/kg
    • Pirkka piparkakku 350g
      Hinta 1,99/kpl
      5,69/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Dansukker tumma siirappi 750g
      Hinta 2,69/kpl
      3,59/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Karl Fazer maitosuklaalevy 200g
      Hinta 3,09/kpl
      15,45/kg
    • Tony's 180g Milk maitosuklaa
      Hinta 4,15/kpl
      23,06/kg
    • Meira Piparkakkumauste 24g pussi
      Hinta 0,99/kpl
      41,25/kg
    • K-Menu piparkakku 400g
      Hinta 1,19/kpl
      2,97/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (165 arviota)

    • Pettynyt
      2 kuukautta sitten
      Fudget jäi veteliksi. Ohjeesta puuttuu lämpömittarin käyttö (116 astetta niin otetaan pois liedeltä), ohje siitä että massaa ei saa sekoittaa liedellä lainkaan, sekä se että fudgea kuuluu vatkata lopuksi vatkaimella. Surkea ohje.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      Pettynyt, kiitos kommentista, olemme nyt tarkentaneet valmistusohjetta.
    • futke
      2 kuukautta sitten
      Fudget jäi löysiksi
    • Iitu
      2 kuukautta sitten
      Vaikka tekee täysin ohjeiden mukaan, silti suklaan lisäämisen jälkeen seos juoksettuu ja on näin käyttökelvoton. Ohje vaatisi tarkempia jäähdytysaikoja tai jotain…
    • Fudge
      1 vuosi sitten
      Toimiiko resepti myös 100 grammalla suklaata?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Fudge, resepti on testattu K-koekeittiössä kyseisillä määrillä. Suosittelemme käyttämään 200g suklaata, jotta koostumus on oikeanlainen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Kokeilija, resepti on testattu K-koekeittiössä vispikermalla. Halutessaan ohjeessa voi käyttää myös kuohukermaa.
    • Kokeilija
      3 vuotta sitten
      Miksi tässä käytetään vispikermaa eikä kuohukermaa? Olen ollut käsityksessä että vispikerma ei kestä kuumennusta ja mietin että voisiko monien kokeilijoiden juoksettumiset johtua siitä?
    • Milperi
      4 vuotta sitten
      Oli hyvä vinkki tuo, että kaataa ylimääräisen rasvan pois ja sähkövatkaimella sekoittaa jos sattuu seos juoksettumaan! Nam, hyvää on :)
    • Anna
      5 vuotta sitten
      Voiko maitosuklaan korvata valkosuklaalla niin saisi vaaleita nameja?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Anna, voit halutessasi korvata maitosuklaan valkosuklaalla. Tällöin fudgeista tulee makeampia. Piparkakkumauste myös värjää karkit rusehtaviksi.
    • Leipurihiiva
      6 vuotta sitten
      Juoksettu ,mutta saatiin pelastettua kaatamalla ylimääräinen rasva pois ja vatkaamalla sähkövatkaimella
    • Tiia
      7 vuotta sitten
      Molemmat erät — tämä ja maapähkinävoi — juoksettuivat juurikin suklaan lisäämisvaiheessa. Harmi näin joulukiireiden keskellä! Olisiko resepti toimivampi mikäli siinä ilmoitettaisiin asteina oikeanlaisen kinuskin koostumus ja esimerkiksi se, milloin se on jäähtynyt tarpeeksi. Toivottavasti muiden jouluvalmistelut onnistuvat paremmin! :(
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Tiia, harmillista kuulla, että fudget juoksettuivat. Välitän palautteesi ja kehitysehdotuksesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
    • Lahjatonttu
      7 vuotta sitten
      Hei! Kauanko nämä fudget säilyvät ?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Lahjatonttu, fudge säilyy ainakin viikon.
    • Tiiti
      7 vuotta sitten
      Juoksettui myös minulla sen jälkeen kun olin laittanut suklaan. :( Maku oli hyvä, mutta ulkonäkö tämän vuoksi ei.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Tiiti, harmillista, ettei fudge onnistunut. Kuvauksesi perusteella on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.
    • M
      7 vuotta sitten
      Nyt ei mennyt ihan putkeen. Siihen asti ok kunnes lisäsin suklaan, tämä kyllä suli mutta sitten seos jämähti, meni rakeiseksi ja rasva irtosi seoksesta. Kinuski oli kyllä sopivaa ja vesilasissa muodostui sopivan kiinteitä pisaroita. Missä vika??
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei M, harmillista, ettei fudge onnistunut. Jos fudgen rakenne erottui, on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.
    • Petra
      7 vuotta sitten
      Puuttuuko ohjeesta jotain kun lause jää kesken? " Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle"
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Petra, kiitos tarkkaavaisuudestasi! Lauseen perästä on jäänyt pois sana "piparimurua".
    • kokeilija
      7 vuotta sitten
      Onnistuuko tämä myös kuohukermasta valmistettuna (vispikerman sijaan)?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      kokeilija, resepti on testattu vispikermalla, mutta voit kokeilla tehdä piparifudget myös kuohukermasta. Fudgen keittoaika voi olla hiukan eri kuin vispikermaa käytettäessä, joten koostumusta kannattaa testata reseptin ohjeen mukaan.
    • Eeva
      7 vuotta sitten
      Vaikuttaa helpolta ja tulos herkulliselta - voisi onnistua ja maistua