Piparifudge
- Annosmäärän. 60 palaa
- Valmistusaikaalle 30 min
Ainekset
1 tlk (2 dl) | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 rkl | siirappia tai |
50 g | tai |
1 pkt (200 g) | Fazerin Sininen maitosuklaata tai |
1/2 tl | piparkakkumaustetta tai |
2 | tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 075 kJ / 496 kcal |
Rasva | 29,9 g |
josta tyydyttynyttä | 17,5 g |
Hiilihydraatit | 52,2 g |
josta sokereita | 51,4 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta.
Anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 20-30 minuuttia, kunnes lämpötila on 123–124 astetta. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kuulakokeen tiputtamalla muutaman pisaran kuumaa karamelliseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, on seos sopivaa.
Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja lisää joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon piparkakkumauste. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm). Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle piparimurua.
Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Anna jähmettyä useampi tunti, mielellään yön yli. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Karl Fazer maitosuklaalevy 200gHinta 3,89/kpl19,45/kg
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Tony's 180g Milk maitosuklaaHinta 3,95/kpl21,94/kg
- Plussa-etu −15 %Panda suklaa 145g maitosuklaa RFAPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,52/kgIlman Plussa-korttia 2,65/kpl (18,28/kg)
- Pirkka piparkakkumauste 24g mausteseosHinta 0,95/kpl39,58/kg
- Meira Piparkakkumauste 24g pussiHinta 1,15/kpl47,92/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,19/kpl5,48/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,2(27 arviota)
- alle 30 min3,9(147 arviota)
- alle 30 min4,8(47 arviota)
- alle 30 min4,7(110 arviota)
- 30 - 60 min4,0(95 arviota)
- yli 60 min4,4(181 arviota)
- yli 60 min3,8(45 arviota)
- alle 15 min4,1(22 arviota)
Arvostele resepti
- Pettynyt11 kuukautta sittenFudget jäi veteliksi. Ohjeesta puuttuu lämpömittarin käyttö (116 astetta niin otetaan pois liedeltä), ohje siitä että massaa ei saa sekoittaa liedellä lainkaan, sekä se että fudgea kuuluu vatkata lopuksi vatkaimella. Surkea ohje.
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenPettynyt, kiitos kommentista, olemme nyt tarkentaneet valmistusohjetta.
- futke11 kuukautta sittenFudget jäi löysiksi
- Iitu1 vuosi sittenVaikka tekee täysin ohjeiden mukaan, silti suklaan lisäämisen jälkeen seos juoksettuu ja on näin käyttökelvoton. Ohje vaatisi tarkempia jäähdytysaikoja tai jotain…
- Fudge1 vuosi sittenToimiiko resepti myös 100 grammalla suklaata?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenFudge, resepti on testattu K-koekeittiössä kyseisillä määrillä. Suosittelemme käyttämään 200g suklaata, jotta koostumus on oikeanlainen.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKokeilija, resepti on testattu K-koekeittiössä vispikermalla. Halutessaan ohjeessa voi käyttää myös kuohukermaa.
- Kokeilija4 vuotta sittenMiksi tässä käytetään vispikermaa eikä kuohukermaa? Olen ollut käsityksessä että vispikerma ei kestä kuumennusta ja mietin että voisiko monien kokeilijoiden juoksettumiset johtua siitä?
- Milperi4 vuotta sittenOli hyvä vinkki tuo, että kaataa ylimääräisen rasvan pois ja sähkövatkaimella sekoittaa jos sattuu seos juoksettumaan! Nam, hyvää on :)
- Anna6 vuotta sittenVoiko maitosuklaan korvata valkosuklaalla niin saisi vaaleita nameja?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAnna, voit halutessasi korvata maitosuklaan valkosuklaalla. Tällöin fudgeista tulee makeampia. Piparkakkumauste myös värjää karkit rusehtaviksi.
- Leipurihiiva6 vuotta sittenJuoksettu ,mutta saatiin pelastettua kaatamalla ylimääräinen rasva pois ja vatkaamalla sähkövatkaimella
- Tiia7 vuotta sittenMolemmat erät — tämä ja maapähkinävoi — juoksettuivat juurikin suklaan lisäämisvaiheessa. Harmi näin joulukiireiden keskellä! Olisiko resepti toimivampi mikäli siinä ilmoitettaisiin asteina oikeanlaisen kinuskin koostumus ja esimerkiksi se, milloin se on jäähtynyt tarpeeksi. Toivottavasti muiden jouluvalmistelut onnistuvat paremmin! :(
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTiia, harmillista kuulla, että fudget juoksettuivat. Välitän palautteesi ja kehitysehdotuksesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Lahjatonttu7 vuotta sittenHei! Kauanko nämä fudget säilyvät ?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLahjatonttu, fudge säilyy ainakin viikon.
- Tiiti7 vuotta sittenJuoksettui myös minulla sen jälkeen kun olin laittanut suklaan. :( Maku oli hyvä, mutta ulkonäkö tämän vuoksi ei.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTiiti, harmillista, ettei fudge onnistunut. Kuvauksesi perusteella on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.
- M7 vuotta sittenNyt ei mennyt ihan putkeen. Siihen asti ok kunnes lisäsin suklaan, tämä kyllä suli mutta sitten seos jämähti, meni rakeiseksi ja rasva irtosi seoksesta. Kinuski oli kyllä sopivaa ja vesilasissa muodostui sopivan kiinteitä pisaroita. Missä vika??
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei M, harmillista, ettei fudge onnistunut. Jos fudgen rakenne erottui, on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.
- Petra8 vuotta sittenPuuttuuko ohjeesta jotain kun lause jää kesken? " Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle"
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenPetra, kiitos tarkkaavaisuudestasi! Lauseen perästä on jäänyt pois sana "piparimurua".
- kokeilija8 vuotta sittenOnnistuuko tämä myös kuohukermasta valmistettuna (vispikerman sijaan)?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenkokeilija, resepti on testattu vispikermalla, mutta voit kokeilla tehdä piparifudget myös kuohukermasta. Fudgen keittoaika voi olla hiukan eri kuin vispikermaa käytettäessä, joten koostumusta kannattaa testata reseptin ohjeen mukaan.
- Eeva8 vuotta sittenVaikuttaa helpolta ja tulos herkulliselta - voisi onnistua ja maistua