Piparifudge
Piparkakkufudge on piparkakkumausteinen joulukarkki. Piparitoffeet sopivat mainiosti lahjaksi ja glögin kanssa tarjottavaksi. N. 0,05€/annos.
- n. 60 palaa
- alle 30 min
- 44,2 kcal / annos (10g)
Ainekset
n. 60 palaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2dlsokeria
- 2rklsiirappia
- 50gPirkka voita
- 1pkt(200 g)Fazerin Sininen maitosuklaata
- 1/2tlpiparkakkumaustetta
Valmistus
alle 30 min- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien 15-25 min, kunnes se alkaa sakeentua kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Heti,kun pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta.)
- Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja lisää joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon piparkakkumauste. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm). Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle piparimurua.
- Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 10g100 g
- 44,2 kcal185 kJ
- Proteiinia 0,27 g
- Hiilihydraatteja4,85 g
- Rasvaa2,65 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Kokeilija, resepti on testattu K-koekeittiössä vispikermalla. Halutessaan ohjeessa voi käyttää myös kuohukermaa.
Miksi tässä käytetään vispikermaa eikä kuohukermaa? Olen ollut käsityksessä että vispikerma ei kestä kuumennusta ja mietin että voisiko monien kokeilijoiden juoksettumiset johtua siitä?
Oli hyvä vinkki tuo, että kaataa ylimääräisen rasvan pois ja sähkövatkaimella sekoittaa jos sattuu seos juoksettumaan! Nam, hyvää on :)
Voiko maitosuklaan korvata valkosuklaalla niin saisi vaaleita nameja?
Anna, voit halutessasi korvata maitosuklaan valkosuklaalla. Tällöin fudgeista tulee makeampia. Piparkakkumauste myös värjää karkit rusehtaviksi.
Juoksettu ,mutta saatiin pelastettua kaatamalla ylimääräinen rasva pois ja vatkaamalla sähkövatkaimella
Molemmat erät — tämä ja maapähkinävoi — juoksettuivat juurikin suklaan lisäämisvaiheessa. Harmi näin joulukiireiden keskellä! Olisiko resepti toimivampi mikäli siinä ilmoitettaisiin asteina oikeanlaisen kinuskin koostumus ja esimerkiksi se, milloin se on jäähtynyt tarpeeksi. Toivottavasti muiden jouluvalmistelut onnistuvat paremmin! :(
Tiia, harmillista kuulla, että fudget juoksettuivat. Välitän palautteesi ja kehitysehdotuksesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Hei! Kauanko nämä fudget säilyvät ?
Lahjatonttu, fudge säilyy ainakin viikon.
Juoksettui myös minulla sen jälkeen kun olin laittanut suklaan. :( Maku oli hyvä, mutta ulkonäkö tämän vuoksi ei.
Tiiti, harmillista, ettei fudge onnistunut. Kuvauksesi perusteella on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.
Nyt ei mennyt ihan putkeen. Siihen asti ok kunnes lisäsin suklaan, tämä kyllä suli mutta sitten seos jämähti, meni rakeiseksi ja rasva irtosi seoksesta. Kinuski oli kyllä sopivaa ja vesilasissa muodostui sopivan kiinteitä pisaroita. Missä vika??
Hei M, harmillista, ettei fudge onnistunut. Jos fudgen rakenne erottui, on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.
Puuttuuko ohjeesta jotain kun lause jää kesken? " Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle"
Petra, kiitos tarkkaavaisuudestasi! Lauseen perästä on jäänyt pois sana "piparimurua".
Onnistuuko tämä myös kuohukermasta valmistettuna (vispikerman sijaan)?
kokeilija, resepti on testattu vispikermalla, mutta voit kokeilla tehdä piparifudget myös kuohukermasta. Fudgen keittoaika voi olla hiukan eri kuin vispikermaa käytettäessä, joten koostumusta kannattaa testata reseptin ohjeen mukaan.
Vaikuttaa helpolta ja tulos herkulliselta - voisi onnistua ja maistua