• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PiparifudgeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Piparifudge

Piparkakkufudge on piparkakkumausteinen joulukarkki. Piparitoffeet sopivat mainiosti lahjaksi ja glögin kanssa tarjottavaksi. N. 0,05€/annos.

  • n. 60 palaa
  • alle 30 min
  • 44,2 kcal / annos (10g)

Ainekset

n. 60 palaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan vispikerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen kuplien 15-25 min, kunnes se alkaa sakeentua kinuskimaiseksi. Kerman tuoreus vaikuttaa keittoaikaan: vanhemmasta kermasta seos valmistuu nopeammin kuin aivan tuoreesta. Testaa seoksen sopivaa koostumusta tipauttamalla sitä pari pisaraa kylmään veteen. Heti,kun pisarat jähmettyvät, seos on valmista. (Varo keittämästä seosta liian pitkään. Silloin rasva saattaa osittain erottua massasta.)
  2. Rouhi suklaa veitsellä. Kun fudgeseos on valmista, siirrä kattila liedeltä. Anna kuplimisen lakata ja lisää joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa hetki ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon piparkakkumauste. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 x 18 cm). Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle piparimurua.
  3. Anna fudgen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi neliöiksi. Säilytä fudget jääkaapissa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pakkaa fudget kauniisti ja anna lahjaksi. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 44,2 kcal185 kJ
  • Proteiinia0,27 g
  • Hiilihydraatteja4,85 g
  • Rasvaa2,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 38 arvostelua
  • Leipurihiiva21.12.2017

    Juoksettu ,mutta saatiin pelastettua kaatamalla ylimääräinen rasva pois ja vatkaamalla sähkövatkaimella

  • Tiia 21.12.2016

    Molemmat erät — tämä ja maapähkinävoi — juoksettuivat juurikin suklaan lisäämisvaiheessa. Harmi näin joulukiireiden keskellä! Olisiko resepti toimivampi mikäli siinä ilmoitettaisiin asteina oikeanlaisen kinuskin koostumus ja esimerkiksi se, milloin se on jäähtynyt tarpeeksi. Toivottavasti muiden jouluvalmistelut onnistuvat paremmin! :(

  • K-Kuluttajapalvelu21.12.2016

    Tiia, harmillista kuulla, että fudget juoksettuivat. Välitän palautteesi ja kehitysehdotuksesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Lahjatonttu19.12.2016

    Hei! Kauanko nämä fudget säilyvät ?

  • K-Kuluttajapalvelu19.12.2016

    Lahjatonttu, fudge säilyy ainakin viikon.

  • Tiiti17.12.2016

    Juoksettui myös minulla sen jälkeen kun olin laittanut suklaan. :( Maku oli hyvä, mutta ulkonäkö tämän vuoksi ei.

  • K-Kuluttajapalvelu17.12.2016

    Tiiti, harmillista, ettei fudge onnistunut. Kuvauksesi perusteella on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.

  • M13.12.2016

    Nyt ei mennyt ihan putkeen. Siihen asti ok kunnes lisäsin suklaan, tämä kyllä suli mutta sitten seos jämähti, meni rakeiseksi ja rasva irtosi seoksesta. Kinuski oli kyllä sopivaa ja vesilasissa muodostui sopivan kiinteitä pisaroita. Missä vika??

  • K-Kuluttajapalvelu13.12.2016

    Hei M, harmillista, ettei fudge onnistunut. Jos fudgen rakenne erottui, on mahdollista, että seosta on keitetty liian kauan tai suklaa lisätty liian kuumaan massaan.

  • Petra8.12.2016

    Puuttuuko ohjeesta jotain kun lause jää kesken? " Anna fudgen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle"

  • K-Kuluttajapalvelu8.12.2016

    Petra, kiitos tarkkaavaisuudestasi! Lauseen perästä on jäänyt pois sana "piparimurua".

  • kokeilija28.11.2016

    Onnistuuko tämä myös kuohukermasta valmistettuna (vispikerman sijaan)?

  • K-Kuluttajapalvelu28.11.2016

    kokeilija, resepti on testattu vispikermalla, mutta voit kokeilla tehdä piparifudget myös kuohukermasta. Fudgen keittoaika voi olla hiukan eri kuin vispikermaa käytettäessä, joten koostumusta kannattaa testata reseptin ohjeen mukaan.

  • Eeva28.11.2016

    Vaikuttaa helpolta ja tulos herkulliselta - voisi onnistua ja maistua