VaniljafudgeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaniljafudge

  • Annosmäärän. 60 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Vaniljafudge on vastustamattoman makea herkku. Ripaus merisuolaa tasapainottaa makua.

    Ainekset

    n. 60 palaa
    2 levyä (à 100 g)
     
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    3 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    1/2 dl
     
    tummaa siirappia
    tai
    50 g
     
    voita
    tai
    1
     
    halkaistu vaniljatanko
    tai
    1/4 tl
     
    hienoa merisuolaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 739 kJ / 416 kcal
    Rasva
    22,7 g
    josta tyydyttynyttä
    14,9 g
    Hiilihydraatit
    51,3 g
    josta sokereita
    51,2 g
    Proteiini
    1,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Valitse tarpeeksi iso kattila, ettei seos kuohu yli. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi sisus kattilaan esimerkiksi pikkulusikalla. Lisää kattilaan myös vaniljatangon puolikkaat.

    Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes seos on 115 asteista. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria. Rouhi tällä välin valkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan.

    Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatangot. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe samalla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut tasaisesti ja seos kuohkeutuu hieman. Mausta fudgemassa lopuksi suolalla.

    Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 16 cm x 20 cm). Peitä vuoka ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa fudge pieniksi paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      6,82/l
      Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (8,33/l)
    • Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350g
      Hinta 3,35/kpl
      9,57/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
      Hinta 5,39/kpl
    • Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100g
      Hinta 2,99/kpl
      29,90/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,39/kpl
      23,90/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
      Hinta 2,99/kpl
      9,06/l
    • Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Dansukker tumma siirappi 750g
      Hinta 2,59/kpl
      3,45/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kpl
      Hinta 3,39/kpl
    • Meira merisuola 450g hieno, jodioitu
      Hinta 1,75/kpl
      3,89/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Jozo hieno merisuola 500g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      4,50/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,2 (111 arviota)

    • LH
      3 vuotta sitten
      Mistähän johtuu, kun sekoittaa valkosuklaan sekaan, niin voi ei kokonaan sekoitu mukaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      LH, fudgemassa on saattanut olla liian kuumaa, jolloin rasva erottuu valkosuklaata lisätessä. Tässä vaiheessa kattila kannattaa nostaa pois kuumalta liedeltä sekä seurata lämpötilaa lämpömittarilla. Valkosuklaa kannattaa myös rouhia mahdollisimman pieneksi, jolloin se sulaa sulavasti massaan.
    • M
      5 vuotta sitten
      Joo veikkaan kans että se johtui siitä ett en saanu sitä siihen 115 asteeseen, mutt kokeilin sitte sen jälkeen ku olin pitäny sitä yön siellä jääkaapissa eikä se ollu jähmettyny ni lämmitää sitä uudelleen kattilassa ja sain sen 115 asteeseen ja sit laitoin sen jääkaappiin pariks tunniks ja sitte se jähmetty mut siit tuli sen takii enemmänkin pehmeetä toffeeta ku fudgee koska siinä oli jo se valkosuklaa vaiks ohjeessa se piti laittaa vast sen jälkeen ku se seos oli 115 asteista Ps.Toivottavasti sait selvää mun selityksistä😁
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      M ja A, seoksen pitää tosiaan antaa kuumentua 115 asteeseen, jotta fudget jämähtävät kunnolla. Mukava kuulla, että sait fudget kuitenkin lopulta onnistumaan. :)
    • A
      5 vuotta sitten
      Myöskään minulla ei jähmettynyt, vaan jäi venyväksi ja tahmaiseksi. En tosin saanut lämpötilaakaan nousemaan 108 astetta korkeammaksi. Johtuneeko siitä?
    • M
      5 vuotta sitten
      Testasin tätä ja laitoin yöks jääkaappiin mut aamulla se oli vaa semmost pehmeetä et ei ollu jähmettyny et mitä tein väärin tai voinko saada sen viel jotenki jähmettyy
    • Peruna
      5 vuotta sitten
      Voiko fudgea säilyttää huoneenlämmössä ?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Peruna, vaniljafudget kannattaa säilyttää mielummin jääkaapissa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Vaikka kokki olenkin, valitettavasti emme ole testanneet fudgeista vegaanista versiota, joten valitettavasti en osaa sanoa onnituisiko resepti kaurakermalla.
    • Vaikka kokki olenkin
      5 vuotta sitten
      Onnistuukohan vegaanisena? 🤔 Kaurakermaa kuohukerman tilalle...
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Heli, fudget säilyvät yleensä pari viikkoa. Karamellit kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.
    • Heli
      5 vuotta sitten
      Mikä säilymisaika näillä on? Ajattelin, että jos tekisi jo hyvissä ajoin joululahjaksi...