Vaniljafudge
- Annosmäärän. 60 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
2 levyä (à 100 g) | tai |
3 dl | sokeria tai |
3 dl | kuohukermaa tai |
1/2 dl | tummaa siirappia tai |
50 g | voita tai |
1 | halkaistu vaniljatanko tai |
1/4 tl | hienoa merisuolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 739 kJ / 416 kcal |
Rasva | 22,7 g |
josta tyydyttynyttä | 14,9 g |
Hiilihydraatit | 51,3 g |
josta sokereita | 51,2 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Valitse tarpeeksi iso kattila, ettei seos kuohu yli. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi sisus kattilaan esimerkiksi pikkulusikalla. Lisää kattilaan myös vaniljatangon puolikkaat.
Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes seos on 115 asteista. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria. Rouhi tällä välin valkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan.
Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatangot. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe samalla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut tasaisesti ja seos kuohkeutuu hieman. Mausta fudgemassa lopuksi suolalla.
Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 16 cm x 20 cm). Peitä vuoka ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa fudge pieniksi paloiksi ja säilytä jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Plussa-etu −18 %Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl6,82/lIlman Plussa-korttia 2,75/kpl (8,33/l)
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,39/kpl23,90/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonHinta 2,99/kpl9,06/l
- Arla Lempi kuohukerma 2dl luomuHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Plussa-etu −18 %Jozo hieno merisuola 500gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl4,50/kgIlman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,5(96 arviota)
- 30 - 60 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min4,3(92 arviota)
- yli 60 min4,4(5 arviota)
- yli 60 min4,9(20 arviota)
- yli 60 min3,5(17 arviota)
- yli 60 min4,6(19 arviota)
Arvostele resepti
- LH3 vuotta sittenMistähän johtuu, kun sekoittaa valkosuklaan sekaan, niin voi ei kokonaan sekoitu mukaan?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLH, fudgemassa on saattanut olla liian kuumaa, jolloin rasva erottuu valkosuklaata lisätessä. Tässä vaiheessa kattila kannattaa nostaa pois kuumalta liedeltä sekä seurata lämpötilaa lämpömittarilla. Valkosuklaa kannattaa myös rouhia mahdollisimman pieneksi, jolloin se sulaa sulavasti massaan.
- M5 vuotta sittenJoo veikkaan kans että se johtui siitä ett en saanu sitä siihen 115 asteeseen, mutt kokeilin sitte sen jälkeen ku olin pitäny sitä yön siellä jääkaapissa eikä se ollu jähmettyny ni lämmitää sitä uudelleen kattilassa ja sain sen 115 asteeseen ja sit laitoin sen jääkaappiin pariks tunniks ja sitte se jähmetty mut siit tuli sen takii enemmänkin pehmeetä toffeeta ku fudgee koska siinä oli jo se valkosuklaa vaiks ohjeessa se piti laittaa vast sen jälkeen ku se seos oli 115 asteista Ps.Toivottavasti sait selvää mun selityksistä😁
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenM ja A, seoksen pitää tosiaan antaa kuumentua 115 asteeseen, jotta fudget jämähtävät kunnolla. Mukava kuulla, että sait fudget kuitenkin lopulta onnistumaan. :)
- A5 vuotta sittenMyöskään minulla ei jähmettynyt, vaan jäi venyväksi ja tahmaiseksi. En tosin saanut lämpötilaakaan nousemaan 108 astetta korkeammaksi. Johtuneeko siitä?
- M5 vuotta sittenTestasin tätä ja laitoin yöks jääkaappiin mut aamulla se oli vaa semmost pehmeetä et ei ollu jähmettyny et mitä tein väärin tai voinko saada sen viel jotenki jähmettyy
- Peruna5 vuotta sittenVoiko fudgea säilyttää huoneenlämmössä ?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenPeruna, vaniljafudget kannattaa säilyttää mielummin jääkaapissa.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenVaikka kokki olenkin, valitettavasti emme ole testanneet fudgeista vegaanista versiota, joten valitettavasti en osaa sanoa onnituisiko resepti kaurakermalla.
- Vaikka kokki olenkin5 vuotta sittenOnnistuukohan vegaanisena? 🤔 Kaurakermaa kuohukerman tilalle...
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHeli, fudget säilyvät yleensä pari viikkoa. Karamellit kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.
- Heli5 vuotta sittenMikä säilymisaika näillä on? Ajattelin, että jos tekisi jo hyvissä ajoin joululahjaksi...