VaniljafudgeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaniljafudge

Vaniljafudge on vastustamattoman makea herkku. Ripaus merisuolaa tasapainottaa makua. Noin 0,15€/pala*

  • n. 60 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

n. 60 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Valitse tarpeeksi iso kattila, ettei seos kuohu yli. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi sisus kattilaan esimerkiksi pikkulusikalla. Lisää kattilaan myös vaniljatangon puolikkaat.
  2. Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes seos on 115 asteista. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria. Rouhi tällä välin valkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatangot. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe samalla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut tasaisesti ja seos kuohkeutuu hieman. Mausta fudgemassa lopuksi suolalla.
  4. Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 16 x 20 cm). Peitä vuoka ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa fudge pieniksi paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua
  • Heli7.11.2018

    Mikä säilymisaika näillä on? Ajattelin, että jos tekisi jo hyvissä ajoin joululahjaksi...

  • K-Kuluttajapalvelu7.11.2018

    Heli, fudget säilyvät yleensä pari viikkoa. Karamellit kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.