VaniljafudgeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaniljafudge

Vaniljafudge on vastustamattoman makea herkku. Ripaus merisuolaa tasapainottaa makua. Noin 0,15€/pala*

  • n. 60 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

n. 60 palaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Valitse tarpeeksi iso kattila, ettei seos kuohu yli. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja kaavi sisus kattilaan esimerkiksi pikkulusikalla. Lisää kattilaan myös vaniljatangon puolikkaat.
  2. Keitä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoitellen, kunnes seos on 115 asteista. Käytä apuna digitaalista lämpömittaria. Rouhi tällä välin valkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan.
  3. Nosta kattila liedeltä ja poista vaniljatangot. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe samalla puuhaarukalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita kunnes valkosuklaa on sulanut tasaisesti ja seos kuohkeutuu hieman. Mausta fudgemassa lopuksi suolalla.
  4. Levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 16 x 20 cm). Peitä vuoka ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Leikkaa fudge pieniksi paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 39 arvostelua
  • M24.12.2018

    Joo veikkaan kans että se johtui siitä ett en saanu sitä siihen 115 asteeseen, mutt kokeilin sitte sen jälkeen ku olin pitäny sitä yön siellä jääkaapissa eikä se ollu jähmettyny ni lämmitää sitä uudelleen kattilassa ja sain sen 115 asteeseen ja sit laitoin sen jääkaappiin pariks tunniks ja sitte se jähmetty mut siit tuli sen takii enemmänkin pehmeetä toffeeta ku fudgee koska siinä oli jo se valkosuklaa vaiks ohjeessa se piti laittaa vast sen jälkeen ku se seos oli 115 asteista Ps.Toivottavasti sait selvää mun selityksistä😁

  • K-Kuluttajapalvelu24.12.2018

    M ja A, seoksen pitää tosiaan antaa kuumentua 115 asteeseen, jotta fudget jämähtävät kunnolla. Mukava kuulla, että sait fudget kuitenkin lopulta onnistumaan. :)

  • A24.12.2018

    Myöskään minulla ei jähmettynyt, vaan jäi venyväksi ja tahmaiseksi. En tosin saanut lämpötilaakaan nousemaan 108 astetta korkeammaksi. Johtuneeko siitä?

  • M23.12.2018

    Testasin tätä ja laitoin yöks jääkaappiin mut aamulla se oli vaa semmost pehmeetä et ei ollu jähmettyny et mitä tein väärin tai voinko saada sen viel jotenki jähmettyy

  • Peruna20.12.2018

    Voiko fudgea säilyttää huoneenlämmössä ?

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2018

    Peruna, vaniljafudget kannattaa säilyttää mielummin jääkaapissa.

  • Vaikka kokki olenkin17.12.2018

    Onnistuukohan vegaanisena? 🤔 Kaurakermaa kuohukerman tilalle...

  • K-Kuluttajapalvelu17.12.2018

    Vaikka kokki olenkin, valitettavasti emme ole testanneet fudgeista vegaanista versiota, joten valitettavasti en osaa sanoa onnituisiko resepti kaurakermalla.

  • K-Kuluttajapalvelu7.11.2018

    Heli, fudget säilyvät yleensä pari viikkoa. Karamellit kannattaa siis tehdä vasta lähempänä joulua.

  • Heli7.11.2018

    Mikä säilymisaika näillä on? Ajattelin, että jos tekisi jo hyvissä ajoin joululahjaksi...