Video
Makaronilaatikko lihaliemellä
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Makaronilaatikko valmistuu helposti ilman keittämistäkin, kun lisäät vuokaan raa'at makaronit. Lihaliemi tekee laatikosta maukkaan eikä muna-maitoakaan tarvita.
Ainekset
5–6 annosta
- 1 ps (400 g) makaroneja
- 1 rs (400 g) nauta-sikajauhelihaa (20 %)
- 1 (100 g) sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl Pirkka pizzamaustetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl basilikaa
- 1 tl paprikajauhetta
Lisäksi
- 3 kananmunaa
- 2 tlk (à 500 ml) Maggi lihalientä by Puljonki
Pinnalle
Ravintosisältö
- Energia685 kJ / 164 kcal
- Rasva6,6 g
- josta tyydyttynyttä3 g
- Hiilihydraatit14,7 g
- josta sokereita0,7 g
- Proteiini10,8 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Paista vielä hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Mausta suolalla ja mausteilla. Kaada jauhelihaseos ja raa'at makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
- Sekoita rikotut kananmunat ja lihaliemi makaronien joukkoon ja tasoita pinta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle noin 40 minuutin kohdalla ja jatka vielä paistamista, kunnes makaronit ovat kypsiä ja pinta ruskistunut.
Jos haluat makaronilaatikosta maidottoman, jätä juustoraaste pois ja ripottele pinnalle korppujauhoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Plussa-etu −7 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,80/3 kpl1,50/kgIlman Plussa-korttia 0,65/kpl (1,63/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(103 arviota)
- yli 60 min4,0(147 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,9(63 arviota)
- 30 - 60 min4,2(37 arviota)
- yli 60 min3,4(175 arviota)
- 30 - 60 min4,0(446 arviota)
- Arkiston aarre30 - 60 min4,0(76 arviota)
- yli 60 min4,6(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (184 arviota)
- Salkka1 päivä sittenTodella maukasta tulee
- Lelle1 kuukausi sittenMites paisto aika ja asteet?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenLelle, laatikkoa kypsennetään 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle noin 40 minuutin kohdalla ja jatka vielä paistamista, kunnes makaronit ovat kypsiä ja pinta ruskistunut (valmistusohje kohta 3.)
- Sauli5 kuukautta sittenLaitetaan testiin!
- HellaHelena11 kuukautta sittenHelppo ohje ja maukas lopputulos. Käytin lihaliemikuutioita 2 kpl ja suolan sijasta loraus vähäsuolaista sijaa syventämään makua. Lapsetkin söivät mielellään kun jätin juustoraasteen pinnasta pois.
- Tiia1 vuosi sittenHyvä ohje itse lisäsin 2 lihaliemikuutiota sulatin vesitilkkaan ja lisäsin vettä siihen 1 litran ja tuli hyvää en laittanut juustoa.
- Ulla1 vuosi sittenVoiko käyttää lihaliemikuutioita (2 kpl/litra vettä)?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenUlla, valmiin lihaliemen voi hyvin korvata lihaliemikuutioilla ja vedellä.
- K.T.H.1 vuosi sittenVajaa 400 g paketti makaronia ja 1,5 litraa lihalientä on sopiva suhde. Päällimmäiseksi, siis juustoraasteen alle, voi laittaa raikastukseksi kirsikkatomaatteja.
- Mando1 vuosi sittenHelpolta kuulostaa. Hyvä! Suolaa näyttäisi olevan aivan liikaa: ensin jauhelihaan, sitten 2x 500ml lihalientä ja vielä päälle juustoraastetta. Eikö 500ml lihalientä ja juustoraaste riittäisi?
- Puupää1 vuosi sittenKuinka paljon tota lihaliemi vesiseosta tehdään..
- Mate2 vuotta sittenTuohon makaroni määrään liian vähän nestettä. Lisäsin nestettä, en edes munia lisännyt. Juustoraastetta heti vuokaan ja sekoitus ennen uuniin laittoa. Välillä voi pikkaisen sekottaa, jos haluaa pinnalla olevat makaronit myös kunnolla pehmeiksi. Itse tykkään, kun osa vähän ”rytisee”
- Stinde2 vuotta sittenTosi kuivaa tulee jos makaronia ei keitetä . Jouduin heittää roskiin kun ei mennyt kurkusta alas . En suosittele.
- Susanna3 vuotta sittenTodella helppoa ja hyvää! Meidän perheen suosikki ilman maitoa.
- E. H.3 vuotta sittenMiksi reseptistä puuttuu makaronien määrä. On vähän vaikeata arvioida kuinka paljon makaronit turpoavat uunissa. Terv. E. Haajanen Kuopiosta
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenE.H., resepti on testattu käyttämällä 1 ps (400 g) makaroneja.
- Tietäjä4 vuotta sitten"Liian helppoa", jauhelihan ruskistaminen antaa makua. Sipulikin kannattaa pannulla kuullottaa, koska muuten se jää uunissa helposti raa'an oloiseksi.
- valittaja pro4 vuotta sittenMakaronit kypsyivät hyvin ilman esikeittämistä ja sipulit ja jauheliha saivat kivasti makua pannulta :)
- Liian helppoa4 vuotta sittenJos ei niitä makaroneja keitetä niin miksi pitäis sitten paistaa sipulit ja jauheliha. Kyllä nekin siellä uunissa kypsyy.