Hyppää sisältöön
Makaronilaatikko lihaliemelläTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Video

Makaronilaatikko lihaliemellä

  • Annosmäärä5–6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Makaronilaatikko valmistuu helposti ilman keittämistäkin, kun lisäät vuokaan raa'at makaronit. Lihaliemi tekee laatikosta maukkaan eikä muna-maitoakaan tarvita.

    Ainekset

    5–6 annosta
    • 1 ps (400 g) makaroneja
    • 1 rs (400 g) nauta-sikajauhelihaa (20 %)
    • 1 (100 g) sipuli
    • 2 valkosipulinkynttä
    • 1 rkl Pirkka pizzamaustetta
    • 1/2 tl suolaa
    • 1 tl mustapippuria
    • 1 tl basilikaa
    • 1 tl paprikajauhetta

    Lisäksi

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      685 kJ / 164 kcal
    • Rasva
      6,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      3 g
    • Hiilihydraatit
      14,7 g
    • josta sokereita
      0,7 g
    • Proteiini
      10,8 g
    • Suola
      0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Paista vielä hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Mausta suolalla ja mausteilla. Kaada jauhelihaseos ja raa'at makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
    2. Sekoita rikotut kananmunat ja lihaliemi makaronien joukkoon ja tasoita pinta.
    3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle noin 40 minuutin kohdalla ja jatka vielä paistamista, kunnes makaronit ovat kypsiä ja pinta ruskistunut.
    Jos haluat makaronilaatikosta maidottoman, jätä juustoraaste pois ja ripottele pinnalle korppujauhoa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (184 arviota)

    • Salkka
      1 päivä sitten
      Todella maukasta tulee
    • Lelle
      1 kuukausi sitten
      Mites paisto aika ja asteet?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 kuukausi sitten
      Lelle, laatikkoa kypsennetään 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle noin 40 minuutin kohdalla ja jatka vielä paistamista, kunnes makaronit ovat kypsiä ja pinta ruskistunut (valmistusohje kohta 3.)
    • Sauli
      5 kuukautta sitten
      Laitetaan testiin!
    • HellaHelena
      11 kuukautta sitten
      Helppo ohje ja maukas lopputulos. Käytin lihaliemikuutioita 2 kpl ja suolan sijasta loraus vähäsuolaista sijaa syventämään makua. Lapsetkin söivät mielellään kun jätin juustoraasteen pinnasta pois.
    • Tiia
      1 vuosi sitten
      Hyvä ohje itse lisäsin 2 lihaliemikuutiota sulatin vesitilkkaan ja lisäsin vettä siihen 1 litran ja tuli hyvää en laittanut juustoa.
    • Ulla
      1 vuosi sitten
      Voiko käyttää lihaliemikuutioita (2 kpl/litra vettä)?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Ulla, valmiin lihaliemen voi hyvin korvata lihaliemikuutioilla ja vedellä.
    • K.T.H.
      1 vuosi sitten
      Vajaa 400 g paketti makaronia ja 1,5 litraa lihalientä on sopiva suhde. Päällimmäiseksi, siis juustoraasteen alle, voi laittaa raikastukseksi kirsikkatomaatteja.
    • Mando
      1 vuosi sitten
      Helpolta kuulostaa. Hyvä! Suolaa näyttäisi olevan aivan liikaa: ensin jauhelihaan, sitten 2x 500ml lihalientä ja vielä päälle juustoraastetta. Eikö 500ml lihalientä ja juustoraaste riittäisi?
    • Puupää
      1 vuosi sitten
      Kuinka paljon tota lihaliemi vesiseosta tehdään..
    • Mate
      2 vuotta sitten
      Tuohon makaroni määrään liian vähän nestettä. Lisäsin nestettä, en edes munia lisännyt. Juustoraastetta heti vuokaan ja sekoitus ennen uuniin laittoa. Välillä voi pikkaisen sekottaa, jos haluaa pinnalla olevat makaronit myös kunnolla pehmeiksi. Itse tykkään, kun osa vähän ”rytisee”
    • Stinde
      2 vuotta sitten
      Tosi kuivaa tulee jos makaronia ei keitetä . Jouduin heittää roskiin kun ei mennyt kurkusta alas . En suosittele.
    • Susanna
      3 vuotta sitten
      Todella helppoa ja hyvää! Meidän perheen suosikki ilman maitoa.
    • E. H.
      3 vuotta sitten
      Miksi reseptistä puuttuu makaronien määrä. On vähän vaikeata arvioida kuinka paljon makaronit turpoavat uunissa. Terv. E. Haajanen Kuopiosta
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      E.H., resepti on testattu käyttämällä 1 ps (400 g) makaroneja.
    • Tietäjä
      4 vuotta sitten
      "Liian helppoa", jauhelihan ruskistaminen antaa makua. Sipulikin kannattaa pannulla kuullottaa, koska muuten se jää uunissa helposti raa'an oloiseksi.
    • valittaja pro
      4 vuotta sitten
      Makaronit kypsyivät hyvin ilman esikeittämistä ja sipulit ja jauheliha saivat kivasti makua pannulta :)
    • Liian helppoa
      4 vuotta sitten
      Jos ei niitä makaroneja keitetä niin miksi pitäis sitten paistaa sipulit ja jauheliha. Kyllä nekin siellä uunissa kypsyy.