Makaronilaatikko lihaliemellä
Makaronilaatikko valmistuu helposti ilman keittämistäkin, kun lisäät vuokaan raa'at makaronit. Lihaliemi tekee laatikosta maukkaan eikä muna-maitoakaan tarvita. Noin 2,25€/annos.
- 5-6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
5-6 annosta
- 1ps(400 g)makaroneja
- 1rs(400 g)nauta-sikajauhelihaa (20 %)
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1rklpizzamaustetta
- 1/2tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1tlbasilikaa
- 1tlpaprikajauhetta
Lisäksi
- 3kananmunaa
- 2tlk(à 500 ml)Maggi lihalientä by Puljonki
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit jauhelihan joukkoon. Paista vielä hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Mausta suolalla ja mausteilla. Kaada jauhelihaseos ja raa'at makaronit isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
- Sekoita rikotut kananmunat ja lihaliemi makaronien joukkoon ja tasoita pinta.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Ripottele juustoraaste vuoan pinnalle noin 40 minuutin kohdalla ja jatka vielä paistamista, kunnes makaronit ovat kypsiä ja pinta ruskistunut.
Tiesitkö että...
Jos haluat makaronilaatikosta maidottoman, jätä juustoraaste pois ja ripottele pinnalle korppujauhoa. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
"Liian helppoa", jauhelihan ruskistaminen antaa makua. Sipulikin kannattaa pannulla kuullottaa, koska muuten se jää uunissa helposti raa'an oloiseksi.
Makaronit kypsyivät hyvin ilman esikeittämistä ja sipulit ja jauheliha saivat kivasti makua pannulta :)
Jos ei niitä makaroneja keitetä niin miksi pitäis sitten paistaa sipulit ja jauheliha. Kyllä nekin siellä uunissa kypsyy.