• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sinihomejuustoinen makaronilaatikko

Sinihomejuusto ja tuore persilja antavat perinteiseen makaronilaatikkoon helppoa ja herkullista vaihtelua.
Sinihomejuustoinen makaronilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 500 kcal / annos (275g)

Ainekset

6 annosta
    • 1ps(400 g)makaroneja
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 1(150 g)sipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 2tlpizzamaustetta
    • 1tltimjamia
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Munamaito

Pinnalle

    • n. 2rklkorppujauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, noin 8 minuuttia. Valuta makaronit .
  2. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja valkosipulit jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta seos pizzamausteella, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää persilja.
  3. Kaada makaronit, jauhelihaseos ja sinihomejuusto isoon voideltuun vuokaan (tilavuus noin 3 l).
  4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 175-asteessa noin 50 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 275g100 g

  • 500 kcal2 090 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja53 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua