• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Liha-perunasoselaatikko

Liha-perunasoselaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 90,3 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Perunasose

    • n. 15kpl(1 1/2 kg)Pirkka perunoita (punainen pussi)
    • vettä
    • 3dlmaitoa
    • (1 tlsuolaa)
    • 1rklmargariinia tai voita
    • 1/2dlruohosipulisilppua

Jauhelihaseos

    • 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa
    • 1dlPirkka sipulikuutioita (pakaste)
    • 1/2rklöljyä
    • (1/2 tlsuolaa)

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella ja halutessasi suolalla.
  3. Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi porkkana-ananasraasteen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 90,3 kcal378 kJ
  • Proteiinia5,81 g
  • Hiilihydraatteja9 g
  • Rasvaa3,34 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille19