Liha-perunasoselaatikko
Liha-perunasoselaatikko on klassinen uuniruoka, joka syntyy jauhelihasta ja perunoista. Pinnan voi kuorruttaa emmental-mozzarella-juustoraasteella.
6 annostayli 60 min90,3 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
Perunasose
- n. 15kpl(1 1/2 kg)Pirkka perunoita (punainen pussi)
- vettä
- 3dlmaitoa
- (1 tlsuolaa)
- 1rklmargariinia tai voita
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
Jauhelihaseos
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1dlPirkka sipulikuutioita (pakaste)
- 1/2rklöljyä
- (1/2 tlsuolaa)
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella ja halutessasi suolalla.
- Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi porkkana-ananasraasteen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 90,3 kcal378 kJ
- Proteiinia 5,81 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa3,34 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Helppo siirapilla makeutettu perunamuusivuoka yli jääneestä perunamuusista. Ei tarvita mitään muuta kuin yli jäänyt perunamuusi, maito, siirappi ja maun mukaan hiukan jauhoja. varmista kuitenkin suuola. VALMISTUSOHJE: Notkista yli jäänyt perunamuusi maitoa vähitellen lisäämällä sekoittamalla sakeaksi vellimäiseksi soseeksi. Lisää siirappia noin ½-1 desilitra yhteen litraan sosetta. Lisää hiukan jauhoja maun mukaan. Maista suola, lisää tarvittaessa, mutta varoen - perunamuusin suola usein riittää. Sekoita tasaiseksi. Laita muusisose voideltuun vuokaan ja lisää pinnalle voinokareita. Paista aluksi noin 210 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, näin vältät yli kiehumisen ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista yli jääneestä perunamuusista valmistettua siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa noin 1-2½ tuntia.
Korvaa kolmannes perunoista bataatilla. Antaa väriä ja makeutta. Mukaan voi laittaa myös porkkanan. Ankean harmaa väri muuttuu herkullisen punertavaksi rakenteen kärsimättä.