Liha-perunasoselaatikko
Liha-perunasoselaatikko on klassinen uuniruoka, joka syntyy jauhelihasta ja perunoista. Pinnan voi kuorruttaa emmental-mozzarella-juustoraasteella.
- 6 annosta
- yli 60 min
- 90,3 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
Perunasose
- n. 15kpl(1 1/2 kg)Pirkka perunoita (punainen pussi)
- vettä
- 3dlmaitoa
- (1 tlsuolaa)
- 1rklmargariinia tai voita
- 1/2dlruohosipulia hienonnettuna
Jauhelihaseos
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 1dlPirkka sipulikuutioita (pakaste)
- 1/2rklöljyä
- (1/2 tlsuolaa)
Pinnalle
Valmistus
yli 60 min- Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella ja halutessasi suolalla.
- Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi porkkana-ananasraasteen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 90,3 kcal378 kJ
- Proteiinia 5,81 g
- Hiilihydraatteja9 g
- Rasvaa3,34 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Korvaa kolmannes perunoista bataatilla. Antaa väriä ja makeutta. Mukaan voi laittaa myös porkkanan. Ankean harmaa väri muuttuu herkullisen punertavaksi rakenteen kärsimättä.