• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vegaaninen porkkanajäätelöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen porkkanajäätelö

Cashewpähkinästä ja porkkanasta valmistuu herkullinen maidoton jäätelö. Mausteena toimivat halvasta tutut kardemumma ja kaneli. Noin 1,25€/annos.

  • 8-10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8-10 annosta
    • n. 1lvettä liottamiseen
    • 3/4tlk(à 400 ml)Pirkka kookosmaitoa
    • 3rklkookosöljyä sulatettuna
    • 3rklvaaleaa siirappia
    • 1/3tlsuolaa

Porkkanahalva

Koristeluun

    • 1/2dlPirkka mantelilastuja

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta vesi ja kaada se cashewpähkinöiden päälle kulhoon, niin että pähkinät peittyvät. Jätä sivuun tunniksi.
  2. Valmista sillä välin porkkanahalva. Keitä kattilassa porkkanasosetta, siirappia, limetinmehua, kardemummaa ja kanelia parin minuutin ajan. Lisää 1/4 tlk (1 dl)kookosmaitoa. Kiehauta ja anna jäähtyä.
  3. Huuhtele liotetut cashewpähkinät siivilässä. Pane monitoimikoneen kulhoon pähkinät, loput kookosmaitotölkistä, kookosöljy, siirappi ja suola. Soseuta tasaiseksi, silkkiseksi puuroksi. Mitä tehokkaampi laite, sen sileämpi lopputulos.
  4. Sekoita joukkoon 3/4 porkkanahalvasta.
  5. Kaada seos kostutetun leivinpaperin päälle vuokaan (24 x 34 cm). Valuta loput porkkanahalvasta päälle raidoiksi. Vetele lusikalla muutama viiva seoksen pintaan niin, että raidat leviävät tasaisesti jäätelömassaan.
  6. Pakasta peitettynä vähintään 4 tuntia.
  7. Nosta huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua.
  8. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi. Tarjoa lastut jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua