• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KesärullatReseptin teki kumppani

Kesärullat

Vietnamilaiset kesärullat on helppo täyttää mieleisekseen. Kauniit kesärullat ovat myös silmänruokaa.

  • 12 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

12 kpl
    • 12pyöreää riisipaperia (Blue dragon)
    • 100griisinuudeleita
    • 1tuore mango ohuina viipaleina
    • 1avokado viipaleina
    • 1/4Pirkka punakaalia ohuina suikaleina
    • tuoretta minttua
    • seesaminsiemeniä

maapähkinävoi-kookoskastike

    • 1dlmaapähkinävoita (Pirkka peanut butter smooth)
    • 1/2dlkookosmaitoa
    • 2rkllimetin mehua
    • 3rklPirkka soijakastiketta
    • 1tlraastettua tuoretta inkivääriä
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1tlsriracha-chilikastiketta
    • 2rklPirkka tuoretta korianteria hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin maapähkinävoi-kookoskastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Siirrä jääkaappiin maustumaan kesärullien valmistuksen ajaksi.
  2. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä.
  3. Valmista kesärullat yksi kerrallaan. Upota riisipaperi kädenlämpöiseen veteen noin 10 sekunniksi ja siirrä se sitten leikkuulaudalle. Ripsauta riisipaperille hieman seesaminsiemeniä ja kasaa keskelle täytteet: mangoa, avokadoa, punakaalia, riisinuudeleita ja tuoretta minttua. Käännä riisipaperin alareuna sekä sivut täytteen päälle ja kääräise tiukaksi rullalle. Valmista loput kesärullat samalla tavalla.
  4. Tarjoile valmiit kesärullat välittömästi maapähkinävoi-kookoskastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua