Kesärullat
Vietnamilaiset kesärullat on helppo täyttää mieleisekseen. Kauniit kesärullat ovat myös silmänruokaa. Noin 0,90 €/annos*
12 kpl30 - 60 min
Ainekset
12 kpl
- 12pyöreää riisipaperia (Blue dragon)
- 100griisinuudeleita
- 1tuore mango ohuina viipaleina
- 1avokado viipaleina
- 1/4Pirkka punakaalia ohuina suikaleina
- tuoretta minttua
- seesaminsiemeniä
maapähkinävoi-kookoskastike
- 1/2dlkookosmaitoa
- 2rkllimetin mehua
- 3rklPirkka soijakastiketta
- 1tlraastettua tuoretta inkivääriä
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1tlsriracha-chilikastiketta
- 2rklPirkka tuoretta korianteria hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin maapähkinävoi-kookoskastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Siirrä jääkaappiin maustumaan kesärullien valmistuksen ajaksi.
- Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä huuhtelemalla kylmällä vedellä.
- Valmista kesärullat yksi kerrallaan. Upota riisipaperi kädenlämpöiseen veteen noin 10 sekunniksi ja siirrä se sitten leikkuulaudalle. Ripsauta riisipaperille hieman seesaminsiemeniä ja kasaa keskelle täytteet: mangoa, avokadoa, punakaalia, riisinuudeleita ja tuoretta minttua. Käännä riisipaperin alareuna sekä sivut täytteen päälle ja kääräise tiukaksi rullalle. Valmista loput kesärullat samalla tavalla.
- Tarjoile valmiit kesärullat välittömästi maapähkinävoi-kookoskastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi